Πετράλωνα: Το σπίτι της φρίκης, οι βιασμοί και η μήνυση που έμεινε στα αζήτητα
Φρίκη προκαλούν οι λεπτομέρειες της καταγγελίας σεξουαλικής κακοποίησης δύο αδερφών στα Πετράλωνα, που μηνύουν τους γονείς τους.
Τα δύο αδέρφια, ένα αγόρι 17 ετών και ένα κορίτσι 22 ετών, προχώρησαν σε νέα καταγγελία σε βάρος της μητέρας τους για συνέργεια και συγκάλυψη των όσων καταγγέλλουν για τον πατέρα τους.
Είχε προηγηθεί το 2018 η μήνυση του αγοριού, σε βάρος του πατέρα του συνοδεία του δασκάλου του, στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, για γεγονότα που έλεγε ότι έλαβαν χώρα πριν 10 χρόνια.
Συγκεκριμένα, ισχυριζόταν ότι είχε πέσει θύμα κατά συρροή βιασμού από τον πατέρα του που στη συνέχεια τον έδινε και σε άλλους άντρες για να τον βιάσουν, στο σπίτι του στα Πετράλωνα.
Το γεγονός ότι τόσα χρόνια μετά η υπόθεση δεν έχει προχωρήσει προκαλεί πολλά ερωτηματικά, ενώ το γεγονός αυτό έθιξε και η δικηγόρος της 22χρονης σήμερα κοπέλας, Δήμητρα Πλαστήρα,,η οποία ανέφερε χαρακτηριστικά:
"Δεν μπορεί να πηγαίνουν να καταγγέλλουν θύματα ανήλικα ότι κακοποιούνται από το οικογενειακό τους περιβάλλον και η Δικαιοσύνη να πηγαίνει με ρυθμούς χελώνας".
«Τα παιδιά κατήγγειλαν ότι βιντεοσκοπούνταν, αλλά δεν έγινε έρευνα για το υλικό»
Μιλώντας στο MEGA, η Δήμητρα Πλαστήρα, δικηγόρος της 22χρονης σήμερα κόρης της οικογένειας, μίλησε για βασανισμό των παιδιών αυτών από μικρή ηλικία."Έχουν βασανιστεί αυτά τα παιδιά. Όλο αυτό που ζούσαν και ζουν νομίζουν ότι συμβαίνει σε όλες τις οικογένειες, μπορεί να μην τους άρεσε, αλλά έπρεπε να υποστούν τη μοίρα τους μου είπαν χαρακτηριστικά", ανέφερε η δικηγόρος.
"Τα παιδιά δεν έχουν κακοποιηθεί μόνο σωματικά και ψυχικά, επαναθυματοποιούνται όταν καλούνται να καταθέσουν τα ίδια πράγματα και όταν για 5 χρόνια η υπόθεση σέρνεται. Το να χρονοτριβεί τόσο πολύ μια τόσο σοβαρή καταγγελία είναι και κατά του τεκμηρίου της αθωότητας", σημείωσε η κ. Πλαστήρα.
Σύμφωνα με τη δικηγόρο της 22χρονης, η ίδια "δεν έχει καταγγείλει βιασμό, αλλά σεξουαλικές κακοποιήσεις από τον πατέρα της και κάποια άλλα άτομα. Η ενήλικη σήμερα κοπέλα, που μόνο αυτήν μπορώ να εκπροσωπήσω, στην αρχή δεν είχε αναφέρει ότι είχε και η ίδια κακοποιηθεί. Είναι σημαντικός ο χρόνος που διάλεξε να καταγγείλει την κακοποίησή της, αφού ενηλικιώθηκε και μπόρεσε να φύγει από το σπίτι".
Η κ. Πλαστήρα, αρχικά, επιβεβαίωσε ότι διοργανώνονταν "πάρτι βιασμών", ενώ όσον αφορά την καταγραφή των κακοποιήσεων με κάμερα, είπε: "Για να εντοπιστεί ένα υλικό θα πρέπει να αναζητηθεί. Τα παιδιά το κατήγγειλαν, αλλά δεν έγινε κάποια έρευνα. Όταν έχουν παρέλθει πέντε έτη και όταν είναι υποψιασμένοι οι δράστες, έχουν καταστρέψει όλα τα στοιχεία".
Όσο για τους γονείς των παιδιών, η δικηγόρος ανέφερε πως "'έχουν κληθεί και έχουν αρνηθεί όλες τις κατηγορίες και έχουν αφεθεί ελεύθεροι. Μόνο στον πατέρα έχει τεθεί όρος να μην πλησιάζει και να μην έχει επικοινωνία με τα ανήλικα τέκνα του".
Η κ. Πλαστήρα ανέφερε, επίσης, ότι έχει καταγγείλει και το τρίτο, το μικρότερο παιδί, ότι έχει κακοποιηθεί, ενώ είπε επίσης πως "τα παιδιά έχουν καταγγείλει ότι έβλεπαν στους χώρους που κακοποιόντουσαν κι άλλα παιδιά να κακοποιούνται".
Γρηγόρης Λέων: «Είναι φυσιολογικό να μην βρει τραύματα ο ιατροδικαστής, τρία χρόνια μετά»
Σημειώνεται πως από την τότε προκαταρκτική έρευνα, του 2018, δεν προέκυψαν στοιχεία υπέρ των ισχυρισμών του αγοριού. Η ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη δεν έδειξε κάτι, η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη φαίνεται επίσης να μην βοήθησε και έτσι η υπόθεση σε δικαστικό πλέον επίπεδο δεν κατέστη δυνατό να προχωρήσει και δεν αποδόθηκαν κατηγορίες σε κανέναν.
Αναφερόμενος σε αυτό το γεγονός, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων εξήγησε μιλώντας στο MEGA: "Πρέπει να επαναλάβουμε κάτι σημαντικό. Όσο πιο γρήγορα προστρέξουμε στον ιατροδικαστή, τόσο πιο βέβαια αποτελέσματα θα έχουμε, και στις περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης, δηλαδή του βιασμού. Και αυτό γιατί, ειδικά στα παιδιά, πρέπει να σας πω, ότι έχουν μία πολύ μεγάλη αναπλαστική ικανότητα οι ιστοί τους, με αποτέλεσμα όποιο τραύμα δημιουργείται, ακόμα και μετά από βδομάδες, μπορεί να μας δώσει μία λανθασμένη εντύπωση, γιατί θα έχει ιαθεί και δεν θα δούμε τίποτα. Σκεφτείτε, για παράδειγμα, ένα παιδί όταν χτυπάει με το ποδήλατο πόσο γρήγορα γίνεται καλά και σκεφτείτε και κάποιον μεγάλης ηλικίας".
"Αυτή η πράξη, ειδικά η παρά φύση πράξη, από ό,τι κατάλαβα για το συγκεκριμένο περιστατικό, είναι μία πράξη η οποία προκαλεί τραυματισμούς, ειδικά σε παιδί. Είναι φυσιολογικό, όταν αυτό εξετάζεται μετά από τρία χρόνια, ένας ιατροδικαστής να μην μπορεί να διαπιστώσει απολύτως τίποτα και να τα βρίσκει όλα φυσιολογικά", πρόσθεσε.
Τέλος, ο κ. Λέων συμπλήρωσε: "Πράγματι, στα παιδιά γίνεται πάντα μια διπλή εξέταση. Πρώτον, από παιδοψυχολόγο ή παιδοψυχίατρο, για να εκμαιεύσουμε από το παιδί την αλήθεια. Σε ένα βίαιο περιστατικό, μας βοηθούν να πάρουμε από το παιδί την πραγματικότητα, αυτό που έχει βιώσει. Δεύτερον, η ιατροδικαστική εξέταση είναι απαραίτητη για να βρούμε τα σωματικά τραύματα που υπάρχουν πάνω στο παιδί".
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Καλωσήρθατε στον χώρο σχολίων του Αντικειμενικότητα. Να θυμάστε ότι κάθε άποψη είναι δεχτή εκτός αν προσβάλει ή θίγει τον άλλον όποτε παρακαλώ ο σχολιασμός σας να είναι κόσμιος.