Νοσοκομείο Λάρισας: Έπεσε πόρτα και καταπλάκωσε εργαζόμενη
Στην καταγγελία ότι πόρτα στο ακτινολογικό εργαστήριο του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας, καταπλάκωσε εργαζόμενη προχώρησε η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνοντας ότι η ακτινολόγος υπέστη κάταγμα στο χέρι και τραύμα στο κεφάλι.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο όταν η ακτινολόγος προσπάθησε να κλείσει τη διπλή πόρτα του διαδρόμου της αναμονής του ακτινολογικού, αυτή «έπεσε πάνω της και την καταπλάκωσε».
Ο ίδιος σημειώνοντας ότι το αριστερό χέρι της εργαζόμενης υπέστη κάταγμα στο ύψος της πηχεοκαρπικής (ΠΧΚ) άρθρωσης, ζητεί να διενεργηθεί επείγουσα έρευνα ώστε να διαπιστωθεί «εάν είναι δολιοφθορά ή κακή κατασκευή ή λόγοι μη συντήρησης» καθώς «η πόρτα μάλλον ήταν βγαλμένη».
«Αν είναι δυνατόν! Θα πρέπει να κυκλοφορούμε με κράνος εντός των νοσοκομείων για να προστατευόμαστε από πόρτες, σοβάδες, ψευδοροφές, τοίχους» σημειώνει ο Μ. Γιαννάκος καταλήγοντας.
Η ανακοίνωση του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ:
«Απίστευτο και όμως ελληνικό. Πόρτα του πανεπιστημιακού νοσοκομείο Λάρισας καταπλάκωσε και τραυμάτισε συνάδελφο. Να φοράμε κράνος.
Ξημερώματα Σαββάτου στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας τεχνολόγος κλήθηκε να μεταβεί με το φορητό ακτινολογικό – ακτινογραφικο μηχάνημα στο τμήμα νεογνών για να κάνει ακτινογραφία σε νεογνό. Όταν έφθασε στο τμήμα νεογνών την ενημέρωσαν ότι θα χρειαστούν ακόμη μία ακτινογραφία σε άλλο νεογνό.
Η συνάδελφος τεχνολόγος επικοινώνησε με την δεύτερη συνάδελφο τεχνολόγο βάρδιας και ζήτησε να φέρει ακόμη μια κασέτα στο τμήμα νεογνών προκειμένου να πραγματοποιηθεί η ακτινογραφία. Όντως η τεχνολόγος ξεκίνησε να πάει στο τμήμα νεογνών.
Άκουσε και είδε κάποιες κινήσεις από ένα άτομο που φάνηκαν ύποπτες και με σκοπό να ασφαλίσει το τμήμα που θα ήταν χωρίς φύλαξη έκλεισε τη διπλή πόρτα του διαδρόμου της αναμονής του ακτινολογικού.
Τότε η πόρτα έπεσε πάνω της και την καταπλάκωσε με αποτέλεσμα να χτυπήσει ελαφρά όπως αποδείχτηκε από την εξέταση στο κεφάλι της και το πόδι της, αλλά δεν συνέβη το ίδιο με το αριστερό χέρι της το οποίο υπέστη κάταγμα στο ύψος της πηχεοκαρπικής (ΠΧΚ) άρθρωσης. Στην συνάδελφο δόθηκε από το ΤΕΠ 1 μήνας αναρρωτική άδεια.
Να διενεργηθεί επείγουσα έρευνα για να δούμε εάν είναι δολιοφθορά ή κακή κατασκευή ή λόγοι μη συντήρησης.
Η πόρτα μάλλον ήταν βγαλμένη. Αν είναι δυνατόν! Θα πρέπει να κυκλοφορούμε με κράνος εντός των νοσοκομείων για να προστατευόμαστε από πόρτες, σοβάδες, ψευδοροφές, τοίχους».
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Καλωσήρθατε στον χώρο σχολίων του Αντικειμενικότητα. Να θυμάστε ότι κάθε άποψη είναι δεχτή εκτός αν προσβάλει ή θίγει τον άλλον όποτε παρακαλώ ο σχολιασμός σας να είναι κόσμιος.