Οι πασχαλινές ευχές των πολιτικών αρχηγών




Τις ευχές του για Καλή Ανάσταση έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ευχήθηκε υγεία, δύναμη και προκοπή.

Όπως έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, "Καλή Ανάσταση! Χρόνια πολλά με υγεία, δύναμη και προκοπή σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, σε όλο τον κόσμο!".

Λίγο αργότερα, σε δήλωσή του ανέφερε:

"Το Πάσχα, η μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας, σηματοδοτεί διαχρονικά την πορεία από τη δοκιμασία στη λύτρωση. Γίνεται έτσι ευκαιρία ατομικού και συλλογικού αναστοχασμού, αλλά και αφετηρία ελπίδας

Φέτος η σκέψη μας, αναπόφευκτα, στρέφεται στους συγγενείς της μεγάλης τραγωδίας των Τεμπών. Εύχομαι από καρδιάς η Μεγαλόχαρη να τους δίνει δύναμη, διότι αυτοί σηκώνουν τον μεγαλύτερο σταυρό. Όμως τον Γολγοθά ακολουθεί πάντα η Ανάσταση. Έτσι και το φετινό Πάσχα ας γίνει αφετηρία αισιοδοξίας και ελπίδας για μία καλύτερη Ελλάδα, μία πιο ισχυρή πατρίδα, με περισσότερη κοινωνική συνοχή, πρωτίστως με φροντίδα για τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας".

Σημειώνεται πως ο πρωθυπουργός βρίσκεται μαζί με την οικογένειά του για τις ημέρες του Πάσχα στην Τήνο και το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής (14/04) παρακολούθησε την Ακολουθία και Περιφορά του Επιταφίου στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Τήνου, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη.





Ανάσταση στην Κέρκυρα ο Αλέξης Τσίπρας




Στο εντυπωσιακό και ξακουστό έθιμο των "μπότηδων" στην Κέρκυρα συμμετείχε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βρίσκεται στο νησί του Ιονίου για τις ημέρες του Πάσχα και το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου (15/04) βρέθηκε στη λιτανεία του Αγίου Σπυρίδωνα, στην οποία συμμετέχουν οι μπάντες και των τριών Φιλαρμονικών της πόλεως, οι οποίες αποδίδουν διασκευές πένθιμων εμβατηρίων.

Ο ίδιος στη συνέχεια φυσικά δεν θα μπορούσε να μην συμμετάσχει στο μοναδικό έθιμο των Κερκυραίων, τους "μπότηδες", στη ρίψη δηλαδή των πήλινων κανατιών που είναι γεμάτα με νερό και με το σπάσιμό τους οι πιστοί θεωρούν ότι εκδιώκεται η κακοτυχία και τα κακά και μοχθηρά πνεύματα.











Ανδρουλάκης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης το πελατειακό κράτος, όχι η διαφάνεια και η αξιοκρατία




«Αυτή την εποχή έχουμε χρέος να υπερασπιστούμε την αξιοκρατία, τη διαφάνεια, την κοινωνική δικαιοσύνη, και θεωρώ απαράδεκτο, ακόμη και αυτές τις άγιες μέρες, λίγο πριν προκηρυχθούν οι εκλογές, να συναντάμε πελατειακές νοοτροπίες από την κυβέρνηση και να διορίζονται οι διοικήσεις όλων των μουσείων της χώρας» ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος νωρίτερα το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, είχε συνάντηση στο κέντρο του Ηρακλείου και αντάλλαξε ευχές, με υποψηφίους βουλευτές του κόμματος.

Όπως δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης, ο διορισμός των διοικήσεων των μουσείων, είναι «δυστυχώς άλλη μια απόφαση της κυβέρνησης του κυρίου Μητσοτάκη, που αποδεικνύει ότι η προτεραιότητά τους είναι το πελατειακό κράτος και όχι η διαφάνεια και η αξιοκρατία, για τα οποία διψάει ο ελληνικός λαός».

Ο κ. Ανδρουλάκης που βρίσκεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κρήτη, για τις εορτές του Πάσχα, είχε την ευκαιρία να συναντήσει από κοντά πολίτες του Ηρακλείου και να ανταλλάξει μαζί τους ευχές.

«Καλή Ανάσταση, υγεία, ευημερία σε όλους τους ορθόδοξους Έλληνες, σε όλο τον ελληνικό λαό» ανέφερε στις δηλώσεις του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Κουτσούμπας: «Καλή ανάσταση για τον ελληνικό λαό, με πιο δυνατό ΚΚΕ»








Στην αγορά της Λαμίας περιοδεύει αυτή την ώρα, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, που είναι υποψήφιος στο νομό Φθιώτιδας.

Τον Δ. Κουτσούμπα συνοδεύει κλιμάκιο της ΤΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ, ανάμεσά τους οι υποψήφιοι στο νομό Κώστας Μπασδέκης μέλος της ΚΕ, Χρήστος Πάσουλας, Δήμητρα Γεροκούδη και ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Κώστας Παπαδάκης Επίσης, στο κλιμάκιο συμμετέχουν ο Θανάσης Αδάμ υποψήφιος δήμαρχος Λαμιέων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο Γιώργος Δελιχάς νυν δημοτικός σύμβουλος Λαμιέων.

Από εκεί, έστειλε το μήνυμα του για την Ανάσταση, όπου ευχήθηκε και για ένα "ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ".



Η περιοδεία ξεκίνησε από την πλατεία Πάρκου και συνεχίζεται στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, όπου ο Δ. Κουτσούμπας συνομιλά με καταστηματάρχες και τον κόσμο που βρίσκεται στην αγορά.


Βαρουφάκης: «Ας ξεχάσουμε για μερικές μέρες τις εκλογές και ας χαρούμε την παράδοσή μας»







Τις δικές του ευχές για την Ανάσταση έστειλε ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος μάλιστα έκανε έκκληση για σύμπνοια μέσα στις εορταστικές ημέρες.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη δήλωσε:

"Για ένα λαό που ακόμα θρηνούμε τους 57 στα Τέμπη.

Για μια ανθρωπότητα που θρηνούμε καθημερινά θύματα πολέμων, φτώχειας, μισανθρωπισμού στα σύνορά μας, στις ενδοχώρες μας.

Το Πάσχα φέρνει κάθε Άνοιξη τόσο τη λύτρωση της ελπίδας όσο και την ελπίδα της λύτρωσης.

Ας ξεχάσουμε για μερικές μέρες τις εκλογές που έρχονται και -ανεξάρτητα από φιλοσοφικές, πολιτικές διαφωνίες και διαφορές μας- ας χαρούμε την παράδοσή μας που μια φορά το χρόνο, αλλά κάθε χρόνο, μας θυμίζει ότι όσο απαισιόδοξα κι αν είναι όλα εκείνα τα οποία λαμβάνουμε λανθασμένα ως δεδομένα, η ελπίδα δεν το βάζει κάτω.

Πώς το φως νικάει το σκοτάδι εκεί που δεν το περιμένουμε, εφόσον, βέβαια, το αφήσουμε, εφόσον ανάψουμε κι εμείς ένα κεράκι"





Σχόλια

Διαβάστε ακόμη