Τι απαντάνε οι New York Times στην κυβέρνηση Μητσοτάκη



Τρεις ημέρες έχουν περάσει από τη δημοσίευση στους New York Times της άποψης του δημοσιογράφου, Αλεξάντερ Κλαπ, ο οποίος έγραψε για τη «σαπίλα στην καρδιά της Ελλάδας», αναφορικά με το τεραστίων διαστάσεων σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, προκαλώντας «τριγμούς» ακόμη και εντός του Μεγάρου Μαξίμου. 

Τρανή απόδειξη για τον πανικό που επικρατεί στις τάξεις του κυβερνώντος κόμματος, αποτελεί η προσπάθεια αποδόμησης της ιστορικής αμερικανικής εφημερίδας, αλλά και του ίδιου του Κλαπ, τόσο από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, όσο και από λογαριασμούς «γαλάζιας» απόχρωσης στα social media.

Το τι δεν έχει γραφτεί αυτό το τριήμερο στο διαδίκτυο αλλά και τα «πετσωμένα» ΜΜΕ για τους New York Times που «δέχονται παρεμβάσεις και πιέσεις για να αναρτούν άρθρα τέτοιου είδους», για τον Κλαπ ο οποίος «ζει στην Αθήνα και η σύντροφός του πρόσκειται πολιτικά στην ακροαριστερά», αλλά και περί… χρηματοδότησης του freelancer δημοσιογράφου (που μεταξύ άλλων έχει πραγματοποιήσει ενδελεχή έρευνα και για την υπόθεση του Noor1), ώστε να προκαλέσει ζημιά στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Πιθανώς, μέρος των παραπάνω -έωλων- αφηγημάτων, ενδεικτικών πανικού και αμηχανίας από την Πειραιώς, να έχουν περάσει τον Ατλαντικό φτάνοντας μέχρι τα γραφεία της ιστορικής εφημερίδας, η οποία ιδρύθηκε το 1851 και εξελίχθηκε σε παγκοσμίου φήμης «κολοσσό» στον χώρο των ΜΜΕ.

Ο λογαριασμός New York Times Opinion ποστάρει ξανά και ξανά στο Twitter το κείμενο του Αλεξάντερ Κλαπ, μία κίνηση που μπορεί να ερμηνευτεί ως απάντηση στα σαθρά (ή και σαχλά) επιχειρήματα που ακούγονται από μία «καλωδιωμένη» χώρα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

 

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη

Στα Παρασκήνια: Εκνευρισμός στο Μαξίμου μετά την ομιλία Καραμανλή*Παρότι στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάει κόσμος να ψηφίσει, μπορεί να παρουσιάσουν και πλασματική συμμετοχή*Αν και πολύς κόσμος έχει φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ θέλει να πάει να ψηφίσει τον... Γκλέτσο