Πολεμικό σκηνικό σε τρία μέτωπα – Υστατη μάχη στην Εθνική Οδό


 Δραματικές ώρες με εξαιρετικά αβέβαιη εξέλιξη βιώνει ολόκληρη η χώρα με τουλάχιστον τρία μέτωπα να μαίνονται ανεξέλεγκτα.

Από την απέναντι πλευρά της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας πέρασε, στο ύψος των Αφιδνών, η φωτιά η οποία μαίνεται στη βόρεια Αττική. Πυροσβέστες καταβάλλουν τιτάνια μάχη να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά η οποία κινείται με μεγάλη ταχύτητα.

Οι κάτοικοι στον Άγιο Στέφανο, το Καπανδρίτι και το Πολυδένδρι έλαβαν μήνυμα από την Πολιτική Προστασία για να βρίσκονται σε ετοιμότητα, να ασφαλίσουν παράθυρα και καμινάδες και να απομακρύνουν καύσιμη ύλη από τις οικίες τους.

Η φωτιά πέρασε την εθνική οδό και στο ύψος των Αφιδνών, καθώς πετάγονται συνεχώς σπίθες σε μεγάλη απόσταση, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις αντιμετωπίστηκαν άμεσα από τις δυνάμεις τις πυροσβεστικής.

Εξαιτίας της νέας κατάστασης που δημιουργήθηκε στην περιοχή, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων από την αστυνομία στο κόμβο του Αγίου Στεφάνου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία και αστυνομικοί απομακρύνουν τα αυτοκίνητα από τον παράδρομο, καθώς και στην οδό Ιπποκράτους, από το ύψος του καταστήματος «Λακκαγκίνης» στα Κιούρκα στο ρεύμα προς Ιπποκράτειο Πολιτεία, γιατί η φωτιά η οποία μαίνεται ανεξέλεγκτα, εκτός από το μέτωπο που έχει στην εθνική οδό στο ύψος των Αφιδνών κατευθύνεται και προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Ισχυρές επίγειες δυνάμεις επιχειρούν στην περιοχή και έχουν κάνει ζώνη στην εθνική οδό δίνοντας μάχη να μην φουντώσουν οι πυρκαγιές που περνούν προς τον Άγιο Στέφανο, καθώς και να ανακόψουν την πορεία τους προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία. Σημειώνεται ότι τα εναέρια μέσα αποσύρθηκαν μετά τη δύση του ηλίου.

Μήνυμα 112 σε Πολυδένδρι, Καπανδρίτι, Ταξιάρχες, Άγιο Γεώργιο, Πουρίθι

"Αν βρίσκεστε στο Πολυδένδρι, Καπανδρίτι, Ταξιάρχες, Άγιο Γεώργιο ή Πουρίθι κλείστε όλες τις καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας", αναφέρει το μήνυμα.

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη