Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Τι καταθέτει η μοναδική φίλη της Καρολάιν τι είπε ο 32χρονος πιλότος στην συμπληρωματική κατάθεση του

Για ένα “παράξενο δέσιμο” που ενδεχομένως να μην επέτρεπε μεγάλη ανεξαρτησία μέσα στην κοινή ζωή του ζευγαριού, μιλά η φίλη της Καρολάιν, που δολοφονήθηκε στα  Γλυκά Νερά. Αναφέρεται σε εφαρμογή στο κινητό με την οποία ανά πάσα στιγμή μπορούσε να ο ένας εντοπίσει το σημείο όπου βρισκόταν ο άλλος.

“Είχαν ένα παράξενο δέσιμο. Να φανταστείτε είχαν εφαρμογή στο κινητό τους για να βλέπει ο ένας που είναι ο άλλος ανά πάσα ώρα και στιγμή” κατέθεσε χαρακτηριστικά στους αστυνομικούς στις 26 Μαΐου.

Η μάρτυρας ήταν και η μοναδική φίλη που η Καρολάιν είχε στην Αθήνα, καθώς γνωρίζονταν από την Αλόννησο, και μάλιστα είχαν συναντηθεί στο Παγκράτι το απόγευμα πριν τη δολοφονία. Κατά την κατάθεση της , αναφέρθηκε στην Καρολάιν ως ένα “πολύ κλειστό χαρακτήρα”, καθώς “ήθελε να κρύβει τα προβλήματα της”. Όπως υποστήριξε, ήταν “πολύ δυναμική” και “ήθελε να τα χειρίζεται όλα μόνη της”, καθώς είχε “με μεγάλη αυτοπεποίθηση” και “πίστευε πως μπορεί να αντιμετωπίσει και να τα καταφέρει όλα”.

Η κοπέλα αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχαν το απόγευμα της 11ης Μαΐου με την Καρολάιν και την 11 μηνών Λυδία, εξηγώντας πως λίγο αργότερα εμφανίστηκε και ο κατηγορούμενος. “Βρεθήκαμε την ημέρα πριν γίνει το κακό. Ήταν σε περίεργη ψυχολογική κατάσταση αλλά όπως την άκουσα κατάλαβα ότι ήταν απλά μπουχτισμένη και ήθελε να βγούμε για να ξεσκάσει. Στην πλατεία Βαρνάβα πήρε μαζί της και το μωρό, δε μου είπε γιατί ήταν ταραγμένη ούτε όμως και την ρώτησα. Να σας πω την αλήθεια όμως δε μου φάνηκε περίεργο, γιατί είναι λογικό με τόση κλεισούρα και με την πίεση της οικογένειας και των οικογενειακών υποχρεώσεων να ένιωθε πιεσμένη και ταραγμένη. Μετά από λίγη ώρα ήρθε εκεί που καθόμασταν και ο Μπάμπης” ανέφερε η μάρτυρας.

"Κλειστός χαρακτήρας"


Αναφορικά με το χαρακτήρα της 19χρονης, είπε πως “παρόλο που έδειχνε πολύ ανοιχτός και ευδιάθετος άνθρωπος, στην πραγματικότητα ήταν πολύ κλειστός χαρακτήρας. Ήθελε να δείχνει καλό πρόσωπο στον έξω κόσμο και να κρύβει τα προβλήματα της. Πράγμα που το έκανε καλά, αν σκεφτείτε ότι το έκανε και με μένα”. Όπως εξήγησε η μάρτυρας, και η ίδια εκ των υστέρων μάθαινε τα προβλήματα που το κορίτσι αντιμετώπιζε, αναφέροντας και συγκεκριμένα παραδείγματα. “Κάτι ακόμα που μου έρχεται στο μυαλό για το γάμο της που είναι στην Πορτογαλία. Δε με είχε ενημερώσει. Όπως καταλαβαίνετε παρόλο που κάναμε παρέα, δεν τα λέγαμε όλα ανοιχτά. Κρατούσε πράγματα για τον εαυτό της και απλά μου ανακοίνωνε τι έκανε. Δε μου ζητούσε την συμβουλή μου” υποστήριξε.

Σε άλλο σημείο της κατάθεσης, πρόσθεσε: “η Καρολάιν μου έλεγε κυρίως για τις επαγγελματικές επιδιώξεις και τα όνειρα τους. Παρόλο που είχε περάσει στο πανεπιστήμιο, δεν πατούσε καθόλου. Ήθελε να ασχοληθεί με τη ζαχαροπλαστική αλλά δεν ξέρω κάτι παραπάνω. Κάτι ακόμα που θέλω να σας πω είναι ότι η Καρολάιν πήγαινε σε ψυχολόγο. Και μάλιστα πολλές φορές μου είχε πει ότι δεν της άρεσε αυτά που της έλεγε η ψυχολόγος”.

"Την ξύπνησα και τη σκότωσα"

Στη νέα του κατάθεση, ο πιλότος αναφέρει πως ξύπνησε τη σύζυγό του το μοιραίο βράδυ και τη σκότωσε πιέζοντάς την επί 5 λεπτά με όλο το βάρος του σώματός του.

Πιο συγκεκριμένα, στις 3 τα ξημερώματα, στη συμπληρωματική απολογία που έδωσε στους αστυνομικούς, ο κατηγορούμενος άλλαξε το αφήγημά του περί …σφιχτής αγκαλιάς που ήθελε να πάρει την άτυχη Καρολάιν και για  πρώτη φορά είπε πως για πέντε ολόκληρα λεπτά την πίεζε στο κεφάλι  με όλο το βάρος του σώματός του.

«Η Καρολάιν κοιμόταν μπρούμυτα και η δεξιά πλευρά του προσώπου της ακουμπούσε στο μαξιλάρι. Ξάπλωσα δίπλα της προσπαθώντας να της πω ότι αυτό που έκανε στη Λυδία ήταν πάρα πολύ άσχημο. Αυτή δεν ήθελε ούτε να με ακούσει. Μου είπε να φύγω και εγώ και η Λυδία. Τότε λοιπόν, όπως ήταν μπρούμυτα ξαπλωμένη, πήγα από πάνω της, προσπαθώντας να την κάνω να με ακούσει. Αυτή τιναζόταν για να με πετάξει από πάνω της, αλλά όσο αυτή τιναζόταν, τόσο εγώ την πίεζα γιατί το μόνο που ήθελα ήταν να με ακούσει. Ενώ ήμασταν σε αυτή την κατάσταση, εγώ από πάνω της να την πιέζω και αυτή να τινάζεται, το μπροστά μέρος του προσώπου της, δηλαδή το στόμα, η μύτη και τα μάτια της κόλλησαν στο μαξιλάρι. Δεν θυμάμαι αν εκείνη τη στιγμή της πίεσα με τα χέρια μου το κεφάλι, νομίζω όμως ότι με το βάρος του σώματός μου της πίεζα το κεφάλι. Όσο την πίεζα της είπα 2-3 φορές: "Τη μικρή δεν θα την ξαναχτυπήσεις". Αυτό όλο πρέπει να κράτησε κάνα πεντάλεπτο, μέχρι που κατάλαβα ότι η Καρολάιν είχε σταματήσει να κουνιέται. Στη συνέχεια μέσα στον πανικό μου, προσπάθησα να την συνεφέρω, είδα όμως πως αυτό ήταν μάταιο».

Στη συμπληρωματική του απολογία ο 33χρονος προσπάθησε να τροποποιήσει και το αφήγημα για τα χέρια του τα οποία δήθεν οι δράστες της ληστείας είχαν δέσει πίσω από την πλάτη του. «Θυμάμαι ότι τα έδεσα πίσω από τα πόδια μου. Έδεσα τα πόδια μου μεταξύ τους. Στη συνέχεια έδεσα τα πόδια μου στις τάβλες του κρεβατιού και τελευταία όπως είναι φυσικό έδεσα τα χέρια μου πίσω από τα πόδια μου». 

Αίσθηση πάντως προκάλεσε στους αστυνομικούς η «σκηνοθεσία» της ληστείας που είχε στήσει ο κατηγορούμενος, μακριά από συναισθηματισμούς που θα μπορούσαν να τον προδώσουν. Έτσι, μετά το έγκλημα, αφού ανακάτεψε  το σπίτι, πέταξε όσα πράγματα είχαν μέσα κάποια συρτάρια για να φανεί ως ληστεία,  πήρε τις βέρες τους και το δαχτυλίδι αρραβώνων της Καρολάιν, τα μοναδικά αντικείμενα αξίας που είχαν, όπως είπε, τα έβαλε σε μία νάιλον σακούλα  και τα πέταξε στο ντεπόζιτο της μηχανής που είχε στο γκαράζ. Τις επόμενες ημέρες μάλιστα τα πέταξε σε κάδο απορριμμάτων. Όλα αυτά τα έκανε, φορώντας τα γάντια της μηχανής του, είπε.

«Μόνο που την κοίταζα, έκλαιγα…..Από εκείνη τη στιγμή δεν έχει περάσει δευτερόλεπτο που να μην έχω μετανιώσει για ό,τι έγινε», είπε, κλείνοντας την προανακριτική ομολογία του ο 33χρονος πιλότος.  

Εκτός όμως από το smartwatch που φορούσε η άτυχη 20χρονη το οποίο αποκάλυψε τα έξι μαρτυρικά λεπτά της Καρολάιν, και το κινητό τηλέφωνο του 33χρονου πιλότου,  φανέρωσε αποκαλυπτικά στοιχεία, διαψεύδοντας τα περί  λιποθυμίας του κατηγορουμένου. Όπως φάνηκε από το κινητό του, στις 4:24 τα ξημερώματα  οπότε ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι έχασε τις αισθήσεις του,   ο κατηγορούμενος  το έβγαλε από τη φόρτιση,  μπήκε στα mail του και διένυσε μέσα στο σπίτι απόσταση συνολικού μήκους πάνω από 99 μέτρα.

Τέσσερα ερωτήματα ζητούν απαντήσεις

Σε λιγότερες από 48 ώρες ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος αναμένεται να περάσει ξανά το ανακριτικό κατώφλι για το ειδεχθές έγκλημα στα Γλυκά Νερά. Ωστόσο, αυτή τη φορά θα πρέπει να είναι έτοιμος να αναφερθεί στα γεγονότα που προηγήθηκαν και ακολούθησαν της δολοφονίας της Καρολάιν. Ο 33χρονος πιλότος θα πρέπει να εξηγήσει και να αποσαφηνίσει αρκετά ερωτήματα που εξακολουθούν να παραμένουν αναπάντητα.

Τα αδιευκρίνιστα ζητήματα που παραμένουν μετέωρα ακόμη και μετά την ομολογία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου ότι αυτός είναι ο φυσικός αυτουργός του εγκλήματος, αναμένεται να τεθούν επί τάπητος πίσω από τις κλειστές πόρτες του 12ου τακτικού ανακριτή, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση.

Ήταν ξύπνια η Καρολάιν;

Ο κατηγορούμενος έχει υποστηρίξει με τις τελευταίες προανακριτικές του καταθέσεις ότι το ζευγάρι βρισκόταν σε ένταση, στα πλαίσια της οποίας ο ίδιος πριν καταλάβει τι είχε συμβεί, είχε βάλει τέλος στη ζωή της συζύγου του. “Τότε λοιπόν, όπως ήταν μπρούμυτα ξαπλωμένη, πήγα από πάνω της, προσπαθώντας να την κάνω να με ακούσει. Αυτή τιναζόταν για να με πετάξει από πάνω της, αλλά όσο αυτή τιναζόταν, τόσο εγώ την πίεζα γιατί το μόνο που ήθελα ήταν να με ακούσει. Ενώ ήμασταν σε αυτή την κατάσταση, εγώ από πάνω της να την πιέζω κι αυτή να τινάζεται, το μπροστά μέρους του προσώπου της, δηλαδή το στόμα, η μύτη και τα μάτια της κόλλησαν στο μαξιλάρι. Δεν θυμάμαι αν εκείνη τη στιγμή της πίεσα με τα χέρια μου το κεφάλι, νομίζω όμως ότι με το βάρος του σώματος μου της πίεζα το κεφάλι. Όσο την πίεζα της είπα 2 - 3 φορές: “την μικρή δεν θα την ξαναχτυπήσεις”. Αυτό όλο πρέπει να κράτησε κάνα πεντάλεπτο, μέχρι που κατάλαβα ότι η Καρολάιν είχε σταματήσει να κουνιέται. Στη συνέχεια μέσα στον πανικό μου, προσπάθησα να την συνεφέρω, είδα όμως ότι ήταν μάταιο” είπε στους αστυνομικούς τα ξημερώματα της 18ης Ιουνίου, λίγο πριν οδηγηθεί ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης.

Ωστόσο, από την ιατροδικαστική έκθεση δεν φαίνεται να προκύπτουν εκχυμώσεις ή εκδορές που να καταδεικνύουν κάποια μορφή αντίστασης από την πλευρά του θύματος,, έστω και ενστικτωδώς σε μία προσπάθεια της να παραμείνει στη ζωή, ιδίως εάν εκείνη τη στιγμή ήταν ξύπνια.

Το ημερολόγιο δίνει το κίνητρο;

Ο κατηγορούμενος αναμένεται να κληθεί να απαντήσει στις ερωτήσεις του ανακριτή γύρω από το κρυπτογραφημένο ημερολόγιο της Καρολάιν, στο οποίο υπήρχαν σημειώσεις που περιγράφουν εντάσεις μεταξύ του ζευγαριού, καθώς και σκέψεις της 19χρονης κοπέλας να φύγει από το σπίτι περνώντας μαζί της την 11 μηνών Λυδία. Ουσιαστικά κατά τις αστυνομικές αρχές, το ημερολόγιο αυτό φαίνεται να αποτελεί σημαντικό επιβαρυντικό στοιχείο, αφού εμφανίζεται να δίνει ένα σημαντικό κίνητρο για την διάπραξη του εγκλήματος.

Παρά τις προσπάθειες του 33χρονου πιλότου, φαίνεται πως η εικόνα της απόλυτης οικογενειακής ευτυχίας δεν αντιστοιχούσε στο ζευγάρι Αναγνωστόπουλου. Υπήρχαν διενέξεις, εντάσεις και ό,τι άλλο μπορεί να αντιμετωπίζει ένα σύγχρονο ζευγάρι. Σύμφωνα όμως με τις καταγραφές του ημερολογίου, ο κατηγορούμενος εμφανίζεται να θέλει να βρίσκεται στο επίκεντρο ακόμη και των εντάσεων, με την Καρολάιν να επισημαίνει για μία αντιδικία τους: "Κάθε φορά που γίνεται κάτι μεταξύ μας, ο Μπάμπης το μετατρέπει σε κάτι που αφορά εκείνον, λες και όλος ο κόσμος περιτριγυρίζεται γύρω του".

Υπήρχαν συνεργοί;

Από τη σταχυολόγηση του προανακριτικού υλικού, όπως αποτυπώνεται στο διαβιβαστικό έγγραφο της αστυνομίας, δεν προκύπτουν συνεργοί. “Από το σύνολο του προανακριτικού υλικού δεν έχουν προκύψει ενδείξεις παρουσίας άλλων ατόμων στον τόπο του εγκλήματος και το χρόνο τέλεσης. Δεν έχει διαπιστωθεί ύποπτη κίνηση (προσέγγιση, στάση αυτοκινήτου ή πεζού) η οποία να έχει καταγραφεί, κατά τον επίμαχο χρόνο, από τις κάμερες ασφαλείας που υπήρχαν εγκατεστημένες σε διάφορα σημεία στην ευρύτερη περιοχή, ούτε επίσης η ύπαρξη υπό των τηλεφωνικών συνδέσεων που ενεργοποιούν κεραίες, οι οποίες εξυπηρετούν τον τόπο του εγκλήματος, κατά το χρόνο διάπραξης του. Τμήματα αποτυπωμάτων που βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος ανήκουν στον κατηγορούμενο ή σε δικαιολογημένως θίξαντες” επισημαίνεται στο έγγραφο.

Ωστόσο, από την εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη αφήνονται υπόνοιες για την ύπαρξη ΙΧ αυτοκινήτου που ενδεχομένως να σχετίζεται με την δολοφονία της Καρολάιν.

Λεπτό προς λεπτό οι κινήσεις του κατηγορούμενου

Από τον 33χρονο αναμένεται να ζητηθεί να αναφέρει καρέ - καρέ τα όσα διαδραματίστηκαν το βράδυ της δολοφονίας, προκειμένου να έρθουν οι περιγραφές αυτές σε αντιπαραβολή με τα όσα προκύπτουν από την εργαστηριακή εξέταση των κατασχεθέντων ψηφιακών πειστηρίων (smart watch, κινητό θύματος και κινητό κατηγορουμένου) και την κατάθεση της γειτόνισσας του ζευγαριού στα Γλυκά Νερά. Συγκεκριμένα:

  • Την 4:20 ώρα περίπου η γειτόνισσα που μένει στην μεζονέτα που είναι μεσοτοιχία με το σπίτι του ζευγαριού ακούει έναν «γδούπο», αμέσως μετά το κλάμα του σκύλου και βήματα στις σκάλες του σπιτιού προερχόμενες από ένα άτομο. Ανέφερε βέβαια ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, δεν ακούστηκε άλλος θόρυβο, ουρλιαχτά, φωνές ή γάβγισμα, παρά μόνο θόρυβος ενός ατόμου που κατέβαινε από τις σκάλες. Τον ίδιο χρόνο ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κατέθεσε ότι το θύμα άρχισε να ουρλιάζει μόλις είδε τους δράστες να εισέρχονται στο δωμάτιο τους.
  • Στις 4:24 ώρα (χρόνος κατά τον οποίο ο κατηγορούμενος αρχικά ανέφερε πως δεν είχε τις αισθήσεις του) το κινητό του βγαίνει από την κατάσταση φόρτισης. Στη συνέχεια ξεκλειδώνει με τη χρήση του προσωπικού μυστικού κωδικού και κλειδώνει αρκετές φορές, ενώ παράλληλα καταγράφει κινήσεων και των μέτρων και άνοδο όροφο. Υπενθυμίζεται ότι κατά το χρονικό αυτό διάστημα ο κατηγορούμενος κατέθεσε πως δεν είχε τις αισθήσεις του.
  • Ο 33χρονος κατέθεσε πως ήταν λιπόθυμος από τη στιγμή του θανάτου μέχρι τη στιγμή που ξεκίνησε να πραγματοποιεί κλήσεις με το κινητό του, δηλαδή για χρονικό διάστημα περίπου δύο ώρες. Το γεγονός αυτό αποκλείστηκε από την ιατροδικαστή Χ. Σπηλιοπούλου, που τον εξέτασε κλινικά αναφέροντας ότι δεδομένων των αποτελεσμάτων της κλινικής του εξέτασης, καθώς επίσης της ηλικίας και του επαγγέλματος του, δεν θα μπορούσε να παραμείνει λιπόθυμος για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Σημειώνεται ότι η απώλεια των αισθήσεων σε ένα άτομο για οποιοδήποτε λόγο διαρκεί λίγα λεπτά και σε καμία περίπτωση διάστημα δύο ωρών.
ΠΗΓΕΣ NEWS247 ΚΑΙ ZOUGLA.GR

 

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη