Εκλογές 2023-Δημοσκόπηση του Αντικειμενικότητα: Ποια η διαφορά Νέας Δημοκρατίας-ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ;

Την πρώτη δημοσκόπηση για τις εκλογές του 2023 πραγματοποίησε το Αντικειμενικότητα. Στην δημοσκόπηση συμμετείχαν ανώνυμα, χρήστες του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Οι συμμετέχοντες, κλήθηκαν να απαντήσουν σε τέσσερα ερωτήματα. 

Πιο συγκεκριμένα: 

  • τι θα ψήφιζαν αν είχαμε εκλογές την ερχόμενη Κυριακή
  • ποιόν θεωρούν καταλληλότερο να κυβερνήσει την χώρα την επόμενη τετραετία
  • πόσο ευχαριστημένοι είναι από την κυβέρνηση Μητσοτάκη 
  • καθώς και να αναδείξουν τα πιο φλέγοντα ζητήματα της Ελληνικής Κοινωνίας.
Μεγάλη είναι η διαφορά στα ποσοστά του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ και της Νέας Δημοκρατίας. Πιο συγκεκριμένα Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 44,1% ενώ η Νέα Δημοκρατία μόλις 6,3%. Ωστόσο είναι ανησυχητική η άνοδος του κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ του Ηλία Κασιδιάρη που έρχεται δεύτερο με ποσοστό 14,7%. Το ίδιο ποσοστό συγκεντρώνει και το Μέρα 25 του Γιάνη Βαρουφάκη. ΠΑ.ΣΟ.Κ/ΚΙΝ.ΑΛ, Κ.Κ.Ε, Ελληνική Λύση, και Δημιουργία Ξανά των Τζίμερου Κρανιδιώτη συγκεντρώνουν ποσοστό 2,9% ενώ οι αναποφάσιστοι έχουν ποσοστό 5,9%.




Στο ερώτημα «Ποιον θεωρείτε καταλυλλότερο για Πρωθυπουργό» 11,3% απαντούν Κυριάκος Μητσοτάκης 48,1% απαντούν Αλέξης Τσίπρας και 40,7% κανένας από τους δύο.



Στο έρωτημα «πόσο ευχαριστημένοι είστε από την Κυβέρνηση» το 75% των συμμετεχόντων απάντα καθόλου λίγο απαντά το 12,5% και 4,2% απάντουν ότι είναι πάρα πολύ/πολύ/ θα μπορούσε και καλύτερα.





Τέλος στο ερώτημα «Ποια από τα παρακάτω θεωρείτε τα πιο φλέγοντα ζητήματα για την Ελληνική Κοινωνία» 
Η Ακρίβεια συγκεντρώνει 14,9% από 9,6% η ασφάλεια στα μέσα μαζικής μεταφοράς και η ελευθεροτυπία/σωστή ενημέρωση από 8,5% Υποκλοπές, Παιδεία, Δικαιοσύνη και διαχείριση κρίσεων και φυσικών καταστροφών 7,4% Εγκληματικότητα, Υγεία και Ελληνοτουρκικές σχέσεις 5,3% οι υποδομές της χώρας και τέλος 4,3% συγκεντρώνει ο διαχωρισμός του κράτους από την εκκλησία.

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη