Δύο βδομάδες από την έναρξη της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία- Νέοι ρωσικοί βομβαρδισμοί σε αρκετές πόλεις



Για ρωσικούς βομβαρδισμούς σε αρκετές ουκρανικές πόλεις έκαναν λόγο τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης τοπικοί αξιωματούχοι σε περιοχές της Ουκρανίας.


Ο Ντμίτρο Ζιβίτσκι, ο περιφερειάρχης στην περιοχή όπου βρίσκεται η πόλη Σούμι (βορειοανατολικά), έκανε λόγο για ρωσικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς.

Βομβαρδίστηκαν επίσης κατοικημένες περιοχές στην πόλη Οχτίρκα, νοτιότερα, σύμφωνα με τον ίδιο. Υπάρχουν αναφορές πως χτυπήθηκε τμήμα του δικτύου μεταφοράς φυσικού αερίου εκεί.

Ο δήμαρχος της Μικολάιφ, ο Ολεξάντρ Σιενκέβιτς, ανέφερε μέσω Facebook πως του αναφέρθηκαν εκτοξεύσεις πολλών ρουκετών στον βορρά. «Είτε δοκιμάζουν πόσο ισχυρά είναι τα φυλάκιά μας ή ετοιμάζονται για έφοδο», εκτίμησε ο αιρετός, αναφερόμενος στις ρωσικές δυνάμεις.


Εξάλλου το γενικό επιτελείο στρατού της Ουκρανίας διαβεβαίωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις του επιβραδύνουν και ανακόπτουν τη ρωσική επίθεση. Όπως αναφέρει ανακοίνωσή του, οι ρωσικές δυνάμεις υπέστησαν μεγάλες απώλειες και φέρνουν εφεδρείες.

Ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν να προωθούνται για να περικυκλώσουν το Κίεβο και ενισχύουν τις θέσεις τους στη Μικολάιφ, ενώ επιθέσεις αναφέρονται στη Χαρκίβ, στην Ιζιούμ, τη Σούμι και την Οχτίρκα, πάντα κατά το επιτελείο.

Οι πληροφορίες αυτές είναι αδύνατον να επαληθευτούν με ανεξάρτητο τρόπο.

Παγκόσμιος αποτροπιασμός για τον βομβαρδισμό σε μαιευτήριο στη Μαριούπολη


Παγκόσμια οργή και θλίψη έχει σκορπίσει ο αεροπορικός βομβαρδισμός μαιευτηρίου χθες στην Μαριούπολη, προκαλώντας τον τραυματισμό δεκαεπτά ενηλίκων. Οι εικόνες των εγκύων να μεταφέρονται αιμόφυρτες πάνω σε φορεία μετά το ρωσικό χτύπημα από αέρος, συγκλόνισαν τόσο τη διεθνή κοινή γνώμη, όσο και κορυφαίες προσωπικότητες του πλανήτη, αναδεικνύοντας έντονα μια ακόμα πτυχή της ανθρωπιστικής τραγωδίας που βιώνουν οι πολίτες της Ουκρανίας. Ο πρώτος απολογισμός ανέφερε 17 τραυματίες, όπως γνωστοποίησε ο περιφερειακός αξιωματούχος, Πάβλο Κιριλένκο, ανάμεσα στους οποίους, ωστόσο, «δεν υπήρχαν παιδιά», ενώ -σύμφωνα με το Associated Press- το λιμάνι της Μαριούπολης σείστηκε περισσότερο από ένα μίλι μακριά, όταν το μαιευτήριο επλήγη από σειρά εκρήξεων εξαιτίας της ρωσικής αεροπορικής επιδρομής, καταστρέφοντας ακόμη μεγάλο μέρος της πρόσοψης του κτιρίου.



Πάντως, σε δηλώσεις της, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, σχολίασε πως «πριν βομβαρδιστεί το μαιευτήριο, Ουκρανοί εθνικιστές το είχαν εκκενώσει από προσωπικό και νοσηλευμένους και είχαν πάρει θέσεις μάχης», εξηγώντας ότι για τον λόγο αυτό έγινε ο στοχευμένος βομβαρδισμός από τους Ρώσους.

Οι εικόνες όμως από την επίθεση έδειξαν τραυματισμένες εγκύους να μεταφέρονται με φορεία έξω από το κτίριο, αμέσως μετά την επίθεση, ενώ δεν φάνηκε να υπάρχει ίχνος από τα ουκρανικά τάγματα, τα οποία επικαλέστηκε η Ζαχάροβα, για να δικαιολογήσει το γεγονός ότι οι Ρώσοι στόχευσαν το μαιευτήριο.


Αντίθετα, σε υψηλούς τόνους ο Ουκρανός Πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατηγόρησε τη Ρωσία ότι εξαπέλυσε μια αεροπορική επιδρομή που προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε ένα νοσοκομείο παίδων στη Μαριούπολη, εξηγώντας πως παιδιά βρίσκονται «κάτω από τα συντρίμμια» και χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Ακόμη ο κ. Ζελένσκι ανήρτησε βίντεο μετά την επίθεση, διερωτώμενος για πόσο καιρό ακόμα ο κόσμος θα αγνοεί τη ρωσική τρομοκρατία και ζητώντας ταυτόχρονα να κλείσει ο εναέριος χώρος της Ουκρανίας.

«Μαριούπολη. Άμεσο χτύπημα των ρωσικών δυνάμεων στο μαιευτήριο. Άνθρωποι, παιδιά, βρίσκονται κάτω απ’ τα συντρίμμια. Κτηνωδία! Για πόσο ακόμα ο κόσμος θα είναι συνεργός αγνοώντας τον τρόμο; Κλείστε τον εναέριο χώρο τώρα! Σταματήστε τις δολοφονίες! Έχετε τη δύναμη αλλά φαίνεται πως χάνετε την ανθρωπιά», ήταν το μήνυμα του Προέδρου της χώρας.

Στο ίδιο μήκος κύματος και το βίντεο που ανέβασε στο Twitter ο σύμβουλός του, Μικαΐλο Ποντόλιακ, σημειώνοντας πως «η Μαριούπολη σβήνεται από τους Ρωσικούς βομβαρδισμούς. Σημειώθηκε απευθείας πλήγμα σε μαιευτήριο. Γυναίκες και παιδιά βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια. Αντί για νέες ζωές – θάνατοι. Δεν θα είναι αρκετό να κλείσουμε τον ουρανό της Ουκρανίας από πυραύλους; Δεν είναι επιχείρημα για να σταματήσει ο φόνος;», διερωτήθηκε.

«Κολοσσιαία καταστροφή»


Την είδηση του βομβαρδισμού του νοσοκομείου παίδων από ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις γνωστοποίησαν από τα πρώτα λεπτά και οι δημοτικές αρχές της Μαριούπολης, περιγράφοντας πως «οι ρωσικές δυνάμεις κατοχής έριξαν πολλές βόμβες στο νοσοκομείο παίδων. Η καταστροφή είναι κολοσσιαία».

Οι εικόνες από το μαιευτήριο, το οποίο μετατράπηκε σε βομβαρδισμένο τοπίο έκαναν γρήγορα το γύρο του κόσμου, με διεθνείς οργανισμούς, αλλά και πολιτικούς ταγούς να τοποθετούνται απέναντι στο θέαμα, εκφράζοντας δημόσια την οδύνη, αλλά και τον αποτροπιασμό τους. Ο επικεφαλής του ΠΟΥ, Tedros Adhanom Ghebreyesus καταδίκασε, εκ μέρους του οργανισμού, απερίφραστα «όλες τις πράξεις βίας κατά των εγκαταστάσεων υγείας, των εργαζομένων στον τομέα της υγείας και των ασθενών». «Επαναλαμβάνουμε την επείγουσα έκκλησή μας για ειρηνική επίλυση», τόνισε.

«Φρικιαστική η σημερινή επίθεση σε νοσοκομείο στη Μαριούπολη της Ουκρανίας, όπου βρίσκονται μαιευτήρια και παιδικοί θάλαμοι. Οι άμαχοι πληρώνουν το υψηλότερο τίμημα για έναν πόλεμο που δεν έχει καμία σχέση με αυτούς» ανέφερε σε ανάρτησή του και ο Γ.Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, συμπληρώνοντας πως «Αυτή η παράλογη βία πρέπει να σταματήσει. Τέλος στην αιματοχυσία τώρα».

Η Κάθριν Ράσελ, εκ μέρους της UNICEF σχολίασε πως «με τρομάζει η αναφερθείσα επίθεση σήμερα σε μαιευτήριο στη Μαριούπολη της Ουκρανίας – μια επίθεση που φέρεται να άφησε μικρά παιδιά και γυναίκες υπό τοκετό θαμμένα κάτω από τα ερείπια κατεστραμμένων κτιρίων». Και κατέληξε: «Δεν γνωρίζουμε ακόμη τον αριθμό των θυμάτων, αλλά φοβόμαστε τα χειρότερα». «Δύο εβδομάδες από τον πόλεμο του Πούτιν κατά της Ουκρανίας και βλέπουμε αυξανόμενες επιθέσεις σε αμάχους. Όπως ο βομβαρδισμός στο μαιευτήριο της Μαριούπολης σήμερα. Η φρίκη της ρωσικής επιθετικότητας δεν έχει όρια» παρατήρησε από πλευράς του και ο Επικεφαλής του ΕΛΚ στο Ευρωκοινοβούλιο, Μάνφρεντ Βέμπερ. «Είμαστε έτοιμοι να αυξήσουμε ακόμη περισσότερο την πίεση στον Πούτιν», συμπλήρωσε ο κ. Βέμπερ.

Την επίθεση κατά του παιδιατρικού νοσοκομείου της Μαριούπολης καταδίκασε και το Βατικανό, δια του Πρωθυπουργού του, Πιέτρο Παρολίν. «Δεν διακρίνω μια θετική διάθεση υπέρ της διαπραγμάτευσης. Αν κάτι δεν αλλάξει, ο πόλεμος δεν μπορεί να σταματήσει», τόνισε ο ίδιος, ενώ έκανε γνωστό ότι κατά την τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, μετέφερε το αίτημα του πάπα Φραγκίσκου, υπέρ του σεβασμού του άμαχου πληθυσμού και της εφαρμογής των δεσμεύσεων, υπέρ των ανθρωπιστικών διαδρόμων.

Οργισμένος για την επίθεση στο νοσοκομείο παίδων της Μαριούπολης εμφανίστηκε χθες και ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, σχολιάζοντας ότι ελάχιστα πράγματα είναι πιο διεστραμμένα από το να στοχεύει κανείς απροστάτευτους ανθρώπους. Επιπρόσθετα, με ανάρτησή του στα social media, ο Βρετανός Πρωθυπουργός ανέφερε πως η Μεγάλη Βρετανία διερευνά το ενδεχόμενο της περαιτέρω υποστήριξης προς την Ουκρανία, έτσι ώστε να μπορέσει να αμυνθεί από τις εναέριες ρωσικές επιθέσεις, ξεκαθαρίζοντας ακόμη πως θα ζητηθεί από τον Πούτιν «να λογοδοτήσει για τα εγκλήματά του».

«Βάρβαρη πράξη»


Για βάρβαρο βομβαρδισμό σε βάρος της Ουκρανίας έκανε λόγο από πλευράς του ο Λευκός Οίκος, καταδικάζοντας τη ρωσική αεροπορική επίθεση στη Μαριούπολη, που έπληξε παιδιατρικό νοσοκομείο.

Οι εικόνες των τραυματισμένων - από τα πυρά - ασθενών του νοσοκομείου και τα κατεστραμμένα κτίρια συγκλονίζουν την κοινή γνώμη, όπως άλλωστε και οι εικόνες των εγκύων που απομακρύνθηκαν από το σημείο των βομβαρδισμών. «Ως μητέρα, αντιλαμβάνομαι τη φρίκη αυτού του είδους της επίθεσης», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι. Έκκληση στη Μόσχα είχε απευθύνει νωρίτερα και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, ώστε οι Ουκρανοί να καταφέρουν να εγκαταλείψουν τις πόλεις εν μέσω σφοδρών βομβαρδισμών από τα ρωσικά μαχητικά.

Ελεύθεροι πολιορκημένοι

Υπενθυμίζεται πως περισσότεροι από 400.000 άνθρωποι «κρατούνται όμηροι» στην πολιορκημένη Μαριούπολη από τις ρωσικές δυνάμεις που εμποδίζουν την ανθρωπιστική βοήθεια και την εκκένωση, όπως δήλωσε χθες ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα.

Περιγράφοντας τις συνθήκες, κάτω από τις οποίες οι πολίτες επιχειρούν να απομακρυνθούν με ασφάλεια, την ώρα που οι Ρώσοι σφυροκοπούν την ουκρανική πόλη, ο Ουκρανός υπουργός τόνισε ότι στο λιμάνι της Μαριούπολης εκτυλίσσονται σκηνές «αποκάλυψης». «Εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι έχουν βρει εκεί καταφύγιο για να προστατευτούν από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς και τις πυραυλικές επιθέσεις χωρίς να έχουν πρόσβαση σε νερό, ρεύμα ή θέρμανση. Οι τηλεφωνικές επικοινωνίες γίνονται επίσης με δυσκολία», παρατήρησε ο ίδιος.



Οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν και το  νοσοκομείο παίδων στη Μαριούπολη


Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατηγόρησε τη Ρωσία ότι εξαπέλυσε αεροπορική επιδρομή που προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε ένα νοσοκομείο παίδων στη Μαριούπολη. Μεταξύ άλλων, παιδιά βρίσκονται «κάτω από τα συντρίμμια», είπε, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για τα θύματα.


Νωρίτερα οι δημοτικές αρχές ανέφεραν ότι ένα νοσοκομείο παίδων στην πόλη καταστράφηκε από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές. «Οι ρωσικές δυνάμεις κατοχής έριξαν πολλές βόμβες στο νοσοκομείο παίδων. Η καταστροφή είναι κολοσσιαία», ανέφεραν, προσθέτοντας ότι δεν έχει ακόμη γνώση για πιθανά θύματα.

Η Ρωσία αρνείται ότι θέτει στο στόχαστρο αμάχους στην εισβολή που έχει εξαπολύσει στην Ουκρανία.

«Απευθείας βομβαρδισμός σε μαιευτήριο. Άνθρωποι, παιδιά είναι κάτω από τα συντρίμμια», έγραψε ο Ζελένσκι στο Twitter. «Κτηνωδία! Για πόσο ακόμη ο κόσμος θα είναι συνεργός, αγνοώντας τον τρόμο; Κλείστε τον εναέριο χώρο τώρα! Σταματήστε τις δολοφονίες! Έχετε τη δύναμη, αλλά φαίνεται ότι χάνετε την ανθρωπιά σας».
ΑP

Το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο στο Twitter στο οποίο διακρίνεται ένα κτίριο που έχει υποστεί σοβαρές ζημιές. «Σήμερα, η Ρωσία βομβάρδισε ένα νοσοκομείο Παίδων και ένα Μαιευτήριο στη Μαριούπολη», ήταν το κείμενο που συνόδευσε την ανάρτηση.

Το βίντεο έδειχνε τρύπες σε παράθυρα σε ένα τριώροφο κτίριο του νοσοκομείου, που φαινόταν ότι έχει υποστεί σοβαρές ζημιές και τεράστιους σωρούς ερειπίων.AP

Η Ουκρανία κατήγγειλε νωρίτερα σήμερα τη Ρωσία ότι παραβίασε την εκεχειρία για να αποτρέψει την απομάκρυνση εκατοντάδων χιλιάδων αμάχων που έχουν παγιδευτεί στη Μαριούπολη, όπου ο Ερυθρός Σταυρός έχει κάνει λόγο για «σκηνές Αποκάλυψης».

Η Μόσχα είχε ανακοινώσει κατάπαυση του πυρός για να επιτρέψει στους αμάχους να φύγουν από τις πολιορκημένες πόλεις, αλλά οι προσπάθειες εκκένωσης στη Μαριούπολη φάνηκε να απέτυχαν ξανά, όπως και πολλές προηγούμενες προσπάθειες από το Σάββατο.


Δορυφορικές εικόνες της Μαριούπολης αποκαλύπτουν το μέγεθος της καταστροφής








Για ανθρωπιστική τραγωδία στη Μαριούπολη κάνουν λόγο οι ουκρανικές αρχές, με τις ρωσικές δυνάμεις να βομβαρδίζουν νοσοκομείο παίδων στην περιοχή. Την ίδια ώρα, δορυφορικές εικόνες δείχνουν σημαντικές ζημιές σε καταστήματα και σπίτια.


Σύμφωνα με τον δήμαρχο, το Νοσοκομείο παίδων στη Μαριούπολη καταστράφηκε από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές, ενώ ο αντιδήμαρχος της της πόλης υποστήριξε ότι τουλάχιστον 1.200 Ουκρανοί έχουν σκοτωθεί από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς από την έναρξη της εισβολής.

H οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα, ανέφερε πως η ανθρωπιστική κατάσταση είναι καταστροφική. Ο συντονιστής έκτακτης ανάγκης της οργάνωσης στην Ουκρανία, Λοράν Λιγκοζάτ, είπε ότι η κατάσταση στην πόλη χειροτερεύει ημέρα με την ημέρα.




Οι ρωσικές δυνάμεις που πολιορκούν τη Μαριούπολη έχουν διακόψει όλες τις επικοινωνίες, καθιστώντας όλο και πιο δύσκολη τη λήψη πληροφοριών για την κατάσταση μιας πόλης όπου εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αγωνίζονται να βρουν τροφή, νερό και φάρμακα.

Ωστόσο, οι δορυφορικές εικόνες δείχνουν σημαντικές ζημιές σε εμπορικά κέντρα και σπίτια να έχουν καταστραφεί. «Στη Μαριούπολη, τώρα, δεν υπάρχει καθόλου πόσιμο νερό. Οι άνθρωποι αναζητούν διαφορετικές πηγές νερού από το έδαφος, όπως πηγές στα πάρκα», ανέφερε μέλος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

«Μερικοί μαζεύουν λιωμένο χιόνι από τις στέγες τους και βρίσκουν ξύλα στις πλατείες για το μαγείρεμα», πρόσθεσε.

Ορισμένες από τις καταστροφές σε μη στρατιωτικές υποδομές από τη ρωσική προέλαση ήταν ορατές στις δορυφορικές εικόνες που συνέλεξε η αμερικανική εταιρεία Maxar Technologies. Αυτές οι εικόνες αποκάλυψαν την καταστροφή πολλών εμπορικών κέντρων και ζημιές σε κατοικίες.
7.000 Ουκρανοί έφτασαν και φιλοξενούνται στην Ελλάδα




Περισσότεροι από 7.000 πρόσφυγες από την Ουκρανία έχουν φτάσει στην Ελλάδα τις τελευταίες δύο εβδομάδες, στην πλειονότητά τους γυναίκες με παιδιά. Οι Αρχές εκτιμούν ότι περίπου 700 άτομα από την Ουκρανία κατά μέσον όρο εισέρχονται καθημερινά στη χώρα, κυρίως μέσω του συνοριακού φυλακίου στον Προμαχώνα. Οι πρόσφυγες φτάνουν κυρίως με πούλμαν αλλά και με ιδιωτικά αυτοκίνητα στον Προμαχώνα, περνούν τα σύνορα πεζή προκειμένου να καταγραφούν και στη συνέχεια επιβιβάζονται και πάλι στα οχήματά τους, σύμφωνα με το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Πάντως έως και χθες, ελάχιστοι ήταν εκείνοι που ζήτησαν τη συνδρομή των κρατικών υπηρεσιών για τη διαμονή τους.


Συγκεκριμένα, δέκα άτομα φιλοξενήθηκαν στη δομή της Σιντικής για λίγες ώρες προκειμένου να ξεκουραστούν και στη συνέχεια αναχώρησαν. Παράλληλα, δύο οικογένειες φιλοξενούνται στη δομή των Σερρών. Οι περισσότεροι από όσους φτάνουν προς το παρόν στη χώρα μάλλον φιλοξενούνται σε σπίτια συγγενών ή φίλων τους, «ωστόσο πιθανότατα σύντομα οι αφίξεις μπορεί να αυξηθούν και θα χρειαστεί να φιλοξενηθούν αρκετοί», εκτιμάει το ελληνικό υπουργείο Μετανάστευσης. Στο πλαίσιο της σχετικής απόφασης της Ε.Ε., την περασμένη Παρασκευή, τα κράτη-μέλη οφείλουν να παρέχουν εκτός από προστασία, δωρεάν στέγαση, σίτιση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και δικαίωμα στην εργασία.

Μάλιστα, το ελληνικό υπουργείο Μετανάστευσης έχει εκδώσει σχετική απόφαση, σύμφωνα με την οποία οι αφιχθέντες από την Ουκρανία εξισώνονται ως προς τα δικαιώματα με τους αιτούντες άσυλο.
Κλιμάκια του ΕΟΔΥ


Περίπου 30% δεν έχουν διαβατήρια με βιομετρικά στοιχεία, καθώς πρόκειται για μικρά παιδιά ή γυναίκες που δεν είχε χρειαστεί να ταξιδέψουν στο παρελθόν.


Πηγές του υπουργείου ανέφεραν στην «Κ» ότι περίπου 30% των ατόμων που φτάνουν στα σύνορα δεν έχουν διαβατήρια με βιομετρικά στοιχεία, καθώς πρόκειται για μικρά παιδιά ή γυναίκες που δεν είχε χρειαστεί να ταξιδέψουν στο παρελθόν. Σε συνεργασία με το προξενείο της Ουκρανίας και την αστυνομία, η διαδικασία έκδοσης εγγράφων γίνεται άμεσα, τονίζουν οι ίδιες πηγές, ώστε να μπορούν να εισέλθουν στη χώρα. Ταυτόχρονα στα σύνορα έχει μεταβεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, ενώ σύντομα αναμένεται οι άνθρωποι που φτάνουν να ενημερωθούν και να ενταχθούν στο πρόγραμμα εμβολιασμού για τον κορωνοϊό.

Χθες η Airbnb.org και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους για την παροχή δωρεάν, βραχυπρόθεσμης στέγασης στην Πολωνία, στη Μολδαβία, στη Ρουμανία, στην Ουγγαρία και στη Σλοβακία σε ανθρώπους που εγκαταλείπουν την Ουκρανία. Μέχρι στιγμής, πάνω από 2 εκατομμύρια άνθρωποι από την Ουκρανία έχουν καταφύγει σε γειτονικές χώρες προκειμένου να βρουν ασφάλεια.

Την περασμένη εβδομάδα, η Airbnb.org δεσμεύτηκε να προσφέρει δωρεάν, προσωρινή στέγαση σε έως και 100.000 πρόσφυγες από την Ουκρανία. Ταυτόχρονα μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 15.000 οικοδεσπότες καταλυμάτων έχουν εγγραφεί μέσω της Airbnb.org για να προσφέρουν τα σπίτια τους δωρεάν ή με έκπτωση σε όλο τον κόσμο.

Οι άνθρωποι που εγκαταλείπουν την Ουκρανία και χρειάζονται προσωρινή στέγαση μπορούν να επικοινωνήσουν με τον ΔΟΜ στο email: ~prykhystok@iom.int. Οποιος ενδιαφέρεται να υποστηρίξει αυτή την πρωτοβουλία μπορεί να επισκεφθεί το airbnb.org/help-ukraine για να συμμετάσχει, προσφέροντας δωρεάν διαμονή ή μειωμένες τιμές.

ΠΗΓΕΣ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ NEWS247 ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ



Σχόλια

Διαβάστε ακόμη