Νέα φωτιά στην περιοχή Μιράκα του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας- Σε πύρινο κλοιό η χώρα


 Μία νέα φωτιά εκδηλώθηκε στην Ηλεία και συγκεκριμένα στην περιοχή Μιράκα του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, που βρίσκεται σε διαφορετικό σημείο από το πύρινο μέτωπο που είναι σε εξέλιξη στην Ηράκλεια.

Στην περιοχή, που είναι ανατολικά της Αρχαίας Ολυμπίας, έχουν σπεύσει πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη φωτιά, ενώ μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, σχετικά με τη φωτιά στην Ηράκλεια, χαρακτήρισε «πολύ δύσκολη την κατάσταση».

Εύβοια

Ανεξέλεγκτη παραμένει η φωτιά που καίει από χθες στην περιοχή της Λίμνης Ευβοίας, με τις αρχές να δίνουν νέα εντολή για εκκένωση οικισμών.

Κάτοικοι και παραθεριστές στις Ροβιές καθώς, πριν προλάβουν να συνειδητοποιήσουν την γραμμή άμυνας την οποία δημιουργούσαν οι πυροσβέστες για να μπορέσουν να αποτρέψουν την καταστροφή στα σπίτια τους, είδαν τις φλόγες να ξεπερνούν το δρόμο, να μπαίνουν μέσα στον οικισμό και να “τρέχουν” με τέτοια ταχύτητα σπέρνοντας πανικό μέχρι να φτάσουν και να σταματήσουν στη θάλασσα. Οι κάτοικοι της περιοχής μιλάνε για δεκάδες καμένα σπίτια και φλόγες να βγαίνουν από παντού και τους πυροσβέστες να τρέχουν ανάμεσα στις φλόγες να σώσουν κυρίως τους ανθρώπους. Συγκλονιστικές εικόνες από την περιοχή

Νωρίτερα, εξελίχθηκε διαδικασία μεταφοράς εγκλωβισμένων πολιτών με σκάφη του Λιμενικού στις Ροβιές Εύβοιας όπου αρκετοί πολίτες για να αποφύγουν τις φλόγες κατέβηκαν στην παραλία της περιοχής. Επειδή όμως η πύρινη λαίλαπα έφτασε με ταχύτητα αποφασίστηκε η απομάκρυνση τους με δύο σκάφη του Λιμενικού, παραπλεοντα ιδιωτικά σκάφη και μια «παντόφλα» που βρίσκονται στην περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ολοι οι πολίτες είναι καλά στην υγεία τους.

se-pyrino-kloio-i-chora-diarkis-enimerosi-apo-ta-metopa-tis-fotias-live-blogging0

Οι φλόγες κάλυψαν ακόμη και το δρόμο από τη Λίμνη προς τις Ροβιές με συνέπεια η Αστυνομία να διακόψει κάθε κυκλοφορία για να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές. Οι πυροσβέστες κυνηγούν τις φλόγες μέσα στις αυλές των σπιτιών και προσπαθούν να σώσουν τα σπίτια τα οποία βρίσκονται διάσπαρτα μέσα στην καιόμενη έκταση.

Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη: Για την ασφάλεια των κατοίκων οι αρχές έχουν προχωρήσει από χθες στην εκκένωση περισσότερων από δέκα οικισμών. Στο χωριό Κουρκουλοί οι φλόγες κύκλωσαν τους πυροσβέστες. Τρεις πυροσβέστες μεταφέρθηκαν στο κέντρο Υγείας Μαντουδίου. Δείτε σχετικά βίντεο από την περιοχή

se-pyrino-kloio-i-chora-diarkis-enimerosi-apo-ta-metopa-tis-fotias-live-blogging2

Όπως τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, το μεσημέρι εστάλη μήνυμα μέσω του «112» προς τους κατοίκους των οικισμών Κούλουρος και Μαρούλι να εκκενώσουν την περιοχή με κατεύθυνση προς την Ιστιαία.



Σχόλια

Διαβάστε ακόμη