Ναυάγιο στην Πύλο: Αγωνιώδεις εκκλήσεις συγγενών των επιβαινόντων - Πληροφορίες για διακινητές μεταξύ των διασωθέντων- Διαδηλώσεις σε όλη την χώρα



Όλη τη νύχτα συνεχίστηκαν οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη διάσωση αγνοουμένων στη θαλάσσια περιοχή του ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου, χωρίς -δυστυχώς- μέχρι στιγμής να έχει αλλάξει κάτι στον αριθμό των ανθρώπων που έχουν εντοπιστεί.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το λιμενικό και συγκεκριμένα τον εκπρόσωπο Νίκο Αλεξίου στην ΕΡΤ, ο αριθμός των νεκρών παραμένει στους 78, ωστόσο υπάρχουν πολλοί αγνοούμενοι.



Οι έρευνες, όπως ο ίδιος τόνισε, συνεχίζονται απρόσκοπτα από τις 6:30 το πρωί με πλωτά και εναέρια μέσα του λιμενικού σώματος. Υπάρχει, παράλληλα, και συνδρομή της Frontex.

Οι διασωθέντες είναι άπαντες άνδρες αλλά η λεπτομερής καταγραφή των νεκρών δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα.

Ενδέχεται να απαγγελθούν κατηγορίες σε τρία άτομα εφόσον είναι διαπιστωθεί ότι ήταν οι διακινητές. Οι τρεις είχαν μεταφερθεί από το μεσημέρι της Τετάρτης, στο κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας για προανάκριση.

Οι 73 από τους διασωθέντες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Καλαμάτας και οι υπόλοιποι βρίσκονται στο χώρο των αποθηκών του λιμανιού.

Το ΕΚΑΒ διεκόμισε στα νοσοκομεία συνολικά 34 άτομα με διάφορα προβλήματα υγείας.

Εντοπίστηκαν 6 διακινητές


Οπως αναφέρει ο ΣΚΑΙ οι Αρχές έχουν εντοπίσει έξι διακινητές μεταξύ των διασωθέντων του ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου.

Αν και στην αρχή υπήρχε η πληροφορία ότι μεταξύ των έξι είναι και ο καπετάνιος του αλιευτικού σκάφους που βυθίστηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης, σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται ο ΣΚΑΙ τελικά η πληροφορία αυτή δεν ισχύει.

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Λιμεναρχείο Καλαμάτας η προανάκριση για το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, ενώ σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του Λιμενικού Σώματος "δεν υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός συλλήψεων ατόμων που φέρονται ως διακινητές των παράτυπων μεταναστών που επέβαιναν στο μοιραίο αλιευτικό σκάφος".

Αναζητούν τους συγγενείς τους

Αγωνιώδεις είναι οι εκκλήσεις συγγενών, κάποιοι από τους οποίους έχουν φτάσει στο Λιμάνι της Καλαμάτας, αναζητώντας άτομα που επέβαιναν στο αλιευτικό πλοίο. Ο Μάλεκ από τη Συρία που εδώ και 6 χρόνια ζει στη Γερμανία σήμερα το πρωί κατέφτασε στο λιμάνι της Καλαμάτας, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, αναζητώντας τον 18χρονο αδερφό του Μοχάμεντ. Έχουν να μιλήσουν εδώ και 6 μέρες και το μόνο που γνώριζε είναι ότι είχε ξεκινήσει από τη Συρία για να πάει Ιταλία.

Τον ανιψιό του αναζητά και ο Μάριος από τη Συρία που ζει στην Κύπρο. Όπως είπε, ο ανιψιός του επέβαινε στο αλιευτικό πλοίο που ξεκίνησε από την Λιβύη και ήθελε να φτάσει στην Ιταλία. Δεν βρίσκεται στους διασωθέντες που έχουν φτάσει στο Λιμάνι της Καλαμάτας ούτε σε κάποιο νοσοκομείο.

Το χρονικό της τραγωδίας


Λίγο πριν από τις 23:00 πλωτό ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος κατέπλευσε στο λιμάνι της Καλαμάτας, μεταφέροντας πτώματα.


Διασώθηκαν 104 άνθρωποι, άπαντες άνδρες, όπως ανέφερε στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, στην περιοχή επιχειρούσαν κυρίως 6 παραπλέοντα σκάφη και ναυαγοσωστικό του Λιμενικού.

Σε ντοκουμέντο που παρουσίασε την Τετάρτη η ΕΡΤ, από συνομιλία γιατρού του νοσοκομείου της Καλαμάτας με διασωθέντα του ναυαγίου, φαίνεται να καταγράφεται ο ακριβής αριθμός των επιβατών, που ανέρχεται σε 750. Μάλιστα, πολλοί από αυτούς φέρεται να είναι μικρά παιδιά.
Έχουν ενεργοποιηθεί το Ειδικό Σχέδιο Διαχείρισης Ανθρωπίνων Απωλειών και η Ομάδα Αναγνώρισης Θυμάτων Καταστροφών, κατόπιν αιτήματος του Λιμενικού Σώματος/Ελληνικής Ακτοφυλακής και με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου και του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγου Λάζαρου Μαυρόπουλου.

Η Ομάδα Αναγνώρισης Θυμάτων Καταστροφών θα συλλέξει δείγματα DNA από τους νεκρούς και από τους επιζώντες για την ταυτοποίηση.

Κλιμάκια της αστυνομίας, του Λιμενικού, της Πυροσβεστικής, του στρατού, του δήμου Καλαμάτας και της Περιφέρειας βρίσκονται στο λιμάνι της Καλαμάτας ώστε να συνδράμουν στις επιχειρήσεις.

Σε χώρο μπροστά στο λιμάνι στήθηκαν σκηνές από οργανώσεις όπως η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης.

Διασωθέντες έχουν μεταφερθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στις αποθήκες του λιμανιού της πόλης, όπου τους παρέχεται φαγητό, κουβέρτες.

Όπως δήλωσε ο καρδιολόγος, Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας και γραμματέας των νοσοκομειακών γιατρών Μεσσηνίας Μανώλης Μάκαρης, στο νοσοκομείο της Καλαμάτας νοσηλεύονται μέχρι στιγμής 30 πρόσφυγες και μετανάστες και η κατάσταση τους είναι σχετικά καλή.

Μηνύματα αγωνίας

«Ελέγχονται τα προβλήματά τους. Κάποιοι έχουν πνευμονίες, κάποιοι άλλοι έχουν συνολική κατάπτωση, κάποιοι άλλοι έχουν διάφορα προβλήματα, επειδή έπαθαν πνευμονία εξ εισροφήσεως. Τα προβλήματά τους είναι αναμενόμενα, με αυτά που τράβηξαν οι άνθρωποι. Κυρίως το ψυχολογικό τους είναι το μεγάλο πρόβλημα κι αυτό που ζητάνε εναγωνίως είναι να επικοινωνήσουν με τους οικείους τους», επισήμανε ο κ. Μάκαρης.

Πρόσθεσε πως κάποιοι από τους διασωθέντες ασθενείς ανέφεραν ότι στο πλοίο επέβαιναν γύρω στους 750 ανθρώπους, ανάμεσά τους περίπου 50-100 παιδιά στα αμπάρια.

«Ρωτούσα πόσοι ήταν στο σκάφος αυτό, έλεγαν κάποιοι για 750. Υπήρχαν διφορούμενες απόψεις για το πόσα παιδιά ήταν στο πλοίο, άλλοι έλεγαν 50, άλλοι για 100, δεν ήξεραν προφανώς τι συνέβαινε στα αμπάρια», ανέφερε ο κ. Μάκαρης.

Χαρακτήρισε συγκλονιστικά μηνύματα που λαμβάνει στο κινητό του από συγγενείς που ψάχνουν επιβαίνοντας στο αλιευτικό.

Κάποιοι του στέλνουν φωτογραφίες και παραθέτουν στοιχεία ρωτώντας τον αν έχει δει τον συγγενή τους τον οποίο αναζητούν. Την ίδια ώρα δέχεται συνεχείς κλήσεις από άγνωστους αριθμούς που καλούν από χώρες όπως η Συρία και το Πακιστάν, από ανθρώπους που αγωνιούν για την τύχη των δικών τους.

«Μου έχουν στείλει φωτογραφίες» ρωτώντας «αν τους έχουμε δει» και «ορέπει να λυθεί το πρόβλημα της ενημέρωσης των συγγενών», επέμεινε.

Οι διασωθέντες είναι άντρες, ηλικίας 16-40 ετών. Αντιμετώπισαν κυρίως υποθερμία, λιποθυμικά επεισόδια, υπογλυκαιμικά επεισόδια και πνευμονίες.

«Οι άνθρωποι ήταν σοκαρισμένοι, εμείς κοιτάζαμε το ιατρικό τους θέμα, προσπαθούσαμε μέσω εφαρμογής στο κινητό να επικοινωνήσουμε γιατί δεν μιλούσαν άλλη γλώσσα παρά μόνο αραβικά, οπότε ρωτούσαμε μέσω εφαρμογής να μας δώσουν κάποιες πληροφορίες αν πονάνε αν έχουν δύσπνοια, πώς νιώθουν, αν έχουν κρυάδες. Κάποιοι είχαν υποθερμία, αλλά γενικώς η κατάστασή τους είναι σταθερή και ελεγχόμενη», ανέφερε και προσέθεσε ότι χρειάζεται επειγόντως να σταλούν διερμηνείς που γνωρίζουν αραβικά ώστε να επικοινωνήσει με τους ανθρώπους.
«Είναι ένα πολύ δυσάρεστο γεγονός, είναι υποχρέωσή μας να αντιμετωπίζουμε με μεγάλη σοβαρότητα το θέμα, είναι συνάνθρωποί μας», υπογράμμισε από την πλευρά του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας Καλαμάτας, Γιώργος Φάβας.

Μετά την έλευση των μεταναστών στο λιμάνι της Καλαμάτας οι υπηρεσίες του δήμου σε συνεργασία με την Περιφέρεια, το ΕΚΑΒ, το Νοσοκομείο της Καλαμάτας και άλλους φορείς, το Λιμεναρχείο, την αστυνομία, την Πυροσβεστική συνεργάστηκαν ώστε να μπορέσουν να τους μεταφέρουν σε συνθήκες αξιοπρεπείς και να τους παρέχουν όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα, σίτιση, νερό και ό,τι άλλο χρειάζονταν προκειμένου να αντιμετωπιστούν υποθερμίες και υπογλυκαιμίες.

«Από εκεί και πέρα και οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας και οι υπηρεσίες πρόνοιας είμαστε στο πόδι, όλη μέρα έτσι ώστε ό,τι μας ζητείτε να το παρέχουμε άμεσα προκειμένου να διευκολύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο και την πλευρά τη δική τους. Η πληροφόρηση που έχουμε αυτή την στιγμή είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί μόλις ολοκληρωθούν οι προανακριτικές διαδικασίες θα μεταφερθούν στην ηπειρωτική χώρα , σε κάποια δομή προσωρινής φιλοξενίας, πιθανόν στην Αθήνα», επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Φάβας.

Συμπλήρωσε πως οι διασωθέντες ήταν αφυδατωμένοι, αρκετοί υπέστησαν λιποθυμικά και υπογλυκαιμικά επεισόδια, ενώ πιθανότατα όσοι κατάφεραν να διασωθούν βρίσκονταν στο κατάστρωμα.

Σοκαρισμένοι και σε σύγχυση είναι οι περισσότεροι από τους διασωθέντες μετανάστες, διαπίστωσε εθελοντής διασώστης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

«Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους αυτούς είναι σε σύγχυση, είναι σοκαρισμένοι, έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα, πέρασαν αρκετές μέρες στο νερό, παλεύοντας να ταξιδέψουν. Δεν θέλαμε σαν Ερυθρός Σταυρός να τους φορτίσουμε παραπάνω. Αυτό που θέλαμε είναι να τους φροντίσουμε σωματικά και ψυχικά έτσι ώστε να τους ανακουφίσουμε όσο το δυνατόν γίνεται για να μπορέσουν κι αυτοί οι άνθρωποι να νιώσουν όσο το δυνατόν γίνεται καλύτερα μέσα στην οδύνη που ζουν», είπε.

«Το πλοίο είχε αρκετό κόσμο, οι πληροφορίες έχουν ήδη δοθεί στο Λιμενικό Σώμα και στην αστυνομία, δυστυχώς ήταν πολλοί άνθρωποι εγκλωβισμένοι. Οι πληροφορίες που έχουμε είναι ότι μέσα στο εσωτερικό του σκάφους υπήρχαν πολλά άτομα, γυναικόπαιδα κυρίως», σημείωσε ο Δημήτρης, εθελοντής σαμαρείτης - διασώστης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

«Παρόλο που είμαι εθελοντής από το 2003 και έχουμε ζήσει αυτή την κατάσταση πολλές φορές, έχουμε ζήσει και όλο το προσφυγικό, κάθε φορά που βλέπουμε τον συνάνθρωπο να υποφέρει, υποφέρουμε μαζί του», πρόσθεσε.

Φραστικό επεισόδιο της Σακελλαροπούλου με αλληλέγγυους




Φραστικό επεισόδιο μεταξύ της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και αλληλέγγυων που είχαν συγκεντρωθεί στο λιμάνι της Καλαμάτας μετά το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, σημειώθηκε κατά την άφιξή της.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έσπευσε στην Καλαμάτα για να παρακολουθήσει από κοντά τις προσπάθειες μετά το πολύνεκρο ναυάγιο.



Οι αλληλέγγυοι υποστήριξαν ότι είναι παράλογο η ίδια να συμφωνεί με το φράχτη στον Έβρο ενώ παράλληλα να στηρίζει τους μετανάστες.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας πήγε προς το μέρος τους και συνομίλησε μαζί τους. «Μην νομίζετε ότι αυτός που έχει πιο δυνατή φωνή έχει πάντα δίκιο» είπε η κ. Σακελλαροπούλου, προσπαθώντας να συζητήσει μαζί τους.

«Δίκιο έχει αυτός που έχει πιο δυνατή την αλληλεγγύη» τής απάντησε μια από τους συγκεντρωμένους.
Ο διάλογος:

Πολίτης: «Είμαστε εδώ για τους πρόσφυγες που κάθε μέρα η κυβέρνηση της ΝΔ υπό τη δική σας προεδρία τους κάνει αυτά που τους κάνει, τους σκοτώνει στον φράχτη του Έβρου και ρίχνει τις βάρκες στο Αιγαίο»

ΠτΔ: «Σκεφτείτε, αυτά τα σαπιοκάραβα που φορτώνουν διακινητές και κάνουν το εμπόριο, πόσες ευθύνες ακόμη υπάρχουν. Δεν είναι τόσο απλά όσο τα λέτε».

Πολίτης: «Κι εσείς τι κάνατε γι’ αυτό;»

ΠτΔ: «Θα το λύσουμε εσείς κι εγώ τώρα εδώ;»

Πολίτης: «Εσείς ήρθατε εδώ»

ΠτΔ: «Ναι γιατί όταν ακούω φωνή έχω μια προσέγγιση δημοκρατική. Δεν μου αρέσει ο μονόλογος, σας ακούω»

Πολίτης: «Τη δημοκρατική σας προσέγγιση την είδαμε στον φράχτη που φωτογραφίζεστε και στην τυμβωρυχία και εδώ και αλλού και στα Τέμπη».

ΠτΔ: «Ο φράχτης είναι η προστασία των συνόρων της πατρίδας μου»

Πολίτης: «Την προστασία της πατρίδας την είδαμε με τους 59 νεκρούς».

ΠτΔ: «Κοιτάξτε, είναι παραμονές εκλογών, εγώ δεν κατεβαίνω στις εκλογές, εσείς ναι».

Πολίτης: «Σας παρακαλώ πολύ».

Πολίτης: «Εμείς δεν κατεβαίνουμε σε εκλογές, είναι ντροπή αυτό, ντροπή».




Διαδηλώσεις και πορείες σε όλη τη χώρα για την τραγωδία


Καλέσματα για δύο διαδηλώσεις στην Αθήνα έχουν πραγματοποιηθεί για σήμερα, Πέμπτη 15 Ιουνίου μετά το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο.

Η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) κάλεσε σε αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στις 19:00 το απόγευμα στα Προπύλαια, ενώ σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι «οι δεκάδες νεκροί πρόσφυγες του ναυαγίου είναι μαζική δολοφονία της ρατσιστικής πολιτικής των κλειστών συνόρων».



  • Στις 20:00 το απόγευμα της Πέμπτης στο Σύνταγμα καλούν με ανακοίνωσή τους τα παρακάτω σωματεία:Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας
  • Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ν. Αττικής και Εργαζομένων Ναυπηγ/κής Βιομηχανίας Ελλάδος
  • Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων και συναφών επαγγελμάτων Ν. Αττικής
  • Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Αττικής (ΣΕΤΗΠ)
  • Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού Ν. Αττικής

«Οργή και απεριόριστη θλίψη πλημμυρίζει τις καρδιές και τη σκέψη όλων των εργαζομένων και του λαού στη χώρα μας, από το νέο πολύνεκρο ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου», τονίζεται στην ανακοίνωση των σωματείων.
Διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα της Πέμπτης

Το απόγευμα στις 19:00 στην Καμάρα και στις 20:00 στο άγαλμα Βενιζέλου, σωματεία και συλλογικότητες θα διαδηλώσουν για το ναυάγιο με τους δεκάδες νεκρούς στα ανοιχτά της Πύλου, ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο να ακολουθήσουν και πορείες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Κάλεσμα για διαδηλώσεις σε Πάτρα, Καρδίτσα και Καλαμάτα

Αναλυτικά:
  • ΠΑΤΡΑ: 19:00 στην πλατεία Γεωργίου
  • ΚΑΡΔΙΤΣΑ: 18:30 στην κεντρική πλατεία Καρδίτσας
  • ΚΑΛΑΜΑΤΑ: 20:00 στο συντριβάνι, φανάρι Αριστομένους

Τριήμερο εθνικό πένθος για την τραγωδία - Κανονικά οι πανελλήνιες


Τριήμερο εθνικό πένθος κήρυξε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς, για τα θύματα του πολύνεκρου ναυαγίου που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης (14/06) ανοιχτά της Πύλου.

Το τριήμερο εθνικό πένθος τίθεται σε ισχύ από σήμερα, Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023 21:00, και θα λήξει τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 16/6 για τα θύματα του τραγικού ναυαγίου στα διεθνή ύδατα δυτικά της Ελλάδας, "με τη σκέψη και σε όλα τα θύματα των αδίστακτων διακινητών που εκμεταλλεύονται την ανθρώπινη δυστυχία", όπως αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.



Όπως διευκρινίζεται, το Εθνικό Πένθος δεν θα επηρεάσει την διενέργεια των Πανελληνίων Εξετάσεων, των προαγωγικών εξετάσεων και την ολοκλήρωση των μαθημάτων στα Δημοτικά Σχολεία.

Πιο συγκεκριμένα, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια του τριήμερου εθνικού πένθους, οι πανελλαδικές, οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις των Γυμνασίων και των Λυκείων, καθώς και οι εξετάσεις της ειδικής περιόδου των ΕΠΑΛ και ΓΕΛ, αλλά και η ημέρα λήξης μαθημάτων στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, τα θύματα φτάνουν έως τώρα τα 79 και έχουν διασωθεί 104 εκ των οποίων οι 21 χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομεία, ενώ όλες οι σοροί των ναυαγών μεταναστών θα μεταφερθούν στις Ιατροδικαστικές Υπηρεσίες Αθήνας και Πειραιά.

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, ενεργοποιήθηκε το Ειδικό Σχέδιο Διαχείρισης Ανθρωπίνων Απωλειών και στη συνέχεια με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας η Ομάδα Αναγνώρισης Θυμάτων Καταστροφών και έτσι οι ιατροδικαστές έχουν τεθεί σε επιφυλακή και αναμένουν τις σορούς από αύριο.


Πρόσθετα, από την ΕΛ.ΑΣ., σε ότι αφορά στην διαδικασία για την ταυτοποίηση των θυμάτων, ενεργοποιήθηκε κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής που μεταβαίνει στον τόπο της τραγωδίας.

Το σκέλος της προανάκρισης το χειρίζεται αποκλειστικά το Λιμενικό που λαμβάνει και τις σχετικές καταθέσεις από θύματα, σε μία προσπάθεια να διακριβώσει και τους διακινητές αλλά και όσο το δυνατόν έναν ακριβή αριθμό του κόσμου που επέβαινε στο σκάφος 25-30 μέτρων που βυθίστηκε και ήταν ασφυκτικά γεμάτο ανθρώπους.

Το γεγονός άλλωστε ότι ήταν ασφυκτικά γεμάτο σε όλους τους χώρους του το αλιευτικό σκάφος από την Λιβύη, προκύπτει και από φωτογραφία που τράβηξε το ελικόπτερο του Λιμενικού χθες κατά την εναέρια περιπολία και παρακολούθησή του.

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη