Πυροβολισμός κατά 16χρονου: Τα νέα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης για τη σφαίρα




Από την ιατροδικαστική εξέταση προκύπτουν περισσότερες λεπτομέρειες για το σημείο στο οποίο τραυματίστηκε ο 16χρονος Ρομά, Κώστας Φραγκούλης, από τη σφαίρα που έριξε αστυνομικός κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, η σφαίρα χτύπησε τον 16χρονο Ρομά στην αριστερή πλευρά της ινιακής χώρας του κρανίου, δηλαδή αριστερά χαμηλά στο πίσω μέρος του κεφαλιού.

Η ιατροδικαστική εξέταση επιβεβαίωσε την κρίσιμη κατάσταση της υγείας του ανήλικου Ρομά ο οποίος φέρει βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που προκλήθηκαν από το βλήμα του πιστολιού, ενώ διαπιστώθηκε μόνο πύλη εισόδου του, από όπου το βλήμα αφαιρέθηκε από τους γιατρούς.

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται και τα αποτελέσματα από τις τοξικολογικές εξετάσεις που έγιναν στον 16χρονο.

Ο νεαρός Ρομά παραμένει διασωληνωμένος σε καταστολή στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Ιπποκράτειο στη Θεσσαλονίκη.

Υπενθυμίζεται πως στον 34χρονο κατηγορούμενο αστυνομικό επιβλήθηκε κατ' οίκον περιορισμός μετά τη διαφωνία Εισαγγελέα και Ανακριτή για το εάν θα παρέμενε προσωρινά κρατούμενος ή όχι. Το Δικαστικό Συμβούλιο αναμένεται να εκδώσει την οριστική απόφασή του εντός των επομένων πέντε ημερών.

Νέα ένταση στη Θεσσαλονίκη


Μπαρούτι "μυρίζει" και την Παρασκευή (09/12) η ατμόσφαιρα στη Θεσσαλονίκη, όπου σημειώθηκαν εντάσεις και επεισόδια, μετά την απόφαση να τεθεί υπό κατ’ οίκον περιορισμό ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο, κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

Ειδικότερα, λίγο έξω από τον καταυλισμό των Ρομά "Αγία Σοφία", ομάδα ατόμων επιτέθηκαν κατά αστυνομικών, πετώντας τους αντικείμενα.

Σε βίντεο του GRTimes, ακούγονται τρεις πυροβολισμοί, χωρίς να είναι γνωστή η κατεύθυνση των σφαιρών. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς.


Νωρίτερα, Ρομά άναψαν φωτιά σε κλαδιά επί της οδού Πόντου, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων και να πραγματοποιούνται εκτροπές.
GRTIMES

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη