Οι παρελάσεις σε όλη την Ελλάδα


Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου πραγματοποιήθηκε η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για την 28η Οκτωβρίου και με την οποία ως είθισται κορυφώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο.

Η παρέλαση άνοιξε με τη Φιλαρμονική του Δήμου Θεσσαλονίκης και ακολούθησε ο έχων το γενικό πρόσταγμα των πολιτικών τμημάτων.
Στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη INTIME NEWSΣτρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη INTIME NEWSΣτρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη INTIME NEWSΣτρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη INTIME NEWS

Τα νεοαποκτηθέντα γαλλικής κατασκευής μαχητικά αεροσκάφη Rafale και τα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης Marder 1A3 και αναγνωρίσεως ΤΤΟΑ Μ1117 τράβηξαν τα βλέμματα των χιλιάδων θεατών που βρέθηκαν στη φετινή παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στη Λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου.

Στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη MOTIONTEAM

Τον ουρανό της Θεσσαλονίκης "έσκισαν" τα μαχητικά αεροσκάφη Rafale αλλά και το θρυλικό αεροσκάφος Spitfire MJ755, ενώ την παρέλαση πλαισίωσε επίδειξη ακριβείας από την ομάδα αεροπορικών επιδείξεων μεμονωμένου αεροσκάφους «Ζευς».
Στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη MOTIONTEAM


Αεροσκάφη και ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας (μεταξύ άλλων μαχητικά F-16 και F-4) καθώς και ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού (Apache, Chinook, Kiowa Warrior κά), του Πολεμικού Ναυτικού (Sikorsky S-70) και των Σωμάτων Ασφαλείας πετούσαν πάνω από την παρέλαση.Στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη MOTIONTEAMΣτρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη MOTIONTEAMΣτρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη MOTIONTEAM

Δεν θα μπορούσαν, φυσικά, να λείπουν τα στελέχη των ειδικών δυνάμεων -πεζοναύτες, καταδρομείς, υποβρύχιοι καταστροφείς αλεξιπτωτιστές- αλλά και το προσωπικό της 71ης αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας.Στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη INTIME NEWSΣτρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη MOTIONTEAMΣτρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη MOTIONTEAM

Η Ελληνική Αστυνομία συμμετείχε με δικυκλιστές και περιπολικά της Άμεσης Δράσης, καθώς και δοκίμους υπαστυνόμους της Σχολής Αξιωματικών της ΕΛΑΣ ενώ το Πυροσβεστικό Σώμα και το Λιμενικό Σώμα- - Ελληνική Ακτοφυλακή συμμετείχε επιπλέον με τμήματα της ειδικής μονάδας αντιμετώπισης καταστροφών αποτελούμενο από ορειβάτες, διασώστες και αυτοδύτες και των Ειδικών Αποστολών, της υπηρεσίας διασωστών και της μονάδας υποβρυχίων καταστροφών, αντίστοιχα.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Νωρίτερα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώον του Γ' Σώματος Στρατού.Στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη INTIME NEWS


Η μεγάλη μαθητική παρέλαση στην Αθήνα


Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε και στην μαθητική παρέλαση για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να την παρακολουθήσει από κοντά.

Στην παρέλαση συμμετείχαν και τα 235 σχολεία της Α' Αθηνών (134 δημοτικά, 50 γυμνάσια και 51 λύκεια, γενικής και ειδικής παιδείας), με τον σημαιοφόρο τους και πέντε παραστάτες το καθε ένα, η ομάδα των Special Olympics, καθώς επίσης και οι πρόσκοποι.Μαθητική παρέλαση στην Αθήνα EUROKINISSIΜαθητική παρέλαση στην Αθήνα EUROKINISSIΜαθητική παρέλαση στην Αθήνα EUROKINISSI

Την παρέλαση παρακολούθησαν και εκπρόσωποι της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της χώρας, μεταξύ των οποίων η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης και ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.Μαθητική παρέλαση στην Αθήνα EUROKINISSIΜαθητική παρέλαση στην Αθήνα EUROKINISSIΜαθητική παρέλαση στην Αθήνα EUROKINISSI

Μετά το πέρας της παρέλασης οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας δόθηκαν σιγά σιγά στην κυκλοφορία.
Σύρος: Σημαιοφόρος μητέρα και γιος παραστάτης

Από όσους έκαναν παρέλαση στη Σύρο για την 28η Οκτωβρίου, ξεχώρισαν μία μητέρα και ο γιος της.

Οι μαθητές εισέπραξαν το χειροκρότημα των επισήμων και του κόσμου που συγκεντρώθηκε στην Πλατεία Μιαούλη για να παρακολουθήσει την παρέλαση, με σύμμαχο τον καλό καιρό, σύμφωνα με το cyclades24.gr.

Η μητέρα και ο γιος της, Ορέστης, Εσπερινό ΕΠΑΛ Σύρου, καμάρωναν ο ένας τον άλλον και το πλήθος στην Πλατεία Μιαούλη τους ίδιους. Η Αριάδνη, η οποία είναι εργαζόμενη μητέρα δύο παιδιών φοιτώντας παράλληλα στο απογευματινό ΕΠΑΛ Σύρου, στη Β' Λυκείου, σήκωσε περήφανα την ελληνική σημαία.


Δείτε βίντεο (μετά το 45ο λεπτό) και φωτογραφίες:





Νάξος: Χειροκροτήματα και «μπράβο» για την μαθήτρια που παρέλασε μόνη της στο χωριό Απόλλωνας


Μία και μοναδική μαθήτρια παρέλασε και φέτος για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, στον Απόλλωνα της Νάξου.

Πρόκειται για την Εφραιμίνα, την μαθήτρια της έκτης Δημοτικού η οποία είναι το μοναδικό παιδί στο σχολείο, στο γραφικό χωριό της Νάξου.



Υπερήφανη η μικρή μαθήτρια, συνοδευόμενη από τον δάσκαλό της, παρέλασε καταχειροκροτούμενη μπροστά στους λιγοστούς κατοίκους του χωριού.

Όπως αναφέρει το cyclades24.gr αυτή θα είναι η προτελευταία παρέλαση στο χωριό καθώς μετά και από αυτή της 25ης Μαρτίου και εάν δεν υπάρξει κάποιο ενδιαφέρον από γονείς, το σχολείο του Απόλλωνα θα κλείσει.


naxos-mathitria1
naxos-mathitria2


Σχόλια

Διαβάστε ακόμη