Φάμελλος για σκάνδαλο υποκλοπών: «Τίποτα δεν θα μείνει στο σκοτάδι»



Στην Ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε ο Σωκράτης Φάμελλος κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Τουρισμού, εκφράζοντας την ανησυχία του για τις πρόσφατες εξελίξεις γύρω από το σκάνδαλο των υποκλοπών, με αφορμή τη διαβίβαση της σχετικής δικογραφίας από την εισαγγελία Πρωτοδικών στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Δείτε επίσης:                                    

Σκάνδαλο υποκλοπών: Τα sms για εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού «δείχνουν» κοινή δράση ΕΥΠ - Predator 

Συγκεκριμένα, η ανησυχία του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αφορούσε τα δημοσιεύματα που συνδέουν την πρωτοβουλία του Αρείου Πάγου με το «πάγωμα» του αιτήματος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, το οποίο αποσκοπούσε στη διασταύρωση από την ΑΔΑΕ του ενδεχόμενου οι 92 τηλεφωνικοί αριθμοί που παγιδεύτηκαν με Predator -σύμφωνα με το πόρισμα της ΑΠΔΠΧ- να συνδέονται με τις άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου από την ΕΥΠ.

Επ΄ αυτού, τόνισε ότι αναμένει ανάλογη πρωτοβουλία από τον αντιεισαγγελέα του Α.Π. και κατέληξε λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει πρωτοβουλία κοινοβουλευτικού ελέγχου, καλώντας και τα υπόλοιπα προοδευτικά κόμματα της Βουλής να κάνουν το ίδιο.

«Ζητούμε να χυθεί άπλετο φως σε όλες τις πτυχές του σκανδάλου των υποκλοπών γιατί σχετίζεται με την δημοκρατία μας, με τους θεσμούς μας, με την λειτουργία των ανεξάρτητων αρχών» είπε και κατέληξε λέγοντας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι εδώ για να διασφαλίσει ότι τίποτα δεν θα μείνει στο σκοτάδι».

«Στρατηγικό λάθος»

Προηγουμένως, ο κ. Φάμελλος στηλίτευσε την εξωτερική πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση με φόντο το μεσανατολικό και την πρόσφατη επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στο Ισραήλ, την οποία αποκάλεσε «στρατηγικό λάθος» και «ρήξη με την πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που παραδοσιακά ακολουθεί η χώρα μας».

Ειδικότερα, επισήμανε πως «δεν είναι δυνατόν, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τόσοι αρχηγοί ευρωπαϊκών κρατών να συναντούν και τον Πρόεδρο της Παλαιστίνης και να μην επιδιώκει καν ο κ. Μητσοτάκης συνάντηση μαζί του», τονίζοντας πως η Ελλάδα θα έπρεπε να πρωτοστατεί στην προσπάθεια για κατάπαυση πυρός και να επιμένει στην επανεκκίνηση των συνομιλιών για λύση δύο κρατών στη βάση των συνόρων του 1967.

«Το συμφέρον της Ελλάδας επιβάλλει να προωθεί την ειρήνη, την σταθερότητα και το διεθνές δίκαιο στην περιοχή της» υποστήριξε και συμπλήρωσε πως η χώρα μας πρέπει να αποτελεί πυλώνα ειρήνης και σταθερότητας και όχι προκεχωρημένο δυτικό φυλάκιο.

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη

Στα Παρασκήνια: Εκνευρισμός στο Μαξίμου μετά την ομιλία Καραμανλή*Παρότι στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάει κόσμος να ψηφίσει, μπορεί να παρουσιάσουν και πλασματική συμμετοχή*Αν και πολύς κόσμος έχει φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ θέλει να πάει να ψηφίσει τον... Γκλέτσο