Βουλή: Τα ξίφη τους διασταύρωσαν Τσίπρας-Μητσοτάκης
Τα ξίφη τους διασταύρωσαν πριν από λίγο στην Βουλή ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε Την ανησυχία του για τις δυνατότητες μετεκλογικής συνεργασίας, αλλά και για τη δική του θέση σε μία συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, δεν έκρυψε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην προ ημερησίας στη Βουλή για τις υποκλοπές.
Υπενθύμισε ότι ο ίδιος κάλεσε τον Νίκο Ανδρουλάκη, μετά την εκλογή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, δύο φορές δημόσια, αλλά και κατ’ ιδίαν σε συνάντηση και εκείνος αρνήθηκε, όπως αρνείται και τώρα.
“Εχει πει βέβαια ότι δεν επιθυμεί καμία σχέση με την κυβέρνηση, έχει πει ότι δε θα δεχόταν την παρουσία μου ως πρωθυπουργός της χώρας, ακόμη και εάν η Νέα Δημοκρατία επικρατούσε. Είναι δικαίωμα του να επιλέγει τους φίλους και τους συμμάχους του, αλλά πρέπει επίσης να γνωρίζει ότι τους πρωθυπουργούς τους επιλέγει ο ελληνικός λαός και όχι ο ίδιος”, δήλωσε ο κ.Μητσοτάκης.
Κάλεσε μάλιστα το ΠΑΣΟΚ να πει γιατί και ο Ανδρέας Παπανδρέου υπήγαγε την ΕΥΠ στο γραφείο του πρωθυπουργού και πρόσθεσε:
“Φαίνεται ότι ο αρχηγός σας έχει άλλα σχέδια. Η συμπόρευση του ΠΑΣΟΚ με το ΣΥΡΙΖΑ και σε αυτό το θέμα είναι απόλυτη. Για αυτό ευλόγως πολλοί φίλοι του ΠΑΣΟΚ αναρωτιούνται εάν ψηφίσουν Ανδρουλάκη θα τους προκύψει Τσίπρας”.
Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε η συζήτηση για τις υποκλοπές να γίνει σε κλίμα εθνικής ευθύνης και υποστήριξε: “Ένα ολίσθημα δεν πρέπει να μειώσει το εθνικό έργο της ΕΥΠ.”
Δήλωσε επίσης ότι και ο ίδιος υπήρξε θύμα συνακροάσεων όταν ήταν υποψήφιος πρωθυπουργός και ζήτησε: “Να μάθουμε ποια παράκεντρα μας παρακολουθούσαν τότε με τον κ. Τσίπρα πρωθυπουργό.”
"Αν ο κ. Ανδρουλάκης πιστεύει ότι η επισύνδεση ήταν παράνομη, να προσφύγει στα δικαστήρια"
Διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχουν παράνομα λογισμικά στις εθνικές υπηρεσίες και δήλωσε: “Αν ο κ. Ανδρουλάκης πιστεύει ότι η επισύνδεση ήταν παράνομη, να προσφύγει στα δικαστήρια”.
Εκτίμησε δε με νόημα ότι μπορούν να βρεθούν διαδικασίες ώστε η επιτροπή Θεσμών να συνεδριάζει στο εξής με μυστικότητα, σχολιάζοντας για τις διαρροές σχετικά με την ακρόαση Δεμίρη: “Τα δημόσια πρόσωπα δεν μπορούν να νομίζουν ότι είναι στο απυρόβλητο”.
Ο κ.Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε μάλιστα: “Εάν συμφωνείτε με Βενιζέλο ότι επί της αρχής κανένας βουλευτής δε μπορεί να παρακολουθείτε να το πείτε κ.Τσίπρα, αλλά ας σκεφτούμε όλοι πως εξαρθρώθηκε η ΧΑ”
Επισήμανε τέλος ότι ένα μικρό υποσύνολο των επισυνδέσεων πραγματοποιούνται από ΕΥΠ και οι υπόλοιπες από άλλες υπηρεσίες. Υποστήριξε ότι αυτό απαντά σε όσους παρουσιάζουν την Ελλάδα ως ξέφραγο αμπέλι πρακτόρων και τόνισε:
“Η Ελλάδα είναι μία σύγχρονη Δημοκρατία και έχει τη δύναμη να καλύπτει τις ελλείψεις της με διορθωτικές τομές”, κάνοντας λόγο για πρόσθετες δικλείδες ασφαλείας για τις νόμιμες επισυνδέσεις που δε θα ακυρώνουν όμως το ρόλο της υπηρεσίας, αλλά και πρόσθετη προστασία για δημόσια πρόσωπα, ενίσχυση της λογοδοσίας της ΕΥΠ μέσω της επιτροπής Θεσμών, αναβάθμιση του ρόλου του εθνικού συμβουλίου ασφάλειας, ενίσχυση εσωτερικού ελέγχου διαφάνειας και εκπαίδευσης ανθρώπινου δυναμικού ΕΥΠ. Εκτίμησε εξάλλου ότι “θα είναι μισή η δουλειά της εξεταστικής αν δεν καταφέρει να καταλήξει σε προτάσεις”.
Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι “σε κάθε εθνική κινητοποίηση ήταν απέναντι μέσα από μίζερη ανεδαφική, στενόμυαλη, χαιρέκακη, μικροκομματική προσέγγιση. Στην πανδημία, στο μεταναστευτικό, στις εθνικές συμφωνίες” και σχολίασε:
“Έτσι και τώρα Τσίπρα η ζωή θα διαψεύσει το νέο σενάριο καταστροφολογίας, όχι γιατί δεν υπήρξε σφάλμα αλλά γιατί η κυβέρνηση ανέλαβε την ευθύνη. Εγώ αμέσως τόλμησα με θάρρος μόλις το πληροφορήθηκα να διαχωρίσω τη θέση μου από πρακτικές άλλων εποχών και εσείς σηκώνετε το δάχτυλο έχοντας δύο υπουργούς στο ειδικό δικαστήριο”.
Ο πρωθυπουργός δήλωσε μάλιστα ότι θα ακούσει με προσοχή τον Γιάνη Βαρουφάκη τον οποίο κάλεσε να διευκρινίσει αυτό που είχε πει το 2019 ότι η περίοδος Ρουμπάτη δεν ήταν χρυσή περίοδος. Και είπε απευθυνόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ: “Εσείς δεν είστε που δίνατε στην Αυγή προσωπικά email του προέδρου του ΣτΕ λίγο πριν την απόφαση για τις τηλεοπτικές άδειες;”
"Μεθοδεύεται ένα νέο κύμα εισβολής στον Έβρο"
Υποστήριξε συνεπώς ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το ΠΑΣΟΚ, επιχειρεί να εργαλειοποιήσει ένα πραγματικό θέμα, διαμορφώνοντας σκηνικό πολιτικής κρίσης, να παρουσιάσει μία υπηρεσιακή αστοχία ως μία τάχα εντολή που την αποδίδετε σε μένα προσωπικά και θυμίζει αρνητικές στιγμές από το παρελθόν” και δήλωσε:
“Είναι ψέμα ανέντιμο και ανήθικο. Περνά πέρα από τα όρια της πολιτικής αντιπαράθεσης για αυτό και επιστρέφεται στον αποστολέα”.
Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε μάλιστα ότι: “Κάποιοι καραδοκούν εντός και εκτός συνόρων ποντάροντας στην πολιτική αστάθεια” και κατηγόρησε την αντιπολίτευση πως “δίνετε επιχειρήματα σε εκείνους που θέλουν την αποδυνάμωση των μυστικών μας υπηρεσιών γιατί βρίσκουν αποτελέσματα απέναντι τους”.
Επιχείρησε δε να συσπειρώσει τη δεξιά βάση επικαλούμενος το μεταναστευτικό και την “υβριδική απειλή” της Τουρκίας. “Μεθοδεύεται ένα νέο κύμα εισβολής στον Έβρο με δήθεν ανθρωπιστικό προσωπείο”, δήλωσε ειδικότερα ο κ.Μητσοτάκης.
"Στο τέλος της τετραετίας θα αναμετρηθούμε"
“Στην Ελλάδα του 2022 δε θα αναστηθούν τα άλλα λιμάνια, από τα οποια κάποτε κάποιοι ζητούσαν ρούβλια ή δραχμές. Δε θα χρηματοδοτηθούν ξανά από ξένα κέντρα ΜΜΕ με σκοπό να επηρεάσουν την πολιτική σκηνη. Ούτε το ειδικό θα γίνει γενικό με σκοπό να αποσταθεροποιηθεί η κυβέρνηση. Σε όσους σκέφτονται έτσι η απάντηση είναι μία: Δεν κάνω πίσω. Στη Δημοκρατία μόνο ο λαός αποφασίζει για το μέλλον του.”
Διέψευσε δε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών λέγοντας: “Ζητάτε εκλογές να μπει η χώρα σε τρίμηνη περιπέτεια σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο. Για σκεφτείτε κ.Τσίπρα τι σημαίνει εκλογές, μία υπηρεσιακή κυβέρνηση να παίρνει αποφάσεις για τη στήριξη της κοινωνίας.
Ζητάτε εκλογές για να οδηγήσετε τη χώρα στην αστάθεια, για να κάνετε το χατήρι αυτών που δεν θέλουν τη ΝΔ και το Μητσοτάκη στην κυβέρνηση και το έχουν πει και δημόσια. Θα αναλάβω το πολιτικό κόστος. Αυτό το δύσκολο χειμώνα θα τον περάσουμε μαζί. Δε θα φυγομαχήσω. Και στο τέλος της τετραετίας θα αναμετρηθούμε”.
Αλέξης Τσίπρας: "Η παρακολούθηση Ανδρουλάκη ήταν εντολή Μητσοτάκη για να τον ελέγχει"
Με σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τις παρακολουθήσεις.
"Δεν υπάρχει καμία επίκληση νομιμότητας ή νομιμοφάνειας, όταν παρακολουθείται αρχηγός πολιτικού κόμματος. Σας ακούει ο ελληνικός λαός, σας ακούει ολόκληρη η Ευρώπη. Περιμένουν όλοι απαντήσεις, όχι αστείους αντιπερισπασμούς.
Είναι δυνατό να παρακολουθείτε πολιτικούς σας αντιπάλους για εθνικούς λόγους ασφάλειας; Ποιος το κρίνει; Είστε νομικά, πολιτικά και ηθικά υποχρεωμένος να αφήσετε τα μισόλογα και να δώσετε εξηγήσεις: Γιατί παρακολουθήσατε τον κ.Ανδρουλάκη;" είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ διέκοψε την ομιλία του λίγο πριν την έναρξή της, καλώντας τον πρωθυπουργό να λάβει το μικρόφωνο και να απαντήσει.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως ο πρωθυπουργός έρχεται στη Βουλή ο ίδιος ως υπόλογος και "όχι ως τιμητής". "Θα δώσετε απαντήσεις, γιατί είστε κατηγορούμενος για υπονόμευση λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος.
Που το βρήκατε το θράσος να μιλάτε για ανηθικότητα, όταν είστε κατηγορούμενος για παρακολούθηση πολιτικών σας αντιπάλων;", τόνισε, ενώ τον κατηγόρησε πως κρυβόταν πίσω από την παραίτηση του κ. Δημητριάδη και του κ. Κοντολέοντα. "Δεν μπορείτε πια να κρύβεστε πίσω από το δάκτυλο του ανιψιού και μέχρι προχθές αντ' αυτού σας, κου Δημητριάδη, και του εκλεκτού σας κου Κοντολέοντα", σημείωσε.
ούτε παιδιά δημοτικού δεν το κάνουν αυτό
Θύμισε πως ο κ. Μητσοτάκης ως πρώτη του πολιτική απόφαση ως πρωθυπουργός, πέρασε με νόμο την ΕΥΠ αποκλειστικά στη δική του ευθύνη. Ανέφερε δε, πως ο κ. Κοντολέοντας όταν διορίστηκε ως επικεφαλής της ΕΥΠ, "δε πληρούσε ούτε τα τυπικά προσόντα για τη θέση αυτή". "Η ευθύνη σας αυτή είναι αμετάθετη", πρόσθεσε χαρακτηριστικά. Κατηγόρησε δε τον πρωθυπουργό για "θράσος και δειλία γιατί δεν αναλαμβάνετε την πολιτική ευθύνη. Δεν φταίω εγώ φταίει ο ανηψιός μου, ούτε παιδιά δημοτικού δεν το κάνουν αυτό".
"Υπό δική σας ευθύνη η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον Νίκο Ανδρουλάκη"
"Γιατί κύριε Μητσοτάκη η ΕΥΠ υπό τη δική σας αποκλειστική ευθύνη παρακολουθούσε τον Νίκο Ανδρουλάκη, την περίοδο μάλιστα που ήταν σε εξέλιξη η διαδικασία εκλογής Προέδρου στο ΚΙΝΑΛ;", ρώτησε στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας. "Να δεχτούμε για την οικονομία της συζήτησης, την ανευθυνότητα και την ανεπάρκεια που επικαλείστε. Να σας αναγνωρίσουμε μειωμένο καταλογισμό. Γιατί αυτό επικαλείστε. Ότι είστε τόσο ανεύθυνος και ανεπαρκής που ακόμα και ο πιο στενός σας συνεργάτης και ο στενός σας συγγενής, λειτουργούσαν σε τόσο σοβαρά ζητήματα εν αγνοία σας" συνέχισε στον ίδιο τόνο.
Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ακόμη πως τις πρώτες ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης του Predator, η κυβέρνηση Μητσοτάκη ενέπλεξε τη χώρα σε διπλωματικό κίνδυνο, εμπλέκοντας στην υπόθεση αυτή τρίτες χώρες.
"Δε διστάσατε προκειμένου να αναζητήσετε κάποιο άλλοθι να διακινδυνεύσετε τις σχέσεις της χώρας μας και την εξωτερική μας πολιτική", είπε, θυμίζοντας τις αναφορές για πιθανές εμπλοκές της Κίνας, της Αρμενίας ή της Ουκρανίας. "Κάνατε τη χώρα ρεζίλι διεθνώς, από τον πανικό σας να κρύψετε αυτή την πρωτοφανή εγκληματική πράξη", σχολίασε.
Ο κ. Τσίπρας στάθηκε δε στη κριτική που έχει ασκηθεί από τα διεθνή ΜΜΕ το τελευταίο διάστημα, αναφέροντας πως "αυτά δεν είναι στη λίστα Πέτσα".
Συνέχισε να κατηγορεί τον πρωθυπουργό πως λέει ψέματα πως δεν είχε ενημερωθεί για όσα αφορούσαν την υπόθεση του κ. Ανδρουλάκη, ενώ απευθύνοντάς του τον λόγο διερωτήθηκε αν δεν γνώριζε περί παρακολουθήσεων όταν αποφασιζόνταν η νομοθέτηση για την απαγόρευση της δυνατότητας του μέσου πολίτη να ενημερώνεται σε περίπτωση που παρακολουθείται.
Ο κ. Τσίπρας στάθηκε και στην υπόθεση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη. "Για τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη και για το λόγο που ετέθη υπό παρακολούθηση, ούτε για αυτό γνωρίζατε; Πείτε μας, λοιπόν, έστω για ποιο λόγο ετέθη υπό παρακολούθηση ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης; Και αυτός πράκτορας ξένων μυστικών υπηρεσιών;", ανέφερε.
Τον κ. Ανδρουλάκη, κύριε Μητσοτάκη, δώσατε εσείς εντολή να τον ακούνε
Συνέχισε αναφέροντας πως ο ίδιος ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή για να γίνει παρακολούθηση στο κινητό του Ν. Ανδρουλάκη, για να ελέγχει τις εξελίξεις στο τρίτο κόμμα.
"Τον κ. Ανδρουλάκη, κύριε Μητσοτάκη, δώσατε εσείς εντολή να τον ακούνε. Όχι γιατί είναι πράκτορας, ούτε γιατί είχε σχέσεις με Κινέζους, με Αρμένιους και με Ουκρανούς Τον κ. Ανδρουλάκη δώσατε εσείς εντολή να τον ακούνε γιατί μέσα στην αλαζονεία σας, δε σας έφτανε να είστε αρχηγός του πρώτου κόμματος, θέλατε να ελέγξετε και τις εξελίξεις στο τρίτο κόμμα. ώστε να διασφαλίσετε τις πολιτικές εξελίξεις, δεδομένου του νέου εκλογικού νόμου της απλής αναλογικής που απαιτεί κυβερνήσεις συνεργασίας. Για αυτό τον ακούγατε τον κ. Ανδρουλάκη", είπε ο κ. Τσίπρας.
"Και τον κ. Κουκάκη, που πολύ καλά γνωρίζατε ότι παρακολουθείται, δεν τον παρακολουθούσατε επειδή είχατε λόγους εθνικού συμφέροντος. Αλλά επειδή τόλμησε να ασχοληθεί και να ερευνήσει εξονυχιστικά τη νομοθετική σας πρωτοβουλία να δώσετε ασυλία σε υψηλόβαθμα στελέχη τραπεζών για ανοιχτές ποινικά υποθέσεις θαλασσοδανείων με κατηγορίες κακουργηματικής απιστίας.
Και να προχωρήσετε στην αποδέσμευση τραπεζικών λογαριασμών εκατοντάδων εκατομμυρίων για όσους ελέγχονται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Αυτά τα πολύ ενοχλητικά για εσάς, ερευνούσε εκείνη τη περίοδο ο κ. Κουκάκης. Και αυτές οι έρευνες, όπως επίσης και τα σχετικά δημοσιεύματα στο διεθνή τύπο και ειδικότερα στους FT, ήταν που σας οδήγησαν στη παγίδευση του τηλεφώνου του.", πρόσθεσε.
Τόνισε δε, πως οι παρακολουθήσεις δεν ήταν "μια κακιά στιγμή", αλλά ένα οργανωμένο σχέδιο.
"Δεν είναι μια κακιά στιγμή η παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, του Θανάση Κουκάκη Είναι οι άκρες, μόνο οι άκρες, ενός οικογενειακού παρακρατικού μηχανισμού, που στήθηκε μεθοδικά, και με πλήρη γνώση του εγκληματικού του χαρακτήρα, από σας κύριε Μητσοτάκη και το περιβάλλον σας".
Κάλεσε τέλος τον πρωθυπουργό να δώσει απαντήσεις σχετικά με το αν παρακολουθείται ένας μέσος πολίτης, ένας μέσος επιχειρηματίας.
"Αν παρακολουθείται ένας ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την Προεδρία ενός κόμματος και ένας δημοσιογράφος που ερευνά οικονομικά σκάνδαλα, τότε ποιος πολίτης μπορεί να κοιμάται ήσυχος ότι δεν θα συμβεί το ίδιο και με αυτόν; Ο νέος διοικητής της ΕΥΠ κ. Δεμίρης, όταν ρωτήθηκε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για το εάν παρακολουθούνται πολιτικοί και δημοσιογράφοι, απάντησε ότι «a priori κανείς δεν εξαιρείται». Και σήμερα ήρθατε εδώ και το επιβεβαιώσατε υψώνοντας και τον τόνο", ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
"Δε χρειαζόταν να διαρρεύσει αυτό που είπε ο κ. Δεμίρης. Το επιβεβαίωσε σήμερα ο πρωθυπουργός", επανέλαβε ο κ. Τσίπρας με τους βουλευτές της ΝΔ να αντιδρούν έντονα. Στο σημείο αυτό, ο κ. Τσίπρας απευθύνθηκε προσωπικά στους βουλευτές της ΝΔ, αναφέροντας "πως εσείς θα αποφασίσετε αν το σκάνδαλο θα καταγραφεί στην ιστορία ως ένα σκάνδαλο του κ. Μητσοτάκη προσωπικά, ή της Νέας Δημοκρατίας".
Ζήτησε δε από τον πρωθυπουργό να επαναφέρει τη διάταξη που δίνει το δικαίωμα σε βουλευτή και ευρωβουλευτή να λάβει γνώση αν το κινητό του ήταν συνδεδεμένο σε ακρόαση. "Αν το αρνηθείτε, θα αποδείξετε πως ο,τι έγινε είναι η κορυφή του καταστροφικού παγόβουνου που έχει την υπογραφή σας".
Κλείνοντας, ανέφερε πως "αυτές τις μέρες βιώνουμε την έξοδο της κυβέρνησης Μητσοτάκη, με όρους αρχαίας τραγωδίας. Η ΕΥΠ είναι ο όνυχας που δείχνει τον λέοντα. Αυτό που ζούμε δεν είναι κανονικότητα, είναι εκτροπή, που δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να αφήσουμε να περάσει έτσι". Κάλεσε δε τους βουλευτές της αντιπολίτευσης σε σύγκλιση, καθώς όπως είπε, "η απαλλαγή της χώρας από τη σήψη, είναι κοινός τόπος. Κοινός τόπος πρέπει να είναι να αντισταθούμε στον φόβο, στις λογικές Μεγάλου Αδερφού, στις δολοφονίες χαρακτήρα".
Παραιτηθείτε και δώστε τη δυνατότητα στους Έλληνες να κρίνουν και να αποφασίσουν
"Όσο για εσάς, κύριε Μητσοτάκη, δε νομίζω πια ότι έχετε και πολλές επιλογές. Για την ακρίβεια έχετε δύο. Τη δημοκρατική, που συνεπάγεται αναγνώριση των ευθυνών, παραίτηση και προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία. Και την καθεστωτική, που συνεπάγεται συγκάλυψη, προκλήσεις, διχασμό, αλλά και "κινήσεις πανικού" που θα κάνουν ακόμη μεγαλύτερη ζημιά στην οικονομία αλλά και τη διεθνή εικόνα της χώρας.
Σας ενθαρρύνω, με όση αξιοπρέπεια σας έχει απομείνει να πράξετε το πρώτο. Παραιτηθείτε και δώστε τη δυνατότητα στους Έλληνες να κρίνουν και να αποφασίσουν. Παραιτηθείτε και μη βυθίζετε άλλο την πολιτική ζωή και τη χώρα σε κλίμα ζόφου και ανωμαλίας.
Οι υποκλοπές, η κακοποίηση του κράτους δικαίου, οι καθεστωτικές πρακτικές, δεν μπορούν να γίνουν πια ανεκτές από το δημοκρατικό λαό μας. Σε ό,τι μας αφορά και σε ότι αφορά πιστεύω τη μεγάλη δημοκρατική πλειοψηφία, δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον ανένδοτο θεσμικό αγώνα", κατέληξε ο κ. Τσίπρας, καλώντας τον κ. Μητσοτάκη να οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές.
"Τα υπόλοιπα, πολύ σημαντικά για το αύριο της κοινωνίας και της χώρας, θα τα κρίνει η ψήφος του λαού. Που εδώ που φτάσαμε αποτελεί μοναδική διέξοδο για όλους".
Με το τέλος της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα τον λόγο πήρε επί προσωπικού ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης ενώ αυτή την ώρα στο βήμα βρίσκεται ο Μιχάλης Κατρίνης.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Καλωσήρθατε στον χώρο σχολίων του Αντικειμενικότητα. Να θυμάστε ότι κάθε άποψη είναι δεχτή εκτός αν προσβάλει ή θίγει τον άλλον όποτε παρακαλώ ο σχολιασμός σας να είναι κόσμιος.