Φωτιές: Πύρινα μέτωπα σε Βίλια και Μαρμάρι Ευβοίας


Αντιμέτωπες με δύο μεγάλες φωτιές είναι από το μεσημέρι της Δευτέρας η Πυροσβεστική. 

Το πρώτο μέτωπο αφορά τα Βίλια Αττικής, όπου μετά τη μεγάλη μάχη των τελευταίων 24ωρων, ξέσπασε νέα πυρκαγιά, που ξεκίνησε από την περιοχή Κάζα, ενώ το έργο κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι.  

Περίπου στη μια το μεσημέρι εστάλησαν δύο μηνύματα από το 112 καλώντας τους πολίτες στα Βίλια να εκκενώσουν προς Ψάθα, και από τον Προφήτη Ηλία προς Μάνδρα. 

Σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση της πυροσβεστικής, στην περιοχή Κάζα, οριοθετήθηκε στο νότιο κομμάτι, και στο δυτικό κομμάτι δίνεται μάχη αυτή τη στιγμή να μην επεκταθεί σε Κιθαιρώνα και Βίλια.

Κατά τη δημόσια τηλεόραση, έχουν καταγραφεί ζημιές σε σπίτια, καθώς το μέτωπο προσέγγισε σε κατοικημένη περιοχή.

Η τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Ελευσίνας – Θηβών από το ύψος του κόμβου των Βιλίων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα. 

Το δεύτερο μέτωπο εντοπίζεται στο Μαρμάρι του Δήμου Καρύστου στην Εύβοια. Η πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα, ωστόσο, λίγο πριν το μεσημέρι η πυροσβεστική την κατέγραφε ως οριοθετημένη. 

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα σημειώθηκε αναζωπύρωση κοντά στις περιοχές του Φυγιά, του Κοκκίνη και του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Ιατρών.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, η φωτιά βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τα σπίτια, με τους ισχυρούς ανέμους να δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή καταστροφές σε σπίτια.

Νωρίτερα, στους κατοίκους του Μαρμαρίου, αλλά και δυο οικισμών εστάλη μήνυμα από το 112 για προληπτική εκκένωση. Πρόκειται για τον οικισμό «Κοκκίνης» και τον οικισμού του οικοδομικού συνεταιρισμού Ιατρών.

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη