Ανοιχτό αφήνει η κυβέρνηση το ενδεχόμενο επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού




Ανοιχτό άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου το ενδεχόμενο επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού εκτός από τους άνω των 60 ετών και στο γενικό πληθυσμό ή σε συγκεκριμένες ομάδες εργαζόμενων.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση μετά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών, απέκλειε επέκταση της υποχρεωτικότητας, ειδικά σε επαγγελματικές ομάδες όπως η Αστυνομία. Πλέον όμως λόγω της χαμηλής ανταπόκρισης των ανεμβολίαστων άνω των 60 ετών στα τελευταία μέτρα, προχώρησε στην υποχρεωτικότητα δια της επιβολής προστίμου 100 ευρώ το μήνα για τους ανεμβολίαστους από 16 Ιανουαρίου.


Η κυβέρνηση επικαλείται μάλιστα ότι ήδη υπάρχουν αποτελέσματα καθώς μέσα στις πρώτες 30 ώρες από τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη έκλεισαν 25.000 νέα ραντεβού για πρώτη δόση από πολίτες άνω των 60 ετών, δηλαδή δεκαπλασιάστηκε ο αριθμός αυτός σε σχέση με το μέσο όρο των προηγούμενων δέκα ημερών.

Με αφορμή αυτά τα στοιχεία, αλλά και καθώς η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν δήλωσε ότι η ΕΕ πρέπει να εξετάσει την υποχρεωτικότητα, ενώ μετά την Αυστρία και η Γερμανία ετοιμάζεται για καθολικό υποχρεωτικό εμβολιασμό όλων των πολιτών, ο κ. Οικονόμου ερωτήθηκε από το NEWS 24/7 εάν η κυβέρνηση εξετάζει να επεκτείνει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στο γενικό πληθυσμό ή σε άλλες ομάδες πέραν των 60 και άνω.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι η Ελλάδα ήταν μία από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη που προχώρησε σε αυτό το μέτρο για τους άνω των 60 και πρόσθεσε: “Η υποχρεωτικότητα είναι ένα εργαλείο, το έσχατο μέσο για την άυξηση εμβολιαστικής κάλυψης. Εκτιμάται και αξιοποιείται ανάλογα με την επιδημιολογική”, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

“Η κυβέρνηση πήρε μία γενναία απόφαση. Υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή της και υπάρχουν όλα τα λοιπά μέτρα. Συνεχίζεται η προσπάθεια για την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης σε όλες τις κατηγορίες πληθυσμού. Εδώ είμαστε, τώρα με αυτό τον τρόπο προχωρούμε και είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να κάνουμε ο,τι χρειαστεί”, συνέχισε.

ΠΗΓΗ:NEWS247

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη

Εικόνα

Τέμπη: Στο Κουλούρι μεταφέρεται κοντέινερ πειστήριο της εμπορικής αμαξοστοιχίας που μέχρι σήμερα βρισκόταν σε οικόπεδο ιδιώτη-«Τα πειστήρια του εγκλήματος βρίσκονται διασκορπισμένα – Μας οφείλετε την αλήθεια» λέει ο Κασσελάκης