Φωτιά στην Κάρυστο: Μηνύματα 112 για εκκένωση δύο οικισμών – Στη μάχη τα εναέρια μέσα


 Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η πυροσβεστική, λόγω φωτιάς που έχει ξεσπάσει από τα ξημερώματα στην Κάρυστο Ευβοίας, στην περιοχή Φηγιάς, πάνω από το Μαρμάρι. 

Στους κατοίκους του Μαρμαρίου, αλλά και δυο οικισμών εστάλη μήνυμα από το 112 για προληπτική εκκένωση.

Πρόκειται για τον οικισμό «Κοκκίνης» και τον οικισμού του οικοδομικού συνεταιρισμού Ιατρών.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική η πυρκαγιά μέχρι στιγμής δεν απειλεί κατοικίες και οι παραπάνω κινήσεις είχαν καθαρά προληπτικό χαρακτήρα.  

Στο σημείο, βάσει νεότερης ενημέρωσης, επιχειρούν 46 πυροσβέστες με 20 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα.

Παράλληλα, ήδη, με το πρώτο φως της ημέρες ξεκίνησαν ρίψεις και τα εναέρια μέσα. 

Τις επιχειρήσεις του Σώματος δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στο σημείο.

Παράλληλα, σε άμεση ετοιμότητα βρίσκονται ένα ναυαγοσωστικό του λιμενικού, ένα ιδιωτικό σκάφος και δύο επιβατηγά πλοία στην περιοχή Μαρμάρι, για παροχή συνδρομής εάν απαιτηθεί, λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή.

Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις κατάσβεσης στα υπόλοιπα πύρινα μέτωπα

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι επιχειρήσεις κατάσβεσης σε διάφορες φωτιές στην Ελλάδα. Συνδρομή παρέχουν δυνάμεις που διατέθηκαν μέσω του ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, οι Ενοπλες Δυνάμεις, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

Πιο συγκεκριμένα, στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 16 Αυγούστου 2021 σε δασική έκταση στα Βίλια συνεχίζουν να επιχειρούν 299 πυροσβέστες με 98 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων εννέα ομάδων πεζοπόρων τμημάτων και 61 πυροσβεστών με 18 οχήματα από τη Ρουμανία. Συνδρομή παρέχουν ο ελληνικός Στρατός, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της περιφέρειας και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη