Κορωνοϊός: 2.125 νέα κρούσματα, 31 θάνατοι, 331 διασωληνωμένοι


 Σε 2.125 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, τα οποία κατεγράφησαν στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Σήμερα, Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021, ανακοινώθηκαν 31 θάνατοι

Διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) νοσηλεύονται 331 ασθενείς.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου, ανακοινώθηκαν 2.329 κρούσματα και 26 θάνατοι, ενώ διασωληνωμένοι νοσηλεύονταν 333 ασθενείς. Την περασμένη Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου, είχαν ανακοινωθεί 2.322 κρούσματα και 42 θάνατοι, ενώ διασωληνωμένοι νοσηλεύονταν 359 ασθενείς.

koronoios-2-125-nea-kroysmata-31-thanatoi-331-diasolinomenoi0
Ημερήσια κρούσματα – Μέσος όρος επτά ημερών. Πηγή: covid19.gov.gr
koronoios-2-125-nea-kroysmata-31-thanatoi-331-diasolinomenoi2
Ημερήσιες απώλειες. Μέσος όρος επτά ημερών. Πηγή covid19.gov.gr
koronoios-2-125-nea-kroysmata-31-thanatoi-331-diasolinomenoi4
Διασωληνωμένοι ανά ημέρα. Πηγή covid19.gov.gr

⇒ Διαβάστε ακόμη: Αύξηση κρουσμάτων στους ανήλικους

Στο «κόκκινο» Ξάνθη, Δράμα, Καστοριά

Στο «κόκκινο» του επικαιροποιημένου επιδημιολογικού χάρτη εντάχθηκαν η Ξάνθη, η Δράμα και η Καστοριά.

Στο ίδιο επίπεδο (4) παραμένουν η Αργολίδα, η Καβάλα, η Πέλλα, η Ημαθία και η Πιερία, ενώ από το «κόκκινο» σε σύγκριση με την περασμένη εβδομάδα βγήκε η Ευρυτανία, όπου κατεγράφη βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Κορωνοϊός: Στα όριά τους οι ΜΕΘ COVID στη Θεσσαλονίκη

Άρειος Πάγος για αντιεμβολιαστές: «Στοπ» σε διώξεις και αυτόφωρα κατά εκπαιδευτικών και γιατρών

Υπενθυμίζεται πως γενικευμένη παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου εκδηλώθηκε μετά τα περιστατικά έκνομων ενεργειών από αντιεμβολιαστές, που στρέφονται κατά γιατρών, υγειονομικών και κυρίως εκπαιδευτικών, μηνύοντας τους και σέρνοντας τους στα δικαστήρια.

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλειος Πλιώτας, με εγκύκλιό του προς τους εισαγγελείς όλης της χώρας, ζητά να μην κινείται η αυτόφωρη διαδικασία και να μην προσάγονται ενώπιον των δικαστικών αρχών, εκπαιδευτικοί, γιατροί ή άλλοι πολίτες, όταν μηνύονται από αντιεμβολιαστές.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Άρειος Πάγος για αντιεμβολιαστές: «Στοπ» σε διώξεις και αυτόφωρα κατά εκπαιδευτικών και γιατρών

Βορίδης: Πρόστιμα σε ανεμβολίαστους δημοσίους υπαλλήλους που δεν κάνουν τεστ

Νωρίτερα, μιλώντας στο «Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8» και ερωτηθείς για τους δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι αρνούνται να εμβολιαστούν και να κάνουν διαγνωστικό τεστ, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης σημείωσε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις, θα επιβάλλεται πρόστιμο 300 ευρώ την εβδομάδα, κάτι που -όπως πρόσθεσε- ουσιαστικά οδηγεί σε αποστέρηση μισθού. Συμπλήρωσε, δε, ότι τα πρόστιμα εισπράττονται με παρακράτηση μισθού.

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη