Η αντιπαράθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου με τον Μάνο Δασκαλάκη - Τα παραπλανητικά SMS στους γιατρούς




Νέα στοιχεία από τις έρευνες των Αρχών στην υπόθεση των θανάτων των τριών κοριτσιών στην Πάτρα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, λίγα 24ωρα πριν την απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου στον ανακριτή.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. φέρονται να χαρακτηρίζουν ως "φονική σκηνοθεσία" τα βασανιστικά επεισόδια της 9χρονης Τζωρτζίνας στα νοσοκομεία, όπου νοσηλευόταν.

Τα SMS της Ρούλας Πισπιρίγκου στους γιατρούς

Οι Αρχές θεωρούν ότι τα SMS που έστελνε η Ρούλα Πισπιρίγκου σε γιατρούς λίγα 24ωρα πριν εκπνεύσει η 9χρονη ήταν παραπλανητικά, στην προσπάθεια να δικαιολογήσει τον αιφνιδιαστικό θάνατο της κόρης της από ανακοπή.

"Θέλουμε το καλύτερο για το παιδί μας, γιατί μόνο αυτό μας έχει απομείνει". Αυτό είναι ένα από τα SMS που είχε στείλει η 33χρονη σε γιατρούς, σύμφωνα με το "Το Βήμα της Κυριακής". Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πρόκειται για παραπλανητικά μηνύματα με ψευδή έκκληση για βοήθεια και επίδειξη ενδιαφέροντος.


Τις ίδιες ημέρες είχε στείλει άλλο SMS, στο οποίο απέδιδε τα ανεξήγητα επεισόδια υγείας που φαίνεται ότι η ίδια προκαλούσε στην Τζωρτζίνα σε "πυρετικά κύματα που κάνει λόγω νευρολογικής φύσεως".

Σε επικοινωνία της, μάλιστα με τους γιατρούς, φέρεται να επισήμαινε επίμονα ότι "πρέπει να βρούμε από τι πέφτει το οξυγόνο", λέγοντας χαρακτηριστικά σε γιατρούς ότι "μη σας νοιάζει για μένα και τη συμπεριφορά μου, εγώ είμαι παγοκολόνα".

Επίσης, λίγο μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας, η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε ρωτήσει θεράποντες ιατρούς, εάν μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί και η ίδια τα υπνωτικά κι άλλα χάπια που χορηγούνταν στο κορίτσι, που είχε αφήσει την τελευταία του πνοή μόλις λίγες ώρες νωρίτερα, όπως μετέδωσε το MEGA.

Σύντομα αναμένονται εξελίξεις και σε σχέση με τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, καθώς ετοιμάζονται τα πορίσματα της Τριμελούς Ομάδας Ιατροδικαστών. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις από τις αρχικές ιατροδικαστικές γνωματεύσεις και αναμένεται να ξεπεραστούν τεχνικά προβλήματα, ενώ είναι πολύ πιθανόν να αναδειχθεί ότι οφείλονται σε εξωτερικό παράγοντα, σε εγκληματική ενέργεια.

Η αντιπαράθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου με τον Μάνο Δασκαλάκη

Για τη σχέση του ζευγαριού μίλησε στον Alpha ο Απόστολος Λύτρας, που ήταν μέχρι να συλληφθεί η Ρούλα Πισπιρίγκου ο δικηγόρος που εκπροσωπούσε τόσο την 33χρονη, όσο και τον Μάνο Δασκαλάκη.

Όπως είπε, διέκρινε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο Μάνος Δασκαλάκης δεν είχαν κοινές απόψεις για τους θανάτους των παιδιών τους, από την Πάτρα. "Αυτός ήταν και ο λόγος που άφησα την υπόθεση" είπε μεταξύ άλλων και επεσήμανε πως ο Μάνος Δασκαλάκης τον είχε ενημερώσει πως δεν θα στηρίξει την Ρούλα Πισπιρίγκου αν κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία. Έτσι η σημερινή του δήλωση στην εφημερίδα «Μπαμ στο ρεπορτάζ» δεν ήταν έκπληξη για τον έμπειρο δικηγόρο.


Ο Απόστολος Λύτρας είπε: "Ήμουν ο τελευταίος άνθρωπος που μίλησε με την Ρούλα Πισπιρίγκου πριν συλληφθεί. Την ενημέρωσα πως δεν θα συνεχίσω μαζί της. Της είπα πως από τη στιγμή που ο Μάνος Δασκαλάκης διαφοροποιείται και ξέρω πράγματα τόσο για εκείνον όσο και για εσένα, δεν είναι σωστό να αναλάβω την υπεράσπισή σου. Δεν ήταν δυνατόν από τη στιγμή που τους είχα και τους δύο, ξαφνικά να έχω μόνο την Ρούλα Πισπιρίγκου, που θα βρεθεί αντιμέτωπη στα δικαστήρια με τον Μάνο Δασκαλάκη."

Παράλληλα, ο ποινικολόγος θέλησε να απαντήσει σε όσους αφήνουν να εννοηθεί πως εγκατέλειψε τη Ρούλα Πισπιρίγκου επειδή φοβήθηκε για την έκβαση της υπόθεσης. «Το ακούω και από συναδέλφους μου και πραγματικά μένω έκπληκτος. Ο λόγος που δεν συνέχισα με την Ρούλα Πισπιρίγκου είναι αυτός που σας είπα. Προβλέπω ότι στα δικαστήρια ο ένας θα βρεθεί απέναντι στον άλλον.»
Επικοινωνία με γνωστό ποινικολόγο πριν την απολογία

Πιθανό είναι το σενάριο η Ρούλα Πισπιρίγκου να εκπροσωπηθεί με τρεις δικηγόρους τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Πελοπόννησος, η οικογένεια της Ρούλας Πισπιρίγκου έχει απευθυνθεί σε γνωστό ποινικολόγο.

Πρόκειται για πρόσωπο που έχει υποδείξει η ίδια η Ρούλα Πισπιρίγκου στα μέλη της οικογένειάς της προκειμένου να έρθουν σε επαφή μαζί του.



"Η Ρούλα Πισπιρίγκου θα σπάσει δύσκολα"


Σε απολογισμό των μέχρι τώρα στοιχείων στην πολύκροτη υπόθεση των θανάτων των τριών κοριτσιών στην Πάτρα προχώρησε η Αγγελική Νικολούλη.

"Απίστευτη θεατρίνα που έκανε τα πάντα για να αποπροσανατολίσει την αστυνομική έρευνα" χαρακτήρισε την Ρούλα Πισπιρίγκου η κ. Νικολούλη. Όπως είπε, η 33χρονη θα "σπάσει" δύσκολα και τις επόμενες μέρες, η αλήθεια σε αυτή την άνευ προηγουμένου υπόθεση θα λάμψει.

Η Αγγελική Νικολούλη στη συνέχεια αναφέρθηκε στα ηχητικά ντοκουμέντα που παρουσίασε η εκπομπή της. «Ήξερα ότι έπρεπε να εστιάσω την έρευνα στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο. Μία βαθιά έρευνα να δω γιατί η εμμονή της, γιατί το παιδάκι της χωρίς να έχει πρόβλημα, όχι μόνο να πάει σε παιδιατρικό νοσοκομείο, αλλά και να παραμείνει. Έγιναν εξετάσεις εξονυχιστικές, δεν βρέθηκε κάτι στην Τζωρτζίνα και της είπαν ότι το παιδί δεν έχει τίποτα και πρέπει να πάρει εξιτήριο. Μετά είχαμε την πρώτη απόπειρα, κάτι της χορήγησε και το παιδί έπαθε την κρίση», είπε αρχικά η Αγγελική Νικολούλη.


«Στην αρχή είναι θλιμμένη, καλλιεργεί και ένα έδαφος γι’ αυτό που θα ακολουθήσει. Μετά παίρνει πάλι κι αλλάζει, η θλίψη φεύγει, κι έχουμε μία θεατρίνα απίστευτη. Να περιγράφει τι; Ότι έχει πανιάσει το παιδί. Την επόμενη ημέρα επιχειρεί την δεύτερη απόπειρα. Έχουμε την άμεση επέμβαση των γιατρών και την άλλη μέρα – έχει τέτοια εμμονή – και βλέπει ότι οι προηγούμενες απόπειρες δεν πέτυχαν. Και πάμε την Κυριακή με την καθυστέρηση, πεθαίνει το παιδί, μπαίνουν μέσα οι γιατροί, αλλά δεν περίμενε ότι θα το επαναφέρουν μετά από 50 λεπτά προσπάθεια. Αλλά επανήλθε τετραπληγικό και αυτό της χάλασε τα σχέδια… Αυτά είναι τα άγρια στοιχεία».

Ζητούσε να μάθει ποια είναι η φίλη του Μάνου στην Αθήνα

Για τη σχέση της Ρούλας Πισπιρίγκου με τον Μάνο Δασκαλάκη και τα όσα της είχε πει η ίδια είπε: «Μου είχε μιλήσει και μου τον “έδινε” ανοιχτά. Εστιάσαμε όλοι στο ότι ο Μάνος ήθελε να φύγει, ή την χώρισε ή την παράτησε και δεν ενδιαφερόταν για τα παιδιά. Ο Μάνος δεν εγκατέλειψε τυχαία. Κάτι διαπίστωσε και της έδειξε την απόρριψή του κ από τη στιγμή εκείνη η γυναίκα άρχισε να κάνει τα δικά της. Αυτό προκύπτει από μηνύματα της ίδιας προς ένα πρόσωπο».

«Έτσι και τολμήσει κανείς να απειλήσει μάρτυρες, το επόμενο βήμα είναι ο εισαγγελέας. Το μήνυμα ελήφθη» σχολίασε ακόμη και κατέληξε: «Μήπως η Τζωρτζίνα είδα κάτι για την Ίριδα εκείνη τη νύχτα;».
''έχει μπει σε έναν ρόλο"

«Δεν είμαι ψυχίατρος, δεν είμαι ανακριτικός υπάλληλος που έχει εμπειρία, εγώ την προσέγγισα σαν μάνα και σαν γυναίκα, λέγαμε τα ωραία τα δικά μας για τις εμφανίσεις μας κλπ. την προσέγγιζα ανθρώπινα και σαν ρεπόρτερ τελευταία και είχαμε κάνει πολύ ενδιαφέρουσες κουβέντες. Μια τέτοια γυναίκα λοιπόν που ξέρει να ελέγχει τα συναισθήματά της, που ξέρει να ελέγχει όλους τους άλλους και να τους εξουσιάζει μου φαίνεται ότι δύσκολα θα σπάσει γιατί έχει μπει σε έναν ρόλο από την αρχή και τον παίζει πάρα πολύ καλά» είπε η Αγγελική Νικολούλη και πρόσθεσε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου «τώρα σκέφτεται ότι πρέπει να βγει από τη ΓΑΔΑ. Τα έχει δουλέψει πολύ στο μυαλό της και έχει έτοιμες τις κινήσεις της και ξέρει πώς θα σταθεί».

Πληροφορίες για εκταφή της Τζωρτζίνας - Στο μικροσκόπιο το θαμμένο μαζί της, tablet


Μια νέα εξέλιξη βλέπει το φως της δημοσιότητας, όσον αφορά τον θάνατο των τριών παιδιών της ίδιας οικογένειας στην Πάτρα, αφού οι αρχές φαίνεται να ερευνούν το ενδεχόμενο να γίνει εκταφή της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Alpha, η αστυνομία περιμένει να δοθεί εισαγγελική εντολή για νέα εκταφή της Τζωρτζίνας, προκειμένου να ανασύρουν το tablet που φαίνεται ότι βρίσκεται μέσα στον τάφο του παιδιού, καθώς τοποθετήθηκε εκεί από την μητέρα του, Ρούλα Πισπιρίγκου.

Το θέμα με το tablet έγινε γνωστό στην εκπομπή "Φως στο Τούνελ", κατά τη διάρκεια της οποίας μάρτυρας αποκάλυψε ότι η 33χρονη κατηγορούμενη μαζί με την Τζωρτζίνα, έθαψε και το tablet της. Το γεγονός επιβεβαιώθηκε και από τους υπεύθυνους του γραφείου τελετών. Ενημερώθηκαν αμέσως οι Αρχές για έρευνα μήπως η "ταφή" του tablet δεν ήταν τυχαία και εκεί μέσα ίσως κρύβονται σοβαρά στοιχεία.

Συγκεκριμένα η Ρούλα Πισπιρίγκου, φαίνεται ότι ζήτησε να αφήσει τη συσκευή με την οποία όπως έλεγε, "έπαιζε συνεχώς όταν ζούσε η Τζωρτζίνα", μέσα στο μνήμα.
Η Πισπιρίγκου θέλει να υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης ψεύδους


Το ενδεχόμενο να υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης ψεύδους, για να φανεί, όπως υποστηρίζει, ότι δεν ευθύνεται για τον θάνατο των τριών παιδιών της, εγείρει η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία την ερχόμενη Δευτέρα (04/04) θα περάσει την πόρτα της ανακρίτριας για να απολογηθεί για την υπόθεση της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Η 33χρονη, σύμφωνα με τον Alpha, είναι διατεθειμένη να κάνει το σχετικό τεστ τόσο για τον θάνατο της Τζωρτζίνας όσο και της Μαλένας και της Ίριδας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η πρόταση για τον ανιχνευτή ψεύδους έγινε από τον έναν εκ των δύο συνηγόρων υπεράσπισης της 33χρονης, σε συνομιλία που είχαν δια ζώσης, στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για πρακτική που συναντάται στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες, αλλά όχι στην Ελλάδα. Στη χώρα μας, η μοναδική περίπτωση στην οποία έγινε αποδεκτό τέτοιο αίτημα, ήταν στην υπόθεση δολοφονίας του επιχειρηματία Γιώργου Νικολαΐδη και της Σούλας Καλαθάκη, όπου ένας εκ των κατηγορουμένων είχε υποβληθεί σε ανάλογη δοκιμασία.

Σε περίπτωση που το μέσο αυτό προκριθεί τελικά από την υπεράσπιση της 33χρονης και υποβληθεί τελικώς ανάλογο αίτημα και γίνει αποδεκτό, το αποτέλεσμα δεν είναι δεσμευτικό για τις δικαστικές αρχές, αλλά συνεκτιμάται μαζί με τα υπόλοιπα στοιχεία.

Απομένει να δούμε εάν οι δύο συνήγοροι υπεράσπισης θα συμφωνήσουν μεταξύ τους και υποβάλουν το συγκεκριμένο αίτημα στις αρχές, είτε τώρα είτε σε μεταγενέστερο στάδιο.

"Θεωρεί ότι παλεύει μόνη της"


Εκτός του Κωνσταντίνου Ζάρδα, που ορίστηκε από την ανακρίτρια ως συνήγορος υπεράσπισης της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου, την υπεράσπισή της έχει αναλάβει επίσης ο Όθων Παπαδόπουλος, από τη Θεσσαλονίκη ο οποίος και την επισκέφθηκε σήμερα στη ΓΑΔΑ, όπου παραμένει κρατούμενη, ενώ αρνείται τις κατηγορίες που της αποδίδονται.

"Έχω διάφορα ερωτηματικά που θα πρέπει να συζητήσω με την εντολέα μου. Στη συνέχεια θα είμαι σε θέση να σας πω πολύ περισσότερα" σημείωσε ο δικηγόρος σε δήλωσή του, ενώ όταν ρωτήθηκε εάν μπαίνουν και άλλα πρόσωπα στο κάδρο, απάντησε ότι είναι μια "πολύ σοβαρή πιθανότητα".

Σύμφωνα με τον κ. Ζάρδα, η Ρούλα Πισπιρίγκου συνεχίζει να δηλώνει ότι δεν έχει καμία σχέση με τον θάνατο της 9χρονης ενώ ανέφερε πως η ψυχολογική της κατάσταση είναι κακή καθώς θεωρεί ότι "θα έπρεπε ως μάνα που έχει χάσει το παιδί της, να δέχεται συμπαράσταση, και όχι τις κατηγορίες που εκτοξεύονται εις βάρος της".

Όπως είπε, πιστεύει ότι είναι μόνη σε αυτόν τον αγώνα που κάνει για να βρει ποιοι ήταν οι λόγοι που οδήγησαν στο καταστροφικό αποτέλεσμα της απώλειας της μεγάλης της κόρης. "Η κουβέντα της ήταν αυτή ακριβώς παλεύω μόνη μου" είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας πως υπάρχουν πράγματα που βρίσκονται υπό διερεύνηση και πιστεύω ότι θα ανακύψουν ως στοιχεία μέχρι τη Δευτέρα για να μπορέσουμε τα χρησιμοποιήσουμε".

Παράλληλα, την ίδια γραμμή φέρεται να ακολουθεί και σε όσα λέει στους αστυνομικούς στον 7ο όροφο. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, εξηγεί με ιατρικούς όρους τους θανάτους και των τριών παιδιών, αλλά δεν έχει βγάλει ούτε ένα δάκρυ για τον θάνατο τους.

Την ίδια ώρα ο Μάνος Δασκαλάκης δηλώνει ότι "δεν έχω να φοβηθώ τίποτα και κανέναν. Θέλω να μάθω την αλήθεια".

Οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών εκτιμούν ότι η υπόθεση είναι "δεμένη", παρότι δεν υπάρχει ομολογία από την ίδια. Παράλληλα, λένε, ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις στην παρούσα φάση της έρευνας για πρόσωπα που να την βοήθησαν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, ενώ σύμφωνα με ιατροδικαστικές πηγές, θα γίνει συνδυαστική μελέτη για τους τρεις θανάτους των μικρών κοριτσιών.

Εισαγγελική παρέμβαση για τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς


Την παρέμβαση της εισαγγελίας Πατρών προκάλεσαν οι καταγγελίες για τον περίεργο, όπως χαρακτηρίζεται, θάνατο της σπιτονοικοκυράς που "φιλοξενούσε" τον Μάνο Δασκαλάκη και την Ρούλα Πισπιρίγκου.

Ήδη η εισαγγελική Αρχή, όπως αναφέρει το dikastikoreportaz.gr, διέταξε τη διενέργεια της κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διερευνηθεί το τι ακριβώς έχει συμβεί με την μοναχική γυναίκα η οποία, σύμφωνα με μαρτυρίες, φέρεται να είχε φοβηθεί μετά τον θάνατο της Μαλένας.

Φίλος της, ο οποίος μίλησε σε κανάλια ανέφερε ότι η γυναίκα ήταν τρομαγμένη μετά τον θάνατο του πρώτου παιδιού της οικογένειας, όπως αναφέρει το dikasrikoreportaz.gr: «Είχε κάποια κινητικά προβλήματα στα πόδια. Τα υπόλοιπα που λέγονται για καρκίνους και τα λοιπά δεν τα είχε αναφέρει ποτέ η ίδια…Μου είχε πει αρκετές φορές κάποια πράγματα για την Ρούλα και τον Μάνο, το πως είχαν γνωριστεί, πως πήγανε στο σπίτι και την μετέπειτα πορεία τους, πότε άρχισε να τους φοβάται και τι να φοβάται…

Ο φόβος ήταν κυρίως μετά τον θάνατο του πρώτου παιδιού. Φοβόταν για την ίδια, μήπως της κάνουν κάτι, μήπως την πειράξουν σε θέμα υγείας, ακόμα και σε θάνατο».

Μάλιστα, ο ίδιος αποκάλυψε πως η σπιτονοικοκυρά φοβόταν για τη ζωή της και προτιμούσε να τρώει φαγητό από έξω, καθώς ήθελε να ξέρει τι τρώει και δεν είχε εμπιστοσύνη σε κανέναν, όπως αναφέρει το dikastikoreportaz.gr.

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη