Στις φυλακές Κορυδαλλού η Ρούλα Πισπιρίγκου –Αρνείται τις κατηγορίες


Στις φυλακές Κορυδαλλού έφτασε, λίγο πριν τις 9.00 το πρωί, η Ρούλα Πισπιρίγκου, όπου θα κρατηθεί σε ειδική πτέρυγα για λόγους ασφαλείας.


Συγκεκριμένα σε πρώτη φάση θα κρατηθεί για δύο εικοσιτετράωρα σε πλήρη απομόνωση ούτως ώστε να γίνουν τεστ για τον κορωνοϊό και στη συνέχεια έχει προβλεφθεί η μεταφορά της στην 6η Πτέρυγα των φυλακών, στο ένα από τα δύο κελιά που έχουν διαμορφωθεί για περιπτώσεις γυναικών που φέρονται να έχουν διαπράξει ειδεχθή εγκλήματα, ενώ θα προαυλίζεται μόνη της.

Χθες η 33χρονη, μετά τη μαραθώνια απολογία της, κρίθηκε προφυλακιστέα με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως για την ανθρωποκτονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνα.

«Αρνούμαι στο σύνολο της την αποδιδόμενη σε μένα κατηγορία, ποτέ δεν επιδίωξα, επιθύμησα ή προκάλεσα το θάνατο του παιδιού μου. Καμιά μητέρα δεν μπορεί να κάνει κακό στο ίδιο της το παιδί. Η Τζωρτζίνα ήταν το πρώτο μου παιδί και αποτελούσε τη μεγάλη μου αδυναμία. Ο θάνατος της, που ακολούθησε τα τραγικά περιστατικά που είχαν λάβει χώρα σε βάρος των δύο άλλων παιδιών τα οποία είχαν νωρίτερα χάσει τη ζωή τους από άλλες αιτίες, ήρθε ως τελειωτικό χτύπημα για μένα, ενώ αποτελούσε και το τελειωτικό χτύπημα σε βάρος της οικογένειας μου, η ενότητα της οποίας άρχισε μετά από τα ανωτέρω τραγικά γεγονότα να κλυδωνίζεται μέχρι σημείου να έχει σήμερα σχεδόν διαλυθεί οριστικά», ανέφερε, μεταξύ άλλων, κατά την απολογία της.

Η κατηγορούμενη έκανε λόγο για «τυχαία στοιχεία» στα οποία -όπως είπε- βασίζεται η κατηγορία, ενώ επεσήμανε ότι ως μητέρα της Τζωρτζίνας, εκείνη όφειλε να είναι η σύνοδος του παιδιού στο νοσοκομείο. Απαντώντας στις αιτιάσεις του κατηγορητηρίου που ήθελαν την μικρή Τζωρτζίνα να παθαίνει όλα τα επεισόδια πάντοτε εκτός ΜΕΘ, η 33χρονη φέρεται να απαντά ότι αυτό συνέβη επειδή ο χρόνος νοσηλείας στις ΜΕΘ κάθε νοσοκομείου ήταν συγκριτικά ελάχιστος σε σχέση με το χρόνο νοσηλείας στο θάλαμο της κάθε παιδιατρικής κλινικής.

Η ίδια εκθέτει δυο λόγους για τους οποίους είναι αβάσιμος ο ισχυρισμός ότι η κεταμίνη δόθηκε από εκείνη στο παιδί. Σύμφωνα με όσα αναφέρει, «η συγκεκριμένη ουσία δεν διατίθεται σε φαρμακεία και διακινείται αποκλειστικά από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς σε αυστηρά περιορισμένο πλαίσιο, μόνο σε 2 χρήσεις μία από τις οποίες είναι η Παιδοχειρουργική. Άρα είναι προφανές ότι στο συγκεκριμένο παιδιατρικό νοσηλευτικό ίδρυμα η σχετική ουσία υπάρχει και υπήρχε κατά την ημερομηνία θανάτου του παιδιού μου».

Σημειώνεται, ότι φέρεται να έχει υποβάλλει διπλό αίτημα για το εάν την τελευταία τριετία η ΜΕΘ του νοσοκομείου έχει προμηθευτεί την ουσία κεταμίνη και δεύτερον αν τηρείται αρχείο των προσώπων που λαμβάνουν ποσότητα της συγκεκριμένης ουσίας και σε περίπτωση θετικής απόκρισης, εάν το χρονικό διάστημα 27-29/1/2022 έχει ληφθεί από το φαρμακείο του νοσοκομείου ποσότητα της ουσίας.


Η ίδια επεσήμανε, ότι «σύμφωνα με τις καταθέσεις των γιατρών ο χρόνος επίδρασης φαρμακευτικής ουσίας κεταμίνη είναι από 1 έως 20 λεπτά, ανάλογα με τον τρόπο χορήγησης. Πάντα με βάση τις ίδιες καταθέσεις από εμένα ζητήθηκε να εξέλθω του δωματίου στο οποίο γινόταν προσπάθειες ανάνηψης του παιδιού μου, άμεσα με την έλευση των γιατρών τις ΜΕΘ, που αναφέρεται σε χρόνο 3 λεπτών από την ενημέρωση που έκανα στη νοσηλεύτρια. Οι ανωτέρω γιατροί τοποθετούν χρονικά το θάνατο του παιδιού μου στις 14.30, οπότε προσδιορίζουν τα κρίσιμα 20 λεπτά στο χρονικό διάστημα μεταξύ 14.10 – 14.30, δηλαδή σε χρόνο που δίπλα στο παιδί μου βρισκόμουν εγώ».

Ωστόσο, όπως ισχυρίστηκε η ίδια, από τα καρδιογραφήματα που της εστάλησαν μέσω SMS από τον παιδοκαρδιολόγο, στις 15.10 καταγράφεται μηχανικά το γεγονός ότι η Τζωρτζίνα ήταν ακόμη ζωντανή γιατί φαίνεται ότι λειτουργούσε ο απινιδωτής με την βηματοδότική του λειτουργία με ηλεκτρική ανταπόκριση της καρδιάς του παιδιού. «Άρα το κρίσιμο εικοσάλεπτο, εντός του οποίου φέρεται, να χρειάζεται αυτή ουσία για να προκαλέσει το θάνατο, τότε η χορήγηση της έχει γίνει περίπου στις 14.50, δηλαδή σε χρόνο που από εμένα έχει ζητηθεί η αποχώρηση μου από το δωμάτιο, εντός του οποίου παρέμειναν μόνο γιατροί και νοσηλευτές».

Μάλιστα, όπως αναφέρει στο υπόμνημα της, «υπό αυτές τις συνθήκες είναι εξαιρετικά πιθανό να χορηγήθηκε αυτή ουσία στην Τζωρτζίνα από ιατρικό λάθος, υπό την πίεση της κατάστασης που είχε δημιουργηθεί, διότι σε διαφορετική περίπτωση μου είναι αδύνατο να σκεφτώ τι θα μπορούσε να έχει γίνει και δεν μπορώ να δώσω κάποια άλλη εκδοχή».

Νέα στοιχεία για τον θάνατο της Ίριδας


Νέα στοιχεία και για τον θάνατο της 6 μηνών Ίριδας, του μικρότερου παιδιού της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Η Ίριδα έφυγε από τη ζωή στις 21 Μαρτίου του 2021, με την εφημερίδα "Πελοπόννησος" να αποκαλύπτει όσα ακολούθησαν μετά τον θάνατό της το μοιραίο εκείνο πρωινό, τόσο με την αντίδραση των τοπικών αρχών, όσο και με όσα εκτυλίχθηκαν στο νοσοκομείο.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, την ημέρα εκείνη, το Α’ Αστυνομικό Τμήμα Πατρών ενημερώθηκε από το "100" για ενδεχόμενο αιφνίδιου θανάτου βρέφους εντός οικίας. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί, ωστόσο το σπίτι ήταν κλειστό, καθώς το μωρό είχε παραληφθεί από το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και συνοδεία των γονέων Ρούλας Πισπιρίγκου και Μάνου Δασκαλάκη μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων.

Οι αστυνομικοί βρέθηκαν στο νοσηλευτικό ίδρυμα, όπου και βρήκαν το ζεύγος μαζί με συγγενικά πρόσωπα. Κατόπιν επικοινωνίας με την γιατρό-επιμελητή- που εφημέρευε και επιλήφθηκε του περιστατικού, ενημερώνονται για τον θάνατο της Ιριδας.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η εφημερίδα, η ιατρός κατά την μακροσκοπική εξέταση στο μωρό δεν εντόπισε κάτι ύποπτο που να παραπέμπει σε εγκληματική ενέργεια. Έτσι, διαβιβάστηκε εγγράφως η αστυνομική παραγγελία για τη διενέργεια ιατροδικαστικής εξέτασης, ενώ έχει προηγηθεί και τηλεφωνική επικοινωνία με την προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πατρών, Αγγελική Τσιόλα.

Τι κατέθεσε η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, λαμβάνεται ένορκη κατάθεση από την αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα, η οποία λίγες ώρες νωρίτερα είχε βρει χωρίς τις αισθήσεις της, μέσα στην κούνια την Ιριδα. Η Δήμητρα Πισπιρίγκου αναφερόμενη στο συμβάν είχε δηλώσει: «Πιάνω το παιδί και ήταν παγωμένη, δεν έβλεπα να ανασαίνει και κατάλαβα ότι κάτι είχε γίνει. Ανάβω το φως και βλέπω μελανά τα χείλια της. Ηταν ό,τι πιο σοκαριστικό έχω ζήσει στη ζωή μου. Επιασα το παιδί ασυναίσθητα και το έφερα από εδώ στη Ρούλα και ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που κατάλαβα ότι τα χέρια μου τρέμανε. Αφήσαμε το παιδί κάτω και ξεκινήσαμε ΚΑΡΠΑ και πήραμε και το ΕΚΑΒ…».

Το ματωμένο Πανάκι

Την ίδια ήμερα, η Ρούλα Πισπιρίγκου, κατά δήλωση της, εντόπισε στην κούνια της μικρής της κόρης ένα από τα πανάκια της, το οποίο έφερε κηλίδες αίματος. Κατ΄εντολή της παραδόθηκε από την αδελφή της στους αστυνομικούς του Α’ ΑΤ. Εκείνοι με τη σειρά τους ενημέρωσαν τους αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας (Σήμανση ). Τις επόμενες ημέρες ακολούθησε αυτοψία στο δωμάτιο της Ιριδας, απ’ όπου ελήφθη και φωτογραφικό υλικό με τους αστυνομικούς να αναμένουν τα αποτελέσματα της νεκροψίας– νεκροτομής.
Ο γονιδιακός έλεγχος

Σειρά πήρε η ιατροδικαστική εξέταση που διενεργήθηκε από την κ. Τσιόλα, η έκθεση της οποίας εστάλη στο Αστυνομικό Τμήμα, τον Ιούλιο του 2021 και αυτό γιατί ανέμενε τα ευρήματα της παθολογοανατομικής έκθεσης προκειμένου να προχωρήσει στη σύνταξη της δική της έκθεσης για τα αίτια θανάτου της Ιριδας.

Δεδομένου πως ήταν το δεύτερο παιδί μετά τη Μαλένα που έφυγε από τη ζωή, κρίθηκε απαραίτητο να γίνει πλήρης γονιδιακός έλεγχος, διαδικασία που αποδείχτηκε επίσης πολύμηνη, καθώς ολοκληρώθηκε μόλις στις 30/3/2022 με το αποτέλεσμα, τελικά, να είναι αρνητικό ως προς την ύπαρξη γονιδιακού προβλήματος. Ελέγχθηκαν το αίμα της νεκρής Ιριδας, της Τζωρτζίνας ενώ βρισκόταν εν ζωή, και των γονέων τους.

Οι έρευνες για τα αίτια θανάτου των άλλων δύο κοριτσιών

Υπενθυμίζεται πως, η αναμενόμενη έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής σε συνεργασία και συνεννόηση με την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, για να διαπιστωθούν εκ νέου τα αίτια θανάτου των δύο μικρότερων κοριτσιών της οικογένειας από την Πάτρα, της Ίριδας και της Μαλένας έχει ξεκινήσει.

Με τον ίδιο τρόπο που ακολουθήθηκε και στην περίπτωση της Τζωρτζίνας, οι Αρχές θα πάρουν καταθέσεις από γιατρούς των παιδιών και ιατροδικαστές που ενεπλάκησαν.

Βεβαίως, θα ζητηθεί και πάλι η βοήθεια των εργαστηρίων με ανάλυση των δειγμάτων που έχουν κρατηθεί, καθώς άλλωστε η βοήθειά τους ήταν καθοριστική στην περίπτωση της μεγαλύτερης κόρης της οικογένειας με την ανακάλυψη της τεράστιας και θανατηφόρας ποσότητας κεταμίνης που χορηγήθηκε στο άτυχο παιδί, από την ίδια της την μητέρα όπως κατέληξε η έρευνα, καθώς βρισκόταν ολομόναχη στο δωμάτιο του νοσοκομείου μαζί της, τις κρίσιμες χρονικές στιγμές.

 

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη

Στα Παρασκήνια: Εκνευρισμός στο Μαξίμου μετά την ομιλία Καραμανλή*Παρότι στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάει κόσμος να ψηφίσει, μπορεί να παρουσιάσουν και πλασματική συμμετοχή*Αν και πολύς κόσμος έχει φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ θέλει να πάει να ψηφίσει τον... Γκλέτσο