Παύλος Μαρινάκης: Παρακολούθηση δημοσιογράφων με πρόσχημα... την εθνική ασφάλεια


Ναι, στην παρακολούθηση των δημοσιογράφων και των ηλεκτρονικών συσκευών τους λέει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και το παραδέχθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρά την προσπάθειά του να κάνει το άσπρο-μαύρο.

Ο Παύλος Μαρινάκης ρωτήθηκε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για την επιλογή της κυβέρνησης να στηρίξει μαζί με άλλα έξι κράτη – μέλη της ΕΕ το άρθρο 4 του νέου υπό συζήτηση κανονισμού για την ελευθερία των ΜΜΕ, το οποίο αφήνει ανοικτό το θέμα της παρακολούθησης δημοσιογράφων με πρόσχημα λόγους εθνικής ασφάλειας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αν και έκανε λόγο για ψέματα, επιβεβαίωσε την δυστοπική επιλογή της κυβέρνησης υποστηρίζοντας ότι στο άρθρο 4 γίνεται αναφορά για την προστασία των δημοσιογραφικών πηγών σημειώνοντας ότι δεν πρέπει γίνεται κατάχρηση από εγκληματικές οργανώσεις ή να μην εξαιρείται από τους γενικούς κανόνες που ισχύουν για λόγους εθνικής ασφαλείας.

«Άλλο πράγμα η δημοσιογραφική έρευνα και άλλο η εγκληματική οργάνωση», ισχυρίστηκε ο Παύλος Μαρινάκης συμπληρώνοντας ότι « δεν υπάρχουν πολίτες δύο κατηγοριών ό,τι ισχύει για έναν πολιτικό θα ισχύει για όλους».

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες επτά είναι οι χώρες που θέλουν να περάσει το επίμαχο άρθρο 4 του EMFA για παρακολουθήσεις δημοσιογράφων με πρόσχημα την εθνική ασφάλεια: Ελλάδα, Γαλλία, Φινλανδία, Ιταλία, Μάλτα, Σουηδία και Κύπρος.

Παράλληλα, 17 ευρωπαϊκές ενώσεις δημοσιογράφων και μέσων ενημέρωσης ζητούν να διαγραφεί η επίμαχη παράγραφος από το άρθρο 4 του κανονισμού.

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη