Παίρνει διαστάσεις η φωτιά στη Βαρυμπόμπη- Φωτιά και στην Καστανιά Λακωνίας προληπτική εκκένωση του οικισμού

Σε εξέλιξη παραμένει η φωτιά που έχει ξεσπάσει σε πυκνό πευκόφυτο δάσος στην Πάρνηθα, στην περιοχή της Άνω Βαρυμπόμπης του Δήμου Αχαρνών, ενώ ήδη το πύρινο μέτωπο έχει πάρει διαστάσεις.

Η φωτιά απέχει περίπου 3 χλμ. από τον οικισμό ωστόσο επειδή υπάρχουν και διάσπαρτες οικίες έχει γίνει μεγάλη κινητοποίηση από την Πυροσβεστική και έχουν ενισχυθεί κατά πολύ οι αρχικές δυνάμεις.

Για την προστασία των πολιτών ενεργοποιήθηκε και το «112» που με σχετικό μήνυμα ενημερώνει τους κατοίκους της περιοχής να κλείσουν πόρτες, παράθυρα και καμινάδες για να μην εισχωρήσουν στα σπίτια του καύτρες. Από την φωτιά έχουν προκληθεί βλάβες και στην ηλεκτροδότηση.

Στην πυρκαγιά επιχειρούν πλέον 104 πυροσβέστες, με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 5 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη. Συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Εξαιτίας της φωτιάς στην περιοχή, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων, στην Λ. Τατοΐου από την Λ. Κύμης έως την οδό Ερυθραίας, στην οδό Ερυθραίας από το ύψος της γέφυρας Βαρυμπόμπης, στην Λ. Τατοΐου από την οδό Πάρνηθος (Ιπποκράτειος Πολιτεία-Ταβέρνα Λάμπρος).

Στιγμιότυπο από την μεγάλη φωτιά στη Βαρυμπόμπη (Τρίτη 3/8/21)
Παράλληλα, νέα φωτιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στην Καστανιά του δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις, αποτελούμενες από 28 άντρες με 11 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα, ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη, ενώ δόθηκε εντολή προληπτικής εκκένωσης στους κατοίκους της Καστανιάς.

 

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη