ΔΕΘ: Σε ποιους υπουργούς είπε ο Μητσοτάκης να μην ανέβουν και γιατί
Σε μία κίνηση με σαφή επικοινωνιακό συμβολισμό, προχωρά εφέτος ο Πρωθυπουργός. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα ανέβει στη ΔΕΘ όλο το υπουργικό συμβούλιο για την ομιλία του, Κυριάκου Μητσοτάκη.
Οι ίδιες πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο κύριος Μητσοτάκης έχει ζητηθεί να μεταβούν στη Θεσσαλονίκη μόνοι οι υπουργοί που προΐστανται παραγωγικών υπουργείων, ενώ στους υπόλοιπους έχει επιβληθεί απαγορευτικό.
Ειδικά οι υπουργοί που έχουν επιφορτιστεί με τη διαχείριση των προβλημάτων από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία, θα είναι στο πεδίο και στα υπουργεία τους κι όχι στη ΔΕΘ, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.
Οι πλημμύρες, όμως, φαίνεται πως θα επηρεάσουν και το περιεχόμενο της ομιλίας Μητσοτάκη στη ΔΕΘ. Στο ερώτημα πάντως εάν ο οικονομικός αντίκτυπος της κακοκαιρίας Daniel ακουμπάει και το οικονομικό «καλάθι» του κ. Μητσοτάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης δήλωσε νωρίτερα σήμερα πως “όσα είπε προεκλογικά ο Πρωθυπουργός, όσα αναφέρονταν στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας θα γίνουν πράξη. Και αυτό δεν αμφισβητείται και δεν διακινδυνεύεται. Και μάλιστα, ήδη, έχει νομοθετηθεί το 50% του οικονομικού προγράμματος.”
Ο κ. Μαρινάκης επισήμανε ότι ήδη ο πρωθυπουργός κινήθηκε άμεσα με παρέμβαση στην Κομισιόν για να αναζητηθούν και να βρεθούν οι αναγκαίοι πόροι για την κάλυψη αυτών των νέων αναγκών.
“Δεν αντιλαμβάνεται ο πρωθυπουργός την ομιλία του στη ΔΕΘ ή καμία ομιλία, ως μια αφορμή να παρουσιάσει ένα «καλάθι» ή μια ακόμα ευκαιρία για παροχολογία. Είναι ακόμα μια πολύ σημαντική ευκαιρία να αναλύσει τις προτεραιότητές του, να περιγράψει με συγκεκριμένες παρεμβάσεις πως αυτές θα γίνουν πραγματικότητα. Θα μετατραπούν, δηλαδή, σε νόμους, σε πράξεις, σε κινήσεις, σε πρωτοβουλίες”, συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε:
“Μια από τις βασικές προτεραιότητες διαχρονικά της κυβέρνησης προφανώς είναι η συνεχής και μόνιμη αύξηση του εισοδήματος των πολιτών. Εκεί αποσκοπούσε και το οικονομικό νομοσχέδιο το οποίο ψηφίστηκε πριν λίγες εβδομάδες, εκεί θα επικεντρωθεί και το σύνολο της οικονομικής μας πολιτικής.”
Πάντως, λόγω των καταστροφών από την κακοκαιρία Daniel στη Θεσσαλία, το Market Pass τελειώνει από Οκτώβριο, όπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, ενώ θα κατατεθεί συμπληρωματικός προϋπολογισμός ύψους περίπου 600 εκατ. ευρώ, λόγω του τεράστιου κόστους στην οικονομία. Οι δε αποζημιώσεις αγγίζουν το 1 δισεκατομμύριο ευρώ
Καθώς δε η Θεσσαλία αποτελεί την “καρδιά” της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής της χώρας, το ενδεχόμενο για ένα νέο κύμα ακρίβειας μετά τις καταστροφές στον θεσσαλικό κάμπο, προβληματίζει.
Η κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει εκπτώσεις 20% σε αναγκαία προϊόντα για τους πλημμυροπαθείς, ενώ ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι: "Οι έλεγχοι είναι και θα είναι όλο και πιο εντατικοί.
Είναι δεδομένο -γιατί το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί συνολικά και να μην υπάρξει κανένα τέτοιο φαινόμενο και στην υπόλοιπη Ελλάδα-, ότι κάθε φορά που υπάρχει μια κρίση είτε εντός, είτε εκτός συνόρων, υπάρχουν και κάποιοι οι οποίοι καιροφυλακτούν και προσπαθούν να κερδίσουν αδικαιολογήτως πάνω σε αυτή την κρίση.
Η κυβέρνηση, λοιπόν, θα είναι αμείλικτη -το ξαναλέω- σε οποιαδήποτε τέτοια περίπτωση, με εντατικούς ελέγχους, με εντατικές παρεμβάσεις. Δεν είναι δυνατόν, τη στιγμή που η χώρα μας, και κυρίως οι κάτοικοι της Θεσσαλίας, βιώνει το πιο έντονο φυσικό φαινόμενο, κάποιοι να περιμένουν να βγάλουν πρόσκαιρα κέρδη στις πλάτες των πολιτών".
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Καλωσήρθατε στον χώρο σχολίων του Αντικειμενικότητα. Να θυμάστε ότι κάθε άποψη είναι δεχτή εκτός αν προσβάλει ή θίγει τον άλλον όποτε παρακαλώ ο σχολιασμός σας να είναι κόσμιος.