Τελείωσε η συνεδρίαση για τις υποκλοπές-Τι είπαν στις δευτερολογίες τους Μητσοτάκης Τσίπρας-Τι ανέφερε ο Πρωθυπουργός στην τριτολογία του




Το γάντι στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, πέταξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη δευτερολογία του στη Βουλή για τις υποκλοπές, προκαλώντας για πρόταση μομφής και δηλώνοντας βέβαιος ότι σε αυτή την περίπτωση η ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας θα είναι “μπετόν αρμέ|.

Ο κ.Μητσοτάκης δήλωσε ότι δεν γνωρίζει ποιους παρακολουθεί η ΕΥΠ γιατί κανένας πρωθυπουργός δεν μπορεί να το γνωρίζει και κάλεσε τον κ.Τσίπρα να δηλώσει εάν εκείνος γνώριζε για παρακολουθήσεις.


Στον απόηχο της βόμβας Δεμίρη στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ο πρωθυπουργός μάλιστα υποστήριξε ότι δεν μπορεί να απαγορεύονται a priori παρακολουθήσεις βουλευτών, αλλά πρέπει να υπάρχουν “φίλτρα” για την παρακολούθηση πολιτικών.

Στο κλείσιμο της δευτερολογίας του συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός δεν έκρυψε την ενόχληση του για την παρότρυνση του Αλέξη Τσίπρα στην ΚΟ της ΝΔ ουσιαστικά να ρίξει την κυβέρνηση για τις υποκλοπές.

“Αυτή η ΚΟ έχει περάσει από πολλές δυσκολίες. Κάποιοι που ήμασταν στη Βουλή το 2009, το 2010, το 2012 και το 2015, όταν εμείς ψηφίσαμε το τρίτο μνημόνιο και κρατήσαμε τη χώρα στην ευρωζώνη. Έχουμε περάσει από δύσκολες διαδικασίες”, είπε και συνέχισε:

“Η ΚΟ της ΝΔ είναι όχι απλά ενωμένη και συμπαγής αλλά έτοιμη να δώσει κάθε μάχη. Κατά συνέπεια έχω μία πρόταση- πρόσκληση σε εσάς. Εάν δεν πιστεύετε ότι απολαμβάνω της εμπιστοσύνης της Κοινοβουλευτικής μου Ομάδας, καταθέστε τώρα πρόταση δυσπιστίας. Εάν δεν το κάνετε, είστε και πάλι ένας θρασύδειλος πολιτικός. Θα σας περιμένω λοιπόν. Θα ξαναβρείτε 157 βουλευτές μπετόν αρμέ”.

"Να μην απαγορεύονται a priori παρακολουθήσεις βουλευτών"

Ο κ.Μητσοτάκης υποστήριξε ειδικότερα ότι δεν πρέπει επί της αρχής να εξαιρούνται βουλευτές από τις παρακολουθήσεις, επικαλούμενος το Σύνταγμα και τον εκτελεστικό νόμο του 1974.

“Κανείς δεν μπορεί να πει επί της αρχής ότι ένα πολτικό πρόσωπο ή δημοσιογράφος ή επιχειρηματίας ή διπλωμάτης ή στρατιωτικός δε μπορεί να λειτουργεί επί ζημία της εθνικής ασφάλειας. Κατεξοχήν τα ρήγματα της εθνικής ασφάλεια από τέτοιους προκαλούνται”, είπε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας όμως ότι για τα πολιτικά πρόσωπα πρέπει να υπάρχει ένα πιο αυστηρό φίλτρο τεκμηρίωσης και τονίζοντας ότι: “Εγώ πρώτος δέχθηκα ότι στην περίπτωση Ανδρουλάκη δεν υπήρχε αυτό το φίλτρο”.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε συνεπώς: “Να μην απαγορεύονται a priori παρακολουθήσεις βουλευτών, εφόσον συμφωνήσουμε σε μία διαδικασία που θα υπόκειται σε κοινοβουλευτική λογοδοσία”. Ανέφερε ως μία πρώτη βελτίωση τη διπλή υπογραφή εισαγγελέα και δήλωσε ανοιχτός να ακούσει και άλλες προτάσεις για πρόσθετες δικλείδες ασφαλείας. Τόνισε όμως “αλλά δε θα δεχθώ ότι ένας βουλευτής μπορεί να εξαιρείται επί της αρχής λόγω βουλευτικής ιδιότητας”.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε επίσης ότι δεν μπορεί να απαντήσει για το λόγο παρακολούθησης Ανδρουλάκη απο την ΕΥΠ.

“Με ρωτήσατε γιατί παρακολουθείτο ο κ.Ανδρουλάκης., Είναι μία ερώτηση που δε μπορώ να απαντήσω. Γνωρίζετε ότι αυτή την απάντηση θα μπορούσε να την πάρει ο κ.Ανδρουλάκης μέσα από απόρρητη διαδικασία ενημέρωσης. Και ρωτώ κ. Κατρίνη, γιατί δεν πάει ο κ.Ανδρουλάκης να ενημερωθεί;” είπε και πρόσθεσε:

“Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι ήταν μία διαδικασία νόμιμη. Δεύτερον, ότι κατά την εκτίμηση μου τα φίλτρα δεν ήταν επαρκή για να τεκμηριώσουν την παρακολουθηση Ανδρουλάκη, εξ ου και απομάκρυνση του διοικητή της ΕΥΠ και του ΓΓ του πρωθυπουργού, άρα δεχόμαστε ότι δεν έπρεπε να γίνει. Ο πρωθυπουργός όμως δεν ενημερώνεται απο πριν. Εκ των υστέρων πληροφορήθηκα, για αυτό και παρενέβην. Οι συγκεκριμένοι λόγοι της παρακολούθησης θα μπορούν να αναζητηθούν και στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας μαζί με την εξεταστική όπου θα κληθούν όλοι οι αρμόδιοι.”

Ο κ.Μητσοτάκης μάλιστα προανήγγειλε ότι στην εξεταστική θα κληθούν και οι διοικητές της ΕΥΠ επί κυβερνήσεων Τσίπρα- Καμμένου και Σαμαρά- Βενιζέλου.

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε όμως τη δευτερολογία του καταρχάς σχολιάζοντας την ομιλία του Γιάνη Βαρουφάκη με τη βράση: “άγιο είχαμε και γλυτώσαμε την απόλυτη καταστροφή το 2015”, ενώ υποτίμησε τους ισχυρισμούς του προέδρου του ΜεΡΑ25 περί παρακολούθησης του όχι από την κυβέρνηση Τσίπρα, αλλά από Γερμανία και ΗΠΑ.

“Δεν τιμά τον τέως πρωθυπουργό το γεγονός ότι αυτή η απόλυτη φαιδρή τραγικότητα που ακούσαμε σήμερα αποτελούσε υπουργό Οικονομικών, που διαχειρίστηκε κρίσιμες διαπραγματεύσεις”, πρόσθεσε.

Ο κ.Μητσοτάκης υπερασπίστηκε τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, που νωρίτερα είχε φραστικό επεισόδιο με τον κ.Τσίπρα. Κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για “κοινοβουλευτική θρασυδειλία”, αλλά και για αναπαραγωγή φράσεων από την απόρρητη ακρόαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, καθώς και για διαστρέβλωση των λεγόμενων του νέου διοικητή της ΕΥΠ, Θεμιστοκλή Δεμίρη.

“Μεταδίδατε τη συνεδρίαση σε στέρεο ζωντανή μετάδοση σε φιλικά ΜΜΕ και βάλατε στο στόμα του κ.Δεμίρη πράγματα που δεν είπε ποτέ”, είπε ο κ.Μητσοτάκης στον κ.Τσίπρα και συμφώνησε με τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο, ότι δε μπορεί να γίνει σοβαρή συζήτηση με αυτούς τους όρους.

“Δε γνώριζα για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη και κανενός πολιτικού προσώπου”

“Με κατηγορήσατε ότι εγώ έδωσα εντολή παρακολουθησης του κ.Ανδρουλάκη. Το είπατε με τόση βεβαιότητα που αναριωτέμαι μήπως κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια”, συνέχισε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: “Εδώ ειναι ο δικός σας λόγος απέναντι στο δικό μου. Εγώ κοίταξα τον ελληνικό λαό στα μάτια και τον διαβεβαιωσα ότι δε γνώριζα για την παρακολουθηση Ανδρουλάκη και κανενός πολιτικού προσώπου”.

Ο κ.Μητσοτάκης σχολίασε μάλιστα ότι “ο κ. Βαρουφάκης τα μπαλαμούτιασε λίγο” και διερωτήθηκε εάν ο κ.Τσίπρας μπορεί να διαβεβαιώσει το Κοινοβούλιο ότι δεν άκουγε κανέναν πολιτικό, δημοσιογράφο ή επιχειρηματία.

“Εάν το διαβεβαιώσετε, έχετε παρανομήσει, γιατί κανείς πρωθυπουργός δεν έχει τη δυνατότητα να γνωρίζει ποιους παρακολουθεί η ΕΥΠ. Εγώ δεν γνωρίζω ποιους παρακολουθεί η ΕΥΠ” πρόσθεσε ο κ.Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι αυτά τα γνωρίζει ο διοικητής της Υπηρεσίας, οι υπηρεσίες, η ΑΔΑΕ και ο εισαγγελέας.

“Πιστεύετε πραγματικά κ.Τσίπρα ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος, ο Γάλλος πρόεδρος, ο βρετανός πρωθυπουργός, γνωρίζουν ποιοι παρακολουθούνται από τις υπηρεσίες τους. Αναρωτιέμαι εάν εσείς γνωρίζατε πράγματα που θα έπρεπε να σας οδηγήσουν σε αποφάσεις”, συνέχισε.

Τσίπρας: "Κύριε Μητσοτάκη πιαστήκατε με τον κοριό στο αυτί"


Βαριές κατηγορίες κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας και στη δευτερολογία του στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τις παρακολουθήσεις, και κάλεσε τον πρωθυπουργό να δώσει εξηγήσεις σχετικά με το ποιος ήταν ο λόγος που οδήγησε στην παρακολούθηση Ανδρουλάκη. Ανέφερε δε, πως αν ισχύει το επιχείρημα Μητσοτάκη πως δεν γνώριζε τη δράση της ΕΥΠ, τότε η ΕΥΠ μπορεί να φτιάχνει το δικό της "παρακράτος", ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως είχε θέσει ως επικεφαλής της έναν "δικό του" άνθρωπο που δεν πληρούσε τα κριτήρια διορισμού, και ως επόπτη της έναν συγγενή του.

Ζήτησε δε αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία της ΕΥΠ, με ενίσχυση της ΑΔΑΕ, και υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φοβάται τις κατηγορίες.


Αναλυτικότερα, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε χαρακτηριστικά πως ο κ. Μητσοτάκης πιάστηκε "με τον κοριό στο αυτί", ενώ τον κατηγόρησε πως προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από δικαιολογίες. "Κύριε Μητσοτάκη πιαστήκατε με τον κοριό στο αυτί και τώρα προσπαθείτε να ξεφύγετε με αντιπερισπασμούς. Για να διασωθείτε, λέτε εσείς οι άριστοι, ότι είστε ίδιοι με εμάς τους χείριστους. Αυτό μας λέτε. Αν αυτό δεν είναι το πάρθιον βέλος στο μύθο σας, αναρωτιέμαι τότε τι είναι. Δεν είμαστε όλοι γόνοι κύριε Μητσοτάκη με δικαιώματα ιδιοκτησίας στο Κράτος και στη χώρα. Δεν αντιμετωπίζουν όλοι σε αυτή την αίθουσα το κράτος ως λάφυρο" είπε καυστικά.

Απαντώντας στην αξίωση Μητσοτάκη για κατάθεση πρότασης μομφής από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας είπε: "Τη δυσπιστία του ελληνικού λαού την έχετε δεδομένη και θα τη δείτε σύντομα στις εκλογές. Έθεσα κρίσιμα ερωτήματα στη πρωτολογία και δεν απαντήσατε. 

Ποιος ο λόγος εθνικής ασφάλειας για τον οποίο ακούγατε τον κ. Ανδρουλάκη. Το επιχείρημα πως δεν μπορείτε να μας το πείτε αλλά θα τον πείτε στον ίδιο είναι παιδικό. 

Ποιος είναι επίσης ο λόγος παρακολούθησης του κ. Κουκάκη. Να μας πείτε τον λόγο για τις αλλαγές που κάνατε στον ποινικό κώδικα για να δώσετε τη δυνατότητα ασυλίας σε δεκάδες υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη που είχαν ανοιχτές υποθέσεις και για την αποδέσμευση εκατοντάδων εκ ευρώ που ήταν δεσμευμένα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Να μας πείτε πόσους ακόμα ευρωβουλευτές και βουλευτές παρακολουθείτε".

Συνέχισε δε, επανερχόμενος στη διένεξη που προηγήθηκε με τον κ. Γεραπετρίτη, κατηγορώντας τον πως "έκανε τον ψόφιο κοριό". Αποδομώντας δε την επιχειρηματολογία του πρωθυπουργού, τόνισε πως ο κ. Ανδρουλάκης δεν μπορεί να θεωρείται ύποπτος για περιπτώσεις υβριδικού πολέμου και κατασκοπείας.

"Πότε ενημερωθήκατε ότι ο κ. Ανδρουλάκης ήταν σε επίσημη επισύνδεση; Ο κ. Γεραπετρίτης έκανε τον ψόφιο κοριό στην Επιτροπή και για αυτό, δεν ανασκευάζω. Επιμένω να μας πει και εκείνος αν γνώριζε ή δεν γνώριζε όταν μαζί με τον κ. Πιερρακάκη ήταν στην Επιτροπή μαζί με τον κ. Κοντολέοντα, ότι εκείνος θα έλεγε αισχρά ψέματα ενώπιον της Επιτροπής ότι ουδέποτε υπήρξε επισύνδεση του κινητού του κ. Ανδρουλάκη.

 Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα έλεγε πως η Ελλάδα έχει από τα πιο αυστηρά πλαίσια για τις νόμιμες επισυνδέσεις και δεν δίνονται εξηγήσεις για αυτές όταν υπάρχουν πληροφορίες για περιπτώσεις υβριδικού πολέμου και κατασκοπείας. Να μας πείτε αν συμμετείχε ο κ. Ανδρουλάκης σε περιπτώσεις υβριδικού πολέμου ή κατασκοπείας.

Σας απαντώ επίσης πως με τη νομική άποψη του κ. Βενιζέλου συμφωνώ, παρά τις ιδεολογικές διαφορές που μας χωρίζουν. Για το ζήτημα επισυνδέσεων μελών της Χρυσής Αυγής άλλωστε, δεν υπήρξε καμία επίσημη επισύνδεση. Ουδέποτε έχει υπάρξει στο παρελθόν για εκλεγμένα μέλη του κοινοβουλίου ή της ευρωβουλής, ο μόνος που το τολμήσατε είσαστε εσείς".

Κάλεσε δε ανοιχτά τον πρωθυπουργό να καταθέσει στον εισαγγελέα αν έχει στα χέρια του καταγγελίες για τη περίοδο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: "Κύριε Μητσοτάκη δεν θα κρυφτείτε πίσω από δήθεν καταγγελίες. Αν έχετε κάποια σοβαρή καταγγελία που αφορά τη περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, να τη πάτε στον εισαγγελέα, γιατί καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται".
Μπορεί η ΕΥΠ να φτιάχνει το δικό της παρακράτος;

Μιλώντας για τη περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, είπε:

"Κύριε Μητσοτάκη εγώ δεν πήρα υπό την ευθύνη μου την ΕΥΠ. Δεν θα πω όμως ότι δεν μπορεί να γνωρίζει ο πρωθυπουργός της χώρας, ποιον παρακολουθεί η ΕΥΠ. Ότι δηλαδή η ΕΥΠ μπορεί να φτιάξει ένα παρακράτος ανεξάρτητο από την ελληνική Δημοκρατία. Αναρωτιέμαι ποιος σας τα λέει να τα πείτε αυτά. Ποια συνταγματική επιταγή μπορεί να λέει ότι η ΕΥΠ μπορεί να κάνει ο,τι θέλει χωρίς να έχει γνώση ο πρωθυπουργός; 

Σας διαβεβαιώνω λοιπόν ότι επί των ημερών μας, ούτε θα μπορούσα να διανοηθώ πως θα υπήρχε ένας εκλεγμένος εκπρόσωπος του λαού στη Βουλή και το ευρωκοινοβούλιο ή δημοσιογράφος, ότι θα γινόταν αντικείμενο επισύνδεσης για λόγους εθνικής ασφάλειας ή επειδή θα μας ενοχλούσε η έρευνά του. 

Δεν άλλαξα κανένα νόμο για να κάνω διοικητή έναν τυχάρπαστο ή έθεσα επόπτη κάποιον συγγενή μου, ούτε έδωσα εντολή παρακολούθησης για κάποιον αρχηγό κόμματος ή πολιτικό μου αντίπαλο. 

Επί των ημερών μας η ΕΥΠ προσανατολίστηκε προς το οργανωμένο έγκλημα και την εθνική κυριαρχία. Επί των ημερών μας ο τότε διοικητής της ΕΥΠ ενημέρωνε και εσάς και συνεργάτες σας. Σας αφήσαμε επίσης δύο μεγάλους φακέλους ερευνών για το οργανωμένο έγκλημα".

"Φτιάξτε ξεχωριστή εξεταστική για τη περίοδο 2015 -19, δεν φοβόμαστε. Αλλά δεν θα αποδράσετε από τη διερεύνηση της αλήθειας για τις παρακολουθήσεις των κυρίων Ανδρουλάκη και Κουκάκη. Επαναλαμβάνω να καταργήσετε τη διάταξη που απαγορεύει στην ΑΔΑΕ να παρέχει ενημέρωση σε κάθε πολίτη για πιθανή παρακολούθησή του αναδρομικά. Αν δεν το κάνετε, η απάντησή σας είναι πως είστε ένοχος και φοβάστε", συνέχισε.

Απαντώντας δε στις αναφορές του κ. Μητσοτάκη για την πρόσφατη, επίσημη έξοδο της χώρας από την ενισχυμένη εποπτεία και τους πανηγυρισμούς της νυν κυβέρνησης, ο κ. Τσίπρας είπε:

"Από τα μνημόνια έβγαλε τη χώρα η κυβέρνηση που την έστησε όρθια ξανά. Να είστε υποκλοπέας συνομιλιών κύριε Μητσοτάκη αλλά δεν μπορείτε να είστε και υποκλοπέας εξόδων από τα μνημόνια".

Έκλεισε δε με τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ γύρω από το ζήτημα των παρακολουθήσεων και το θεσμικό πλαίσιο που τις διέπει:

"Να καταργηθεί ο νόμος σχετικά με την ΑΔΑΕ. Να ορίσουμε νομοθετικά την έννοια της εθνικής ασφάλειας. Η έγκριση των επισυνδέσεων να μη γίνετε από εισαγγελείς ενταγμένους στην ΕΥΠ, αλλά από ανώτατους λειτουργούς με απόλυτη τεκμηρίωση. Η επιλογή του διοικητή της ΕΥΠ να γίνεται με διαδικασία ουσιαστικής συμμετοχής της Επιτροπής Θεσμών και της ΑΔΑΕ. Να ενισχυθεί επίσης η ΑΔΑΕ με επιστήμονες και τεχνικά μέσα. 

Τέλος, η εποπτεία της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας να ενισχυθεί χωρίς να της αντιταχθεί κανενός είδους απόρρητου σχετικά με τις δαπάνες και τις συμβάσεις της".
Τριτολογία Μητσοτάκη: Στις δεύτερες εκλογές θα προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ


«Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις για την ακρίβεια». Αυτό τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της τριτολογίας του στη Βουλή ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να διακινδυνεύσει έναν δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας.




«Ο κόσμος ολόκληρος βρίσκεται αντιμέτωπος με μία πρωτοφανή οικονομική κρίση με πληθωρισμό όμοιο του οποίου δεν έχουμε δει εδώ και 40 χρόνια. Με τις κεντρικές τράπεζες να βρίσκονται σε αδυναμία να διαπιστώσουν την ένταση του φαινομένου και να παρέμβουν. Και υπάρχουν ακόμα κάποιοι στην αίθουσα που ισχυρίζονται ότι αυτό το πρόβλημα δεν είναι αποκλειστικά ελληνικό. 

Αδυνατείτε να αντιληφθείτε ότι εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία αποτελεί μία τομή και στο παγκόσμιο οικονομικό στερέωμα . Έχουμε σήμερα τις τιμές φυσικού αερίου οι οποίες είναι πέντε φορές στην ψηλότερη από αυτές που ήταν πριν από ένα χρόνο. Πιστεύετε ότι φταίει ο Μητσοτάκης;», αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός και παράλληλα υπογράμμισε ότι αν είχαμε μοιράσει όλα τα χρήματα δεν θα μας έμενε ευρώ.



Ακόμα, προανήγγειλε ότι «μπορεί να βρεθούμε σε καταστάσεις και στην αγορά φυσικού αερίου οι οποίες θα είναι πρωτόγνωρες και τα πράγματα να γίνουν ακόμα πιο δύσκολα». «Οφείλουμε να έχουμε δημοσιονομικές εφεδρείες», είπε και προσέθεσε : «Ένα είναι βέβαιο δεν πρόκειται να οδηγήσουμε την χώρα σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό υλοποιώντας τις προτάσεις και ιδέες οι οποίες θα ξετίναζαν την χώρα».

Την ίδια ώρα, επισήμανε αναφορικά με την ακρίβεια ότι δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις και όποιος τις επικαλείται λέει ψέματα


Σχετικά με την ελευθεροτυπία ο πρωθυπουργός τόνισε: «Σήμερα στην Ελλάδα οποιοσδήποτε μπορεί να γράψει οτιδήποτε. Αυτός είναι ο ορισμός της Ελευθεροτυπίας και ενοχληθήκατε γιατί έδειξε κάποια εξώφυλλα εφημερίδων γιατί δεν μπορούσα να τα δείξω όλα. Μία εφημερίδα ο θεός να την κάνει εφημερίδα είναι η επιτομή της χυδαιότητας και σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα είχε κλείσει. Το ανάποδο έχει η χώρα δεν έχει μηχανισμό προστασίας».



Αναφορικά με την Novartis o πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι τόσο ο κ. Παπαγγελόπουλος όσο και ο κ. Παππάς βρίσκονται ενώπιον του ειδικού δικαστήριο, κάτι για το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έπρεπε να πανηγυρίζει.

Τέλος, ειδική αναφορά έκανε στις εκλογές, υποστηρίζοντας ότι μετά τις δεύτερες εκλογές η ΝΔ θα είναι αυτοδύναμη κυβέρνηση. «Είπατε ότι είμαι παράγων αστάθειας, Έχω διακηρύξει πολλές φορές ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος 4ετιας παρότι κυκλοφορούν φήμες, αλλά χρέος μου είναι να υπερασπιστώ τη θεσμική σταθερότητα. 

 Η απλή αναλογική είναι ο παράγοντας- βόμβα στα θεμέλια. Η θέση της ΝΔ είναι σαφής σήμερα: περισσότερο παρά ποτέ ο τόπος χρειάζεται σταθερότητα με κυβερνήσεις που απολαμβάνουν την εμπιστοσύνη της Βουλής και μπορούν να κινηθούν γρήγορα. Άρα πηγή αστάθειας είναι η απλή αναλογική όταν γίνουν εκλογές στο τέλος τετραετίας θα αδρανοποιηθεί και στις δεύτερες εκλογές θα προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση».


Σχόλια

Διαβάστε ακόμη