Γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο: Σήμερα η κηδεία της Γαρυφαλλιάς

Το τελευταίο αντίο θα πουν σήμερα συγγενείς και φίλοι στη δολοφονημένη από τον 30χρονο σύντροφό της, Γαρυφαλλιά, η οποία έχασε τη ζωή της στη Φολέγανδρο.

Η κηδεία της άτυχης γυναίκας θα τελεστεί σήμερα το απόγευμα στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στο Βέλο Κορινθίας, στον τόπο καταγωγής της.

Όπως διαπιστώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (18/07) από τα αποτελέσματα της νεκροψίας, ο θάνατος της κοπέλας προήλθε από πνιγμό δια θαλάσσιου ύδατος επί βάθους κακώσεων. Παράλληλα, το θύμα είχε κακώσεις σε διάφορα σημεία του σώματός του, πιθανότατα λόγω της πτώσης της από τα βράχια.

Αυτό σημαινει ότι η άτυχη κοπέλα ήταν ζωντανή, όταν έπεσε στη θάλασσα κι ότι η αιτία του θανάτου της ήταν ο πνιγμός. Επίσης, οι κακώσεις που βρέθηκαν στο σώμα της ήταν συμβατές με τις κακώσεις που προήλθαν από τα χτυπήματα στα βράχια. Σύμφωνα, πάντα, με τον ιατροδικαστή, τα χτυπήματα αυτά ήταν η αιτία να χάσει τις αισθήσεις της κι άρα όταν η 26χρονη έπεσε στη θάλασσα, ήταν λιπόθυμη, δεν μπορούσε να αντιδράσει και πνίγηκε.

Στην εισαγγελία Νάξου ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος

Στην εισαγγελία Νάξου βρίσκεται από το απόγευμα της Κυριακής (18/07) ο 30χρονος, που κατηγορείται για τη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς.

Η μεταφορά του από το ένα νησί στο άλλο έγινε με σκάφος του λιμενικού, καθώς την συγκεκριμένη μέρα δεν είχε δρομολόγιο επιβατηγό πλοίο.

Μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης σε βάρος του, ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον Ανακριτή από τον οποίο ζήτησε προθεσμία για να ετοιμάσει την απολογία του.

Τη δολοφόνησε επειδή πήραν λάθος δρόμο

Σύμφωνα με όσα είπε στην ομολογία του ο 30χρονος όλα ξεκίνησαν από έναν τσακωμό που είχαν με την 26χρονη, επειδή πήραν λάθος δρόμο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, το ζευγάρι θέλησε να μεταβεί σε άλλη τοποθεσία της Φολεγάνδρου, αλλά έχασε τον δρόμο. Τότε ξεκίνησε ένας μεγάλος καυγάς, που οδήγησε στη δολοφονία της.

Ο 30χρονος φέρεται να κατηγόρησε την 26χρονη ότι εκείνη έφταιξε που έχασαν το δρόμο κι άρχισε ο τσακωμός μέσα στο αυτοκίνητο, που κατέληξε στη γυναικοκτονία.

Όπως είπε στην κατάθεση του ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος κατά τη διάρκεια του τσακωμού εκείνος κατά λάθος σήκωσε το χειρόφρενο, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να βγει εκτός δρόμου και να φτάσει κοντά στο χείλος του γκρεμού.

Την Τρίτη ενώπιον του ανακριτή Νάξου ο 30χρονος

Έτοιμος να εξηγήσει με ποιόν τρόπο και γιατί έκοψε το νήμα της ζωής της 26χρονης Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο, θα πρέπει να είναι ο 30χρονος φίλος της μέχρι την Τρίτη, οπότε και αναμένεται τελικά να απολογηθεί για τη γυναικοκτονία.

Η ποινική μεταχείριση του κατηγορούμενου για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως εκτιμάται σχεδόν βέβαιη, καθώς θεωρείται σχεδόν αδύνατον τακτικός ανακριτής και εισαγγελέας να έρθουν σε διαφωνία ως προς την προσωρινή του κράτηση. Άλλωστε, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο 30χρονος έχει υποστηρίξει ότι είναι ο δράστης του εγκλήματος, φτάνοντας να ισχυριστεί ότι η αρχική ένταση δημιουργήθηκε από το γεγονός ότι πήραν το λάθος δρόμο εξερευνώντας το νησί της Φολεγάνδρου.

Παράλληλα, η έκθεση νεκροψίας - νεκροτομής καταδεικνύει ότι η Γαρυφαλλιά πνίγηκε όταν έπεσε στη θάλασσα, αφού έχασε τις αισθήσεις της πέφτοντας στο γκρεμό. Συγκεκριμένα, όπως είναι γνωστό, ο θάνατος της προήλθε από πνιγμό δια θαλάσσιου ύδατος επί βάθους κακώσεων, ενώ το θύμα είχε κακώσεις σε διάφορα σημεία του σώματός του, πιθανότατα λόγω της πτώσης της από τα βράχια.

Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση για την προφυλάκιση του αναμένεται να ληφθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση της απολογία του την Τρίτη, οπότε ο κατηγορούμενος ζήτησε και έλαβε προθεσμία. Νωρίτερα, ο εισαγγελέας Νάξου άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, αδίκημα που επισύρει έως και ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Ψάχνουν απαντήσεις στο κινητό της Γαρυφαλλιάς

Από την πλευρά της, η οικογένεια της Γαρυφαλλιάς ετοιμάζεται για την μάχη που θα δώσει σε βάρος του δολοφόνου του παιδιού της. Ο Αλέξης Κούγιας, πληρεξούσιος δικηγόρος της, αναμένεται μετά την απολογία του κατηγορούμενου να βρεθεί ενώπιον του ανακριτή και να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής προς ενίσχυση της κατηγορίας.

Η τροπή που θα πάρουν οι έρευνες φαίνεται πάντως και από τις τοποθετήσεις του ποινικολόγου, ο οποίος σε δηλώσεις του στο MEGA αναφέρθηκε σε νέα στοιχεία που θα πρέπει να ερευνηθούν από τις αρχές. Μάλιστα, αναμένεται να ζητηθεί το «άνοιγμα» τηλεφωνικών συσκευών και υπολογιστών για να εξεταστεί πιο αναλυτικά η σχέση του ζευγαριού.

Σύμφωνα με τον Αλ. Κούγια, οι σχέσεις του ζευγαριού φαίνεται πως ήταν τεταμένες, σε σημείο που να διακρίνεται μία ανησυχία από την πλευρά της 26χρονης. Όπως του έχει αναφέρει η μητέρα της Γαρυφαλλιάς, η γνωριμία τους ξεκίνησε πριν περίπου έναν χρόνο και εξελίχθηκε σε σχέση το τελευταίο χρονικό διάστημα.

«Το τελευταίο διάστημα όμως υπήρχε μια ανησυχία της Γαρυφαλλιάς. Ρώτησε τη μητέρα της αν ήταν δυνατόν να διαπιστώσει αν παρακολουθείται το κινητό της τηλέφωνο» υποστήριξε ο Αλ. Κούγιας εξηγώντας: «Αν μπορούσε κάποιος να πληροφορείται το περιεχόμενο των μηνυμάτων της κοπέλας και μετά από έρευνα της μητέρας διαπίστωσε ότι είναι εφικτό».

Δολοφόνησε τη Γαρυφαλλιά επειδή πήραν λάθος δρόμο

Σύμφωνα με όσα είπε στην ομολογία του ο 30χρονος όλα ξεκίνησαν από έναν τσακωμό που είχαν με την 26χρονη, επειδή πήραν λάθος δρόμο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, το ζευγάρι θέλησε να μεταβεί σε άλλη τοποθεσία της Φολεγάνδρου, αλλά έχασε τον δρόμο. Τότε ξεκίνησε ένας μεγάλος καυγάς, που οδήγησε στη δολοφονία της.

Ο 30χρονος φέρεται να κατηγόρησε την 26χρονη ότι εκείνη έφταιξε που έχασαν το δρόμο κι άρχισε ο τσακωμός μέσα στο αυτοκίνητο, που κατέληξε στη γυναικοκτονία.

Όπως είπε στην κατάθεση του ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος κατά τη διάρκεια του τσακωμού εκείνος κατά λάθος σήκωσε το χειρόφρενο, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να βγει εκτός δρόμου και να φτάσει κοντά στο χείλος του γκρεμού.

Η ανησυχία της Γαρυφαλλιάς για τον 30χρονο



Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA μίλησε ο συνήγορος υπεράσπισης της 26χρονης Γαρυφαλλίας, Αλέξης Κούγιας, ο οποίος αποκάλυψε τις ανησυχίες της κοπέλας το τελευταίο χρονικό διάστημα.

«Το τι έχει διαπιστώσει η αστυνομία, το τι έχει διαπιστωθεί επιστημονικά από την ιατροδικαστική έκθεση, από το DNA, τα αποτυπώματα θα το πληροφορηθούμε όταν θα έχουμε στα χέρια μας την δικογραφία. Η προανάκριση, διαδικαστικά, δεν έχει τελειώσει. Δυο αξιωματικοί του τμήματος διώξεως εγκλημάτων κατά της ζωής πήγαν στη Φολέγανδρο για να ολοκληρώσουν την δικογραφία. Προβλέπω ποια θα είναι η ποινική δίωξη, ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, η ποινή είναι ισόβια κάθειρξη», ανέφερε ο δικηγόρος.

Σχετικά με τα βήματα που ακολουθούν, όπως είπε, μετά την παρουσία του κατηγορούμενου ενώπιον του εισαγγελέα, θα ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί. «Σε αυτό το στάδιο έχει πρόσβαση στη δικογραφία μόνο ο κατηγορούμενος και η υπεράσπισή του. Θα ζητούσε μια σειρά ανακριτικών πράξεων που έχουν σχέση με τα κινητά τηλέφωνα και τους υπολογιστές των παιδιών», υποστήριξε ο κ. Κούγιας.

«Γνωρίζω τους γονείς της κοπέλας επειδή ο πατέρας μου είναι από το Βέλο Κορινθίας, με τον πατέρα της γνωριζόμαστε παιδιόθεν. Πρόκειται για μια από τις αξιοπρεπέστερες οικογένειες. Επικοινώνησα με τον πατέρα της τα μεσάνυχτα μου είπε με λυγμούς ότι θέλει να αναλάβω την υπεράσπιση. Μίλησα πριν λίγο με τη μητέρα και μου έδωσε δύο πληροφορίες. Μου είπε ότι η γνωριμία της Γαρυφαλλίας ήταν περίπου 1 χρόνο, εξελίχθηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα. Δεν έχουν γνωρίσει τον 30χρονο. Μου είπαν ότι είχαν μάθει πως είναι από καλή οικογένεια, ότι είχε σπουδάσει πληροφορική. Το τελευταίο διάστημα όμως υπήρχε μια ανησυχία της Γαρυφαλλίας. Ρώτησε τη μητέρα της αν ήταν δυνατόν να διαπιστώσει αν παρακολουθείται το κινητό της τηλέφωνο», υποστήριξε ο δικηγόρος.

«Αν μπορούσε κάποιος να πληροφορείται το περιεχόμενο των μηνυμάτων της κοπέλας και μετά από έρευνα της μητέρας διαπίστωσε ότι είναι εφικτό», πρόσθεσε.


 

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη