Πάτρα: Θρίλερ με τα τρία νεκρά παιδιά - Εν αναμονή απαντήσεων από την ιατροδικαστική εξέταση
Απαντήσεις αναζητούνται στα πολλά ερωτήματα που έχουν προκύψει στην υπόθεση με τον θάνατο τριών μικρών παιδιών μιας οικογένειας στην Πάτρα μέσα σε διάστημα τριών ετών.
Ο φάκελος της υπόθεσης βρίσκεται από την Πέμπτη (10/02) στο τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής ενώ η διερεύνηση της υπόθεσης γίνεται κατόπιν σχετικής εισαγγελικής παραγγελίας για διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, εφόσον προκύψουν συγκεκριμένα στοιχεία που να μπορούν να δώσουν εξηγήσεις για την τριπλή τραγωδία.
Οι γιατροί και ιατροδικαστές που είχαν εξετάσει και τις τρεις υποθέσεις έλεγαν ότι κανένας από τους θανάτους δεν εξηγείται, ενώ σημειώνεται ότι και οι τρεις θάνατοι των παιδιών σημειώθηκαν όταν δεν ήταν οι γιατροί παρόντες, ώστε να γίνει αντιληπτό τι ακριβώς συνέβη, σύμφωνα με το Mega.
Στο πλαίσιο της έρευνας θα εξεταστεί μεγάλος αριθμός μαρτύρων, μεταξύ αυτών γιατροί, νοσηλευτές, συγγενείς της οικογένειας και οι γονείς των κοριτσιών.
"Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα"
Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων, τις πραγματικές αιτίες θανάτου των τριών παιδιών θα δείξουν οι ιατροδικαστικές εξετάσεις, νεκροψία νεκροτομή, τοξικολογικές, ιστολογικές, και γενετικές.
"Πριν ολοκληρωθούν οι ιατροδικαστικές εξετάσεις είναι όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Η ιατροδικαστική μέχρι να έχει όλα τα στοιχεία, δεν μπορεί να δώσει καμία απάντηση" ανέφερε.
Ο κ. Λέων σημείωσε ότι όταν ολοκληρωθούν οι εξετάσεις και υπάρχει μια πλήρης εικόνα, θα αναζητηθούν και ευθύνες, καθώς και τα τρία παιδιά πέθαναν εντός του νοσοκομείου.
"Όταν ολοκληρωθούν οι εξετάσεις θα αρχίσουν να διερευνώνται και οι όποιες ευθύνες υπάρχουν" ανέφερε προσθέτοντας ότι "το συντομότερο σε έναν μήνα θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα".
Ανακοίνωση των γονέων για τα αίτια θανάτου των παιδιών
Στην ανακοίνωσή τους οι γονείς αναφέρουν τις ακριβείς αιτίες θανάτων των παιδιών, όπως τους ανακοινώθηκαν από τους γιατρούς και τους ιατροδικαστές, ξεκινώντας από τον θάνατο της μικρής Μαλένας, τον Απρίλιο του 2019.
«Η αιτία θανάτου της μικρής Μαλένας το έτος 2019 σε ηλικία 3,5 ετών ήταν αρχικώς η αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστων αιτιών, ενώ ακολούθως ο θάνατος αποδόθηκε σε ηπατική ανεπάρκεια και πνευμονικό οίδημα. Για τη διερεύνηση του θανάτου της Μαλένας, υποβάλαμε μήνυση κατά παντός υπευθύνου ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και η υπόθεση ερευνάται ποινικά».
Το μωράκι, η Ίριδα, έφυγε αιφνιδίως στην κούνια της όταν σταμάτησε ο σφυγμός της, ενώ οι μετέπειτα εξετάσεις έδειξαν ότι έπασχε από αγενεσία φλεβόκομβου.
Αναφορικά με τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας πριν από 10 ημέρες στο νοσοκομείο Παίδων, η επίσημη ιατροδικαστική έκθεση ανέφερε «αιφνίδιος θάνατος από αδιευκρίνιστα αίτια», ενώ εκκρεμούν ακόμα οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις.
Το χρονικό της τριπλής τραγωδίας
Την περασμένη Πέμπτη το ζευγάρι αποχαιρέτησε το τρίτο παιδί του, την 9χρονη Τζωρτζίνα.
Το 2019 έχασε την 3,5 ετών Μαλένα από ηπατική ανεπάρκεια και το 2020 την μόλις 6 μηνών Ιριδα από μια σπάνια νόσο φλεβοκόμβου.
"Θρηνούμε τρία κορίτσια, πρόσφατα την Τζωρτζίνα μας. Προσπαθούμε να σταθούμε όρθιοι…» είπε στο pelop.gr ο πατέρας των κοριτσιών.
Ο πατέρας των τριών κοριτσιών, μόλις έφυγε από τη ζωή το δεύτερο παιδί τους, είχε απευθυνθεί στην Εισαγγελία, ζητώντας διερεύνηση των αιτιών του θανάτου, ενώ ταυτόχρονα είχε στραφεί κατά του παθολογοανατόμου, θεωρώντας ότι το συμπέρασμά του ήταν ασαφές και λανθασμένο (ως αιτία θανάτου αναφερόταν «ηπατική ανεπάρκεια» που υποστηρίζεται ότι δεν είναι αρκετή ως αιτία για να χάσει τη ζωή του ένα παιδί).
Η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα είχε κάνει την νεκροψία στο δεύτερο παιδί, την Ίριδα, το οποίο έπασχε από ένα σπάνιο καρδιακό νόσημα και μάλιστα εκ γεννετής. Είχε βλεφοκόμβο. Η λεγόμενη αγενεσία φλεβοκόμβου έχει να κάνει με τον εκφυλισμό των κυττάρων που αποτελούν τον λεγόμενο φυσικό βηματοδότη της καρδιάς (φλεβοκόμβο).
Κάτι που συμβαίνει με την πάροδο της ηλικίας και ο οργανισμός δεν μπορεί να ανταποκριθεί στη λειτουργία της παραγωγής καρδιακών ερεθισμάτων στην συχνότητα που πρέπει. Το γεγονός του πρόωρου θανάτου της μικρής με αιτία τη συγκεκριμένη νόσο επίσης προβληματίζει.
Το νόσημα είναι εκφυλιστικό. Και είναι βέβαιο πως κανείς δεν γνώριζε για την ύπαρξή του στη μικρή Ιριδα μέχρι που το παιδί κατέληξε και έγινε η νεκροψία.
Για την περίπτωση της Μαλένας ο πατέρας των κοριτσιών, είχε φθάσει μέχρι τον εισαγγελέα. Η Μαλένα «έφυγε» τον Απρίλιο του 2019 σε ηλικία 3,5 ετών. Το παιδί έπασχε από λευχαιμία, όμως ο θάνατός της δεν ήταν αποτέλεσμα της κακοήθειας. Η κατάσταση του κοριτσιού, όπως λένε οι γιατροί που την νοσήλευαν, είχε σταθεροποιηθεί και έδειχνε πως θα ξεπερνούσε τον παιδικό καρκίνο.
Ο ιατροδικαστής της Αθήνας που έκανε την νεκροψία το 2019 συμπέρανε ως αιτία θανάτου την «ηπατική ανεπάρκεια»! Ομως όπως δηλώνουν και πατρινοί ιατροδικαστές, η συγκεκριμένη πάθηση δεν αποτελεί αιτία θανάτου. Ετσι ο Μάνος Δασκαλάκης στράφηκε νομικά κατά του ιατροδικαστή Αθηνών αλλά και του παθολογοανατόμου για «ασαφές συμπέρασμα» και λανθασμένη αιτία θανάτου.
Το 3,5 ετών κοριτσάκι είχε διαγνωστεί με οξεία λευχαιμία. Μεταφέρθηκε στην Αθήνα και ξεκίνησε αμέσως χημειοθεραπείες. Οι εξετάσεις φαίνονταν καλές όμως ξαφνικά «κοιμήθηκε για πάντα» χωρίς τίποτα να προμηνύει το τέλος, στην αγκαλιά της μητέρας της.
Η 9χρονη Τζωρτζίνα είχε παρουσιάσει καρδιακό πρόβλημα την άνοιξη του 2021. Μέχρι τον Ιούλιο παρέμενε νοσηλευόμενη στην ΜΕΘ Παίδων του Νοσοκομείου Ρίου. Τον Απρίλιο του 2021, οι γιατροί της Παιδιατρικής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, με επικεφαλής τον Ανδρέα Ηλιάδη στο ΠΓΝΠ, είχαν δώσει μια τεράστια μάχη για να κρατήσουν στη ζωή την τρίτη κόρη της οικογένειας που θρηνούσε δύο παιδιά τα τελευταία δύο χρόνια.
Η Τζωρτζίνα, τότε 8 ετών, νοσηλευόταν στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, όταν ξαφνικά τη σταμάτησαν. Οι γιατροί την επανέφεραν στο καρδιοπνευμονικό και το παιδί που νοσηλευόταν διασωληνωμένο και σε καταστολή στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών κατάφερε να κερδίσει τη μάχη της ζωής. «Ολοι προσευχόμαστε για την Τζωρτζίνα», έλεγε εκείνες τις ημέρες ο Ανδρέας Ηλιάδης.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Καλωσήρθατε στον χώρο σχολίων του Αντικειμενικότητα. Να θυμάστε ότι κάθε άποψη είναι δεχτή εκτός αν προσβάλει ή θίγει τον άλλον όποτε παρακαλώ ο σχολιασμός σας να είναι κόσμιος.