Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Ολοκληρώθηκε η εκταφή της Τζωρτζίνας για την ανάκτηση του ταμπλετ

Μία ακόμη πράξη του δράματος στην υπόθεση των τριών νεκρών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη - Πισπιρίγκου διαδραματίστηκε το πρωί του Σαββάτου στο κοιμητήριο του Αγίου Αθανασίου στηνν Πάτρα.

Λίγο πριν τις 7:30 το πρωί ξεκίνησε η εκταφή για την σορό της 9χρονης Τζωρτζίνας. Στο κοιμητήριο, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, βρέθηκαν αστυνομικοί, ιατροδικαστής και εισαγγελέας, ο ιερέας που διάβασε το τρισάγιο, συγγενείς, άνθρωποι του Δήμου, αλλά και ιδιώτης ερευνητής, που ψάχνει απαντήσεις για τον θάνατο της σπιτονοικυράς του ζεύγους Δασκαλάκη - Πισπιρίγκου.


Η διαδικασία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 08:15 και τώρα πρόκειται να μεταφερθεί άμεσα στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ασφάλειας Αττικής προκειμένου να φανεί εάν μπορεί να δώσει περαιτέρω στοιχεία για τον θάνατο της 9χρονης από την θανατηφόρα δόση κεταμίνης. Μετά την ανάσυρση του τάμπλετ οι ειδικοί θα ερευνήσουν αν τοποθετήθηκε εκεί για να κρυφτούν στοιχεία ή εάν οι γονείς της 9χρονης ήθελαν να αφήσουν στην τελευταία κατοικία του παιδιού το αγαπημένο του αντικείμενο.


Υπενθυμίζεται πως έπειτα από εντολή της 18ης ανακρίτριας, στο πλαίσιο της έρευνας για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας από την προφυλακισμένη μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου, προχώρησε το άνοιγμα του τάφου ώστε να ανακτηθεί το ταμπλετ που είχε τοποθετηθεί μέσα στο φέρετρο της 9χρονης. Πριν την έναρξη της εκταφής τελέστηκε τρισάγιο. Παρούσα στη διαδικασία ήταν και η ιατροδικαστής Πατρών Αγγελική Τσιόλα.


Επί του παρόντος δεν έχει διευκρινιστεί αν εκτός από το τάμπλετ θα συλλεγούν και τρίχες από το κεφάλι της Τζωρτζίνας οι οποίες, σύμφωνα με τους ιατροδικαστές μπορούν να δώσουν πολύτιμα στοιχεία για την δηλητηρίαση της άτυχης Τζωρτζίνας με κεταμίνη.




Ερευνάται συγγενής της Πισπιρίγκου για την κεταμίνη


Ανατριχίλα συνεχίζουν να προκαλούν τα νέα στοιχεία που έρχονται επί καθημερινής βάσης στην επιφάνεια σχετικά με την Ρούλα Πισπιρίγκου και τους θανάτους των τριών κοριτσιών της.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, εξετάζεται από τις αρχές ένα συγγενικό πρόσωπο της Ρούλας Πισπιρίγκου, που φέρεται να είναι τοξικομανής και ενδέχεται να την είχε βοηθήσει να βρει την κεταμίνη.

Τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, το συγκεκριμένο άτομο δεν αποκλείεται να κληθεί να καταθέσει για το αν είχε βοηθήσει κάπως την κατηγορούμενη να βρει τη συγκεκριμένη ουσία.


"Συνήθως η κεταμίνη στις πιάτσες των ναρκωτικών βρίσκεται σε σκόνη και σε υγρή μορφή, την οποία χρησιμοποιούν ως υποκατάστατο, όταν έχουν έλλειψη άλλων πιο σκληρών ναρκωτικών. Δεν είναι δύσκολο ένας τοξικομανής να βρει αυτή την ουσία", σχολίασε στο Star ο ταξίαρχος εν αποστρατεία, Θανάσης Κατερινόπουλος.

Οι θεραπείες της Μαλένας στην Αθήνα

Συγκλονίζουν ακόμη όσα αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στο Mega, σχετικά με τον θάνατο της Μαλένας, καθως υπάρχει το ενδεχόμενο η 33χρονη να σκότωσε το μικρό κορίτσι για να μην αποχωριστεί τον σύζυγό της, Μάνο Δασκαλάκη, όταν ζητήθηκε σε έναν από τους γονείς να μείνει μαζί με το παιδί στην Αθήνα για θεραπείες.

Με βάση το ρεπορτάζ, όταν εισήχθη η Μαλένα στο νοσοκομείο οι γιατροί ενημέρωσαν τους γονείς της ότι η λευχαιμία για την οποία νοσηλευόταν το κορίτσι, ήταν ιάσιμη και αντιμετωπίσιμη.

Στη συνέχεια όμως η Μαλένα θα έπρεπε να παραμείνει για ένα διάστημα 20 έως 30 ημερών στο νοσοκομείο και έπειτα θα έπρεπε να παραμείνει σε ξενώνα φιλοξενίας, όπως της “Φλόγας” ή της “Ελπίδας”, για 7 με 8 μήνες. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα που θα διαρκούσαν οι θεραπείες της Μαλένας θα έπρεπε ένας από τους γονείς της να την συνοδεύει.


Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ανακοίνωση των γιατρών προκάλεσε μεγάλο θέμα στο ζευγάρι, καθώς ο Μάνος Δασκαλάκης είχε ξεκαθαρίσει στην 33χρονη ότι δεν θα μπορούσε να μείνει στην Αθήνα για όσο χρονικό διάστημα χρειαζόταν για τις θεραπείες της Μαλένας και ότι θα γυρνούσε πίσω στην Πάτρα.

Το νοσοκομείο “Ελπίς” μετά από επικοινωνία που είχε με τον δημοσιογράφο επιβεβαίωσε ότι από τα πρώτα 24ωρα νοσηλείας της Μαλένας υπήρξε ενημέρωση στο ζευγάρι πως έπρεπε να μείνει η μικρή ένα διάστημα στο νοσοκομείο και μετά θα νοσηλευτεί σε κάποιο ξενώνα ώστε να παρακολουθείται από τους γιατρούς.

"Βρήκα τη Ρούλα να κάνει ΚΑΡΠΑ στην Ίριδα"


Τη σχέση του με τη Ρούλα Πισπιρίγκου περιέγραψε κατά την κατάθεσή του στις Αρχές ο πατέρας των τριών κοριτσιών που πέθαναν στην Πάτρα, Μάνος Δασκαλάκης.

Μιλώντας στην ανακρίτρια, είπε πως δεν του είχαν κινηθεί ποτέ υποψίες ότι η σύζυγός του θα μπορούσε να βλάψει το παιδί.

«Για εννιά μήνες κυλούσαν όλα ομαλά. Εγώ λόγω δουλειάς έλειπα πολλές ώρες από το σπίτι. Εργαζόμουν ως οδηγός σε εταιρείας εξειδικευμένων ταχυμεταφορών. Παρ’ όλο που εγώ έλειπα, το σπίτι επισκέπτονταν συγγενείς, φίλοι και γενικά υπήρχε κίνηση μέσα στο σπίτι και κόσμος. Σε κανέναν από την οικογένειά μας, ή σε φίλους μας η κατηγορούμενη δεν είχε δώσει το παραμικρό δικαίωμα ότι θα μπορούσε να κάνει κάποιο κακό στο παιδί.» είπε στην κατάθεσή του.

«Καθ’ όλη τη διάρκεια που συμβιώναμε με την κατηγορουμένη, όπως και μετά, κατά τη διάρκεια των προβλημάτων υγείας της Τζωρτζίνας και των άλλων παιδιών μας, δεν υποπτευόμουν κάτι διότι η συμπεριφορά της ήταν όπως έπρεπε να είναι, δηλαδή μιας μητέρας που αγαπάει τα παιδιά της» ανέφερε σε άλλο σημείο.

Όπως υποστήριξε στη συνέχεια, μετά το θάνατο της Μαλένας, αυτός και η Ρούλα Πισπιρίγκου απομακρύνθηκαν ο ένας από τον άλλο, καθώς, όπως είπε, αυτός αφοσιώθηκε περισσότερο στη Τζωρτζίνα και εκείνη προσπαθούσε να ξεπεράσει το θάνατο της κόρης τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του STAR, ο Μάνος Δασκαλάκης φέρεται να αναφέρθηκε και στα αίτια του χωρισμό του από τη Ρούλα Πισπιρίγκου. Σε σχετική ερώτηση για το αν ζήτησε διαζύγιο μετά την κρίση στη σχέση τους είπε «όχι απλώς έφυγα από το σπίτι χωρίς να ανακοινώσω κάτι. Τέτοιου είδους ανακοίνωση έκανα αφού επήλθε ο θάνατος της Ίριδας».


Σχόλια

Διαβάστε ακόμη

Στα Παρασκήνια: Εκνευρισμός στο Μαξίμου μετά την ομιλία Καραμανλή*Παρότι στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάει κόσμος να ψηφίσει, μπορεί να παρουσιάσουν και πλασματική συμμετοχή*Αν και πολύς κόσμος έχει φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ θέλει να πάει να ψηφίσει τον... Γκλέτσο