Τουρκία: Επίθεση Ερντογάν στην Ελλάδα για μεταναστευτικό – Μιλά για «δολοφονίες προσφύγων»




Εντάσσοντας και το προσφυγικό – μεταναστευτικό στο κάδρο της επιθετικής ρητορικής κατά της Ελλάδας, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εκτόξευσε βαριές κατηγορίες σε βάρος της χώρας μας, σε βιντεοσκοπημένη ομιλία του σε συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη.


Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι το τελευταίο διάστημα σχεδόν 30 χιλιάδες μετανάστες, κυρίως γυναίκες και παιδιά, έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο, ενώ ανέφερε ότι είναι άγνωστη η τύχη δεκάδων χιλιάδων παιδιών από τη Συρία που κατέφυγαν στην Ευρώπη.

«Σχεδόν καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες της δεινής κατάστασης των προσφύγων που διώχθηκαν, ληστεύτηκαν, ξυλοκοπήθηκαν ή και δολοφονήθηκαν από τα ελληνικά σώματα ασφαλείας» ανέφερε.

«Στην πραγματικότητα, το βάρος της μετανάστευσης και των προσφύγων το σηκώνουν χώρες όπως η δική μας που είναι γειτονικές με περιοχές κρίσης και όχι ανεπτυγμένες κοινωνίες που έχουν δυνατή φωνή» συμπλήρωσε.


Sabah: Ο Ερντογάν φέρνει στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ τη στρατιωτικοποίηση νησιών


Στην επερχόμενη Σύνοδο του ΝΑΤΟ προτίθεται να μεταφέρει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την επιθετική ρητορική της Τουρκίας κατά της Ελλάδας, σύμφωνα με όσα μετέδωσε χθες, Κυριακή, η τουρκική εφημερίδα Sabah.

Όπως αναφερόταν σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα με τίτλο «Απόβαση με ντοκουμέντα στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ», ο Τούρκος πρόεδρος θα καταγγείλει την Ελλάδα για τη στρατιωτικοποίηση των νησιών στην Σύνοδο της Συμμαχίας, δημοσιοποιώντας υποτιθέμενα ντοκουμέντα που έχει συλλέξει η Άγκυρα και, κατά τους ισχυρισμούς της Τουρκίας, καταδεικνύουν ότι η Ελλάδα στρατιωτικοποιεί νησιά, κατά παράβαση των συνθηκών της Λωζάνης και των Παρισίων.

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη