Δίκη ψευτογιατρού: Καταθέτουν οι γονείς 14χρονης - Η αποτυχημένη θεραπεία και ο χαμός της




Οι δραματικές στιγμές που έζησαν μαζί με τη 14χρονη κόρη τους, από τη στιγμή που απευθύνθηκαν στον Dr Kontos για να θεραπεύσει το κορίτσι μέχρι και την αποτυχημένη θεραπεία της και τον χαμό της, καλούνται να περιγράψουν δύο γονείς ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, στο εδώλιο του οποίου κάθονται 17 κατηγορούμενοι ως συνεργοί του “ψευτογιατρού”.

Με τον βασικό κατηγορούμενο να παραμένει χωρίς εκπροσώπηση και τον ίδιο να βρίσκεται στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, καθώς νοσεί με covid-19, το δικαστήριο συνεχίζει να ακούει τις συνταρακτικές ιστορίες ανθρώπων που είδαν τους συγγενείς τους, άλλοτε γονείς και άλλοτε ανήλικα παιδιά, να χάνονται σιγά σιγά δίχως πραγματική θεραπεία. Παραδομένοι στην ελπίδα για την τελική ίαση, οι άνθρωποι αυτοί όπως εξηγούν, πείστηκαν από τα όσα τους ανέφερε ο Dr Kontos, ο οποίος όχι μόνο τους παρουσιαζόταν ως γιατρός, αλλά ως τον άνθρωπο που κατείχε την επαναστατική θεραπεία του καρκίνου.


Σύμφωνα με τα όσα έχουν ήδη ακουστεί στη δικαστική αίθουσα, κατάφερνε με ένα του τηλεφώνημα να αναπτερώσει το πεσμένο ηθικό των συγγενών, που έβλεπαν ότι ο ασθενής δεν ανταποκρινόταν στα σκευάσματα και στο μέλι του Αγίου Όρους, αλλά αρνούνταν να δεχθούν την πραγματικότητα. Και την ίδια στιγμή τους ζητούσε την καταβολή σημαντικών χρηματικών ποσών προκειμένου ο καρκινοπαθής να μπορέσει να λάβει τα ενέσιμα σκευάσματα που θα τον έκαναν πάλι υγιή. Μόνο που αντί για αυτό, δυσκόλευαν ακόμη περισσότερο την ήδη εύθραυστη καθημερινότητά τους.

Οι γονείς της 14χρονης θα αναφερθούν και στη γνωριμία που είχαν με τον “ψευτογιατρό” και συγκεκριμένα, πώς ένα άλλο ζευγάρι το οποίο είχε έναν γιο 16 ετών με καρκίνο στον εγκέφαλο, είχε κάνει τη γνωριμία. Πρόκειται για τους δύο γονείς που κατά την προηγούμενη συνεδρίαση αναφέρθηκαν στον τρόπο που τους προσέγγιζε ο κατηγορούμενος για να μην στραφούν σε άλλες θεραπείες. Μάλιστα, κατά την δικάσιμο της περασμένης εβδομάδας η μάρτυρας είχε αποδώσει ευθύνες στον εαυτό της, λέγοντας: “Εγώ είμαι η αιτία, τον εμπιστεύτηκαν επειδή τον εμπιστευτήκαμε εμείς”.

Συνταρακτικές ήταν οι περιγραφές της μητέρας του 16χρονου μαθητή, ο οποίος τελικά έφυγε από τη ζωή. Η γυναίκα ξεσπώντας σε λυγμούς είπε στο δικαστήριο: «δεν καταλάβαινα τι γίνεται, ποια η αλήθεια και ποια ψέματα, μου σπατάλησε τη ζωή του παιδιού μου, τη ροκάνισε, εμπιστεύτηκα τη ζωή του παιδιού μου σε ένα δολοφόνο, πως το άφησα; Μπορούσαμε να πάμε στην Ελβετία, αλλά δε πίστεψα ότι θα μπορούσαν να το κάνουν καλά».

Σύμφωνα με την πολιτική ενάγουσα, ο "ψευτογιατρός" τους έλεγε ότι οι μαγνητικές είναι καθαρές ενώ είχαν ευρήματα. Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε, ακόμα και πριν πέσει σε κώμα το παιδί, έλεγε στη μητέρα τους ότι κάνει εμετούς λόγω γαστρεντερίτιδας και επαναλάμβανε τη χαρακτηριστική του φράση "μη φοβού".

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη