Οι διαδρομές της σχολικής τσάντας της Τζωρτζίνας - Άγνωστη η ποινική της αξία




Σε θρίλερ που χτίζεται εδώ και μερικές ημέρες, έχει εξελιχθεί η τύχη και κυρίως η ποινική αξία της σχολικής τσάντας της Τζωρτζίνας, η οποία από την Παρασκευή βρίσκεται στα χέρια των συγγενών της σπιτονοικοκυράς της οικογένειας Πισπιρίγκου - Δασκαλάκη.

Πλάνα με την ροζ τσάντα να σέρνεται επί δύο ημέρες στα σκαλιά του κτιρίου 9 και να φεύγει και στη συνέχεια να ξανάρχεται. Δηλώσεις από εμπλεκόμενους σε μια παράδοση - παραλαβή ενός αντικειμένου που μπορεί να μην αποτελέσει καν κομμάτι της δικογραφίας. Και όλα αυτά στο όνομα ενός 9χρονου παιδιού που όπως προκύπτει από την μέχρι στιγμής ανάκριση, έφυγε με τον πλέον βασανιστικό τρόπο από ανθρώπους που μόνο αγάπη έπρεπε να του προσφέρουν.


Από χθες το πρωί τα τηλεοπτικά συνεργεία ανέμεναν τον πληρεξούσιο δικηγόρο των συγγενών της σπιτονοικοκυράς του ζεύγους Πισπιρίγκου - Δασκαλάκη να εμφανιστεί στο ανακριτικό γραφείο της Χριστίνας Σαλάππα, για να παραδώσει -όπως ισχυρίστηκε- τη σχολική τσάντα του παιδιού. Αυτή τη φορά και σε αντίθεση ότι είχε προηγηθεί τη Δευτέρα, όπου πάλι πέρασε το ανακριτικό κατώφλι αλλά έφυγε άπραγος και με την τσάντα στα χέρια, η δικαστική λειτουργός δέχθηκε να παραλάβει το στοιχείο.

Ένα στοιχείο που ακόμα δεν έχει γίνει ξεκάθαρο αν τελικά θα συμπεριληφθεί στη δικογραφία. Κι αυτό γιατί κατά πρώτον η παράδοσή του στην τακτική ανακρίτρια δεν έγινε μέσω των αστυνομικών αρχών ή άλλης προβλεπόμενης δικονομικής διαδικασίας, αλλά μέσω δικηγόρου. Ήδη, ήδη τόσο ο συνηγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, όσο και ο πληρεξούσιος δικηγορος του Μάνου Δασκαλάκη έχουν εκφράσει την έντονη αντίδραση τους στο να θεωρηθεί η τσάντα αποδεικτικό στοιχείο.

Χαρακτηριστικά, ο Δημ. Καράμπελας, που εκπροσωπεί το Μ. Δασκαλάκη, δήλωσε σχετικά: «Αυτά τα πράγματα δεν είναι σοβαρά. Έμεινε στα χέρια του ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο. Ποιος ξέρει τι προσθήκες, τι αφαιρέσεις μπορεί να έχουν γίνει στο περιεχόμενο της τσάντας!».

Αλλά και ο συνήγορος της κατηγορούμενης, Όθωνας Παπαδόπουλος, ο οποίος μάλιστα κλήθηκε στο γραφείο της ανακρίτριας προκειμένου να ενημερωθεί για την παράδοση της τσάντας, εξέφρασε την αντίθεση του. Όπως είπε, δόθηκε κατάθεση από τον συνάδελφο που παρέδωσε την τσάντα, με την οποία «ομολογήθηκε η είσοδος χωρίς την άδεια του δικαστηρίου μέσα στον χώρο που βρέθηκε η τσάντα, τρεις φορές, και ότι αφαιρέθηκε από τον χώρο». Ο συνήγορος μάλιστα επεσήμανε: «Η αποδεικτική αξία του περιεχομένου της τσάντας είναι ανύπαρκτη, είναι στοιχεία που δεν ελήφθησαν από τα αρμόδια όργανα με τη σωστή διαδικασία, και για 4 μέρες ήταν στην κατοχή αγνώστων υπό άγνωστες συνθήκες. Δεν υπάρχει στοιχείο που να επιβεβαιώνει την αξία τους, δεν ξέρουμε καν αν είναι του παιδιού η ζωγραφιά ή τα άλλα κείμενα. Έχουν αποκτηθεί με παράνομη πράξη».

Βέβαια, ο δικηγορος των συγγενών της σπιτονοικοκυράς βγαίνοντας από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, υποστήριξε ότι η είσοδος στο σπίτι επί της οδού Μπιζανίου στην Πάτρα, ήταν νόμιμη. «Δεν αποκρύφθηκε τίποτα, νόμιμα την κατείχαμε, μπορέσαμε και διαφυλάξαμε το αντικείμενο που περιέχει πολύτιμες πληροφορίες για την τακτική ανάκριση και το θεωρεί η 18η ανακρίτρια ως αποδεικτικό μέσο γι’ αυτό και το δέχτηκε σήμερα από την πολύωρη κατάθεση που δώσαμε σε εκείνη» είπε.

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη

Εικόνα

Τέμπη: Στο Κουλούρι μεταφέρεται κοντέινερ πειστήριο της εμπορικής αμαξοστοιχίας που μέχρι σήμερα βρισκόταν σε οικόπεδο ιδιώτη-«Τα πειστήρια του εγκλήματος βρίσκονται διασκορπισμένα – Μας οφείλετε την αλήθεια» λέει ο Κασσελάκης