Εύα Καϊλή: Στις 11 το πρωί η αποφυλάκισή της με ηλεκτρονικό βραχιολάκι



Επιμένοντας στην αθωότητά της και διατεθειμένη να δώσει τη δική της μάχη για να το αποδείξει, η Εύα Καϊλή αποφυλακίζεται στις 11:00 (ώρα Βρυξελών) σήμερα το πρωί (14/04) από τις φυλακές Χάρεν με ηλεκτρονικό βραχιολάκι, μετά τη σχετική απόφαση των δικαστικών αρχών.

Την Τετάρτη 12 Απριλίου, ο αρμόδιος ανακριτής για την υπόθεση του Qatargate, Μισέλ Κλαίζ, ενέκρινε την αποφυλάκιση της ευρωβουλεύτριας και πρώην αντιπροέδρου του ΕΚ, "ακολουθώντας" και εκείνη τους υπόλοιπους συλληφθέντες οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι με ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Μόλις βγει, θα επιστρέψει στο διαμέρισμά της μόλις λίγα βήματα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ωστόσο δεν θα μένει μαζί με τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο οποίος αποφυλακίστηκε στα τέλη Φεβρουαρίου και βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό με ηλεκτρονική παρακολούθηση.

Η αποφυλάκιση της Εύας Καϊλή ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην πολύμηνη προσπάθεια των αρχών να διαλευκάνουν το σκάνδαλο διαφθοράς αναζητώντας ποιος μπορεί να βρισκόταν υπό την κυριαρχία ξένων κυβερνήσεων ενώ εργαζόταν στο Κοινοβούλιο.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Politico, αυτό δεν σημαίνει ότι η διαδικασία κινείται σύντομα προς μια δίκη, όπως δήλωσε ο Christian De Valkeneer, καθηγητής ποινικού δικαίου στο Καθολικό Πανεπιστήμιο του Louvain στο Βέλγιο.

"Δεν προϋποθέτει ότι η έρευνα έχει ολοκληρωθεί", είπε. Στο Βέλγιο, πρόσθεσε ο De Valkeneer, η απελευθέρωση υπό ηλεκτρονική επιτήρηση θεωρείται "παράταση του εντάλματος σύλληψης, αλλά με τη μόνη διαφορά ότι το ένταλμα δεν εκτελείται σε φυλακή".

«Ονειρεύεται την ημέρα που θα ακούσει ότι είναι αθώα»

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της ευρωβουλεύτριας, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, η Εύα Καϊλή ονειρεύεται την ημέρα που θα ακούσει ότι είναι αθώα. Τότε μόνο θα μπορέσει να επιστρέψει στην Ελλάδα και να δει στα μάτια τους ανθρώπους που τόσα χρόνια την εμπιστεύτηκαν και την τίμησαν με την ψήφο τους. Αν δεν αθωωθεί δεν θα επιστρέψει στην Ελλάδα. "Όμως, τα στοιχεία που υπάρχουν με τα καινούρια που θα έχουμε τεκμηριώνουν την αθωότητά της", ανέφερε.

"Η Εύα Καϊλή περιμένει πώς και πώς να έρθει η ώρα που θα ανοίξει η πόρτα της φυλακής και θα μπορέσει να πάει στο σπίτι και να αγκαλιάσει το παιδί της", συνέχισε ο δικηγόρος της.

"Είναι ιερές οι ημέρες του Πάσχα για εμάς τους Έλληνες. Παρακάλεσα να κάνουν προσπάθεια να είναι με την οικογένειά της τις ημέρες του Πάσχα", ανέφερε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Από τη στιγμή που είπε στο παιδί της η Εύα Καϊλή ότι θα επιστρέψει από "αυτό το ταξίδι", το παιδί όποτε ακούει αεροπλάνο τρέχει να βάλει τα ρούχα του ελπίζοντας ότι θα δει τη μητέρα του, σημείωσε τέλος ο κ. Δημητρακόπουλος, ο οποίος κατέληξε λέγοντας ότι "στόχος είναι να αποδειχθεί η αθωότητα της κ. Καϊλή" και πως τα όσα έχει πει ο φερόμενος ως εγκέφαλος της υπόθεσης, Αντόνιο Παντσέρι για εκείνη, είναι "χυδαία επιχειρήματα" για να σώσει την οικογένειά του και θα αποδειχθεί ότι δεν λέει αλήθεια.

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη