Πάτρα: Εξετάζονται συγγενικά πρόσωπα για το θάνατο των δύο κοριτσιών


Τη στιγμή που το τάμπλετ της Τζωρτζίνας βρίσκεται στο "μικροσκόπιο" της ΕΛΑΣ, αναζητώντας στοιχεία και απαντήσεις για τον θάνατο της 9χρονης, ο κύκλος των ατόμων που εξετάζονται για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών φαίνεται πως διευρύνεται.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο Ανθούλα Ανάσογλου "η ιατροδικαστής για την Ίριδα έχει βάλει σε υποσημείωση το πνευμονικό οίδημα και υπήρχαν εξετάσεις που σχεδόν ήταν έτοιμες όταν πέθανε και το τρίτο παιδί. Και ζητήθηκε να γίνουν επιπλέον εξετάσεις, ενώ κλήθηκαν οι γονείς ώστε να τους εξηγήσουν ότι κάτι δεν πάει καλά. Υπάρχουν διάφορα στοιχεία που έρχονται στο φως. Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι θάνατοι δεν ήταν παθολογικοί. Οι γιατροί είχαν αρχίσει να ανησυχούν από το δεύτερο παιδί", όπως σημείωσε στην ΕΡΤ, για να προσθέσει:

"Στον θάνατο του βρέφους υπάρχουν δύο πρόσωπα. Στα τρία παιδιά γενικά έχουμε παραπάνω πρόσωπα. Κομβικό πρόσωπο είναι και η αδερφή της κατηγορούμενης. Οι χρόνοι που δίνονται στις καταθέσεις δεν ταιριάζουν με τον θάνατο του βρέφους. Όπως και στα υπόλοιπα γεγονότα. Παράλληλα, έχουμε μία μόνιμη απουσία και αδιαφορία του πατέρα δεν σημαίνει και συνενοχή του. Ο ρόλος και η συμμετοχή είναι πριν την πράξη ή κατά τη διάρκεια. Αυτό που κινητοποίησε τους γιατρούς στην Πάτρα, πώς είναι δυνατόν να μην το αντιλήφθηκε κανένα μέλος της οικογένειας;".

Από την πλευρά του, όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης: "οι θάνατοι καταχωρήθηκαν ως παθολογικοί και δεν υπήρχαν καταχωρημένα δείγματα αίματος και ούρων από τη νεκροτομή, δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε μία νέα τοξικολογική εξέταση. Τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι στιγμής, θα εξεταστούν υπό νέο πρίσμα μετά τη μελέτη του τάμπλετ της 9χρονης.

Μετά το θάνατο του τρίτου παιδιού η έρευνα έγινε υπό άλλο πρίσμα και γι' αυτό βρέθηκε και η κεταμίνη, γιατί αν πηγαίναμε να διερευνήσουμε έναν παθολογικό θάνατο δεν θα γινόταν μία εκτενής τοξικολογική εξέταση. Ο θάνατος του τρίτου παιδιού ήταν το εναρκτήριο έναυσμα για να μπορέσουμε να καταλάβουμε τι γίνεται.

Ήταν εξαιρετικά δύσκολο στον πρώτο θάνατο να σκεφτεί κανείς ότι πρέπει να σκεφτεί ότι μπορεί να ήταν δολοφονία και μπορεί να ενέχεται η μητέρα".
Λέων: "Ο ορισμός της ασφυξίας στην Ίριδα - Η Τζωρτζίνα βασανίστηκε πάρα πολύ"

Την ίδια ώρα, τη βεβαιότητα ότι ο θάνατος του 6 μηνών βρέφους της οικογένειας Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου οφείλεται σε ασφυκτικό θάνατο επανέλαβε ο πρόεδρος της ιατροδικαστικής εταιρείας, Γρηγόρης Λέων.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ για τις έρευνες που διεξάγονται για τα άλλα δύο κοριτσάκια, τη Μαλένα και την Ίριδα, επεσήμανε ότι "αυτή τη στιγμή έχουμε δύο αιτίες θανάτου με παθολογικά αίτια και γι’ αυτό καθυστερεί και η όλη διαδικασία. Αυτό σημαίνει ότι εφόσον υπάρχουν παθολογικά αίτια, δεν έχουμε έγκλημα. Πρέπει να ανατραπούν οι αιτίες θανάτου εφόσον όλα τα ευρήματα δείχνουν αυτό".

Ειδικά δε για την Ίριδα, ο κ. Λέων τόνισε ότι στο βρέφος υπάρχουν ευρήματα σε συγκεκριμένα όργανα που είναι ορισμός της ασφυξίας. "Σε συνδυασμό με τα τραύματα στη στοματική κοιλότητα με το πανάκι με το αίμα δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι υπάρχει εγκληματική ενέργεια", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, άφησε αιχμές για την ιατροδικαστή που διενήργησε την εξέταση στο βρέφος, σημειώνοντας ότι "στη δεύτερη έκθεση καλείται η συνάδελφος να ερμηνεύσει μια δεύτερη αιτία θανάτου που έχει βάλει, το πνευμονικό οίδημα. Εδώ το θέμα είναι μπορεί από μόνη της να ανατρέψει κάτι που έχει γραφτεί ή θα πρέπει να παραπέμψει στην Επιτροπή";

Σε ό,τι αφορά στη Τζωρτζίνα, ο κ. Λέων δήλωσε ότι βασανίστηκε πάρα πολύ από τον άνθρωπο που τη σκότωσε, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι δεν είναι βέβαιος αν τα προηγούμενα περιστατικά οφείλονταν στην κεταμίνη. "Περιγράφονται καταστάσεις και από τους γιατρούς και από τη μητέρα που δίνουν την εικόνα ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί η προσπάθεια ασφυξίας και παράλληλα ίσως και χρήσης ουσιών. Υπάρχουν ενδείξεις, αλλά βεβαιότητα δεν μπορούμε να έχουμε αν δε λάβουμε τρίχες από το παιδί", τόνισε.



Σχόλια

Διαβάστε ακόμη

Στα Παρασκήνια: Εκνευρισμός στο Μαξίμου μετά την ομιλία Καραμανλή*Παρότι στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάει κόσμος να ψηφίσει, μπορεί να παρουσιάσουν και πλασματική συμμετοχή*Αν και πολύς κόσμος έχει φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ θέλει να πάει να ψηφίσει τον... Γκλέτσο