ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ανεβάζει στροφές και συνεχίζει το στενό μαρκάρισμα στην κυβέρνηση


Την πρόθεση να συνεχίσει το στενό μαρκάρισμα στην κυβέρνηση έχει η αξιωματική αντιπολίτευση, διατηρώντας ενεργά τα πολιτικά μέτωπα της περιόδου τόσο εντός όσο και εκτός Βουλής. 

Μετά την πρόσφατη μετωπική σύγκρουση για το ζήτημα της επιστολικής ψήφου αναμένεται τα νομοσχέδια για την ισότητα στον γάμο αλλά και την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων να μεταφέρουν εκ νέου την πολιτική αντιπαράθεση εντός του Κοινοβουλίου.

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έχει επιλέξει στην πρώτη περίπτωση «να ταχθεί με την πλευρά της προόδου», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στελέχη της Κουμουνδούρου, στηλιτεύοντας το γεγονός πως ο πρωθυπουργός έχει επιλέξει να είναι και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ. Κι αυτό γιατί, επί της ουσίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν δείχνει απλώς ανοχή στην αποχή, αλλά έχει επιλέξει να δείχνει ανοχή στην ακροδεξιά πτέρυγα του κόμματός του.

Στο ζήτημα, πάντως, της ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων στελέχη του κόμματος τόνιζαν ότι «οι κινητοποιήσεις των φοιτητών αποτελούν μία ελπιδοφόρα εξέλιξη». Όσον αφορά την τροπολογία για την επιστολική ψήφο, στην Κουμουνδούρου κάνουν λόγο για «επιτελική μεθόδευση της κυβέρνησης».

Η Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στο Attica και στην εκπομπή «Χωρίς μακιγιάζ», κατέστησε σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. «προσέρχεται με σοβαρότητα και προτάσεις σε διάλογο, με στόχο τη διευκόλυνση των πολιτών στην άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος. Επ’ ουδενί, όμως, συναινεί σε νομοθετικούς ζογκλερισμούς». Με αυτόν τον τρόπο καυτηρίασε τους κυβερνητικούς χειρισμούς των προηγούμενων ημερών.

Ενόψει του επικείμενου νομοσχεδίου για την ισότητα στον γάμο στην αξιωματική αντιπολίτευση εκτιμούν ότι αποτελεί μία ατελή πρόταση, ξεκαθαρίζοντας, βέβαια, πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «θα βρεθεί στη σωστή πλευρά της Ιστορίας». Άλλωστε, πρόκειται για ένα ζήτημα αρχών που αφορά την ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και από το οποίο «δεν μπορούν να υπάρξουν εκπτώσεις». Αυτό ξεκαθαρίζουν, στελέχη του κόμματος.

Την ίδια ώρα, τα βλέμματα της Κουμουνδούρου στρέφονται στο Συνέδριο του Φεβρουαρίου, με τον προσυνεδριακό διάλογο να συνεχίζεται. Το προσεχές διάστημα θα δοθεί μεγάλο βάρος, αφενός, στα αναπτυξιακά συνέδρια σε Κοζάνη και Λάρισα, αφετέρου, στην έναρξη της λειτουργίας των 29 think tanks, τα οποία πρόκειται να ανακοινωθούν σταδιακά.

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη