Κορωνοϊός: 5.449 νέα κρούσματα, 52 θάνατοι, 430 διασωληνωμένοι


 Σε 5.449 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ.

Κατά το ίδιο διάστημα, κατεγράφησαν 52 θάνατοι. Παράλληλα, σε 430 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Ενίσχυση των περιφερειακών νοσοκομείων – «Σαφάρι» ελέγχων στην εστίαση

Τηλεδιάσκεψη με αντικείμενο την ενίσχυση των περιφερειακών νοσοκομείων, την τόνωση των ελέγχων για την τήρηση των υφιστάμενων μέτρων και την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης πραγματοποιήθηκε το πρωί, με τη συμμετοχή του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, της Αναπληρώτριας Υπουργού Μίνας Γκάγκα και των Υπουργών Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη και Άκη Σκέρτσου.

Στην τηλεδιάσκεψη έλαβαν μέρος οι Περιφερειάρχες και εκπρόσωποί τους, καθώς και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου.

Σημειώνεται ότι στην προσεχή συνεδρίασή της η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, την Τετάρτη, αναμένεται να εξετάσει συγκεκριμένα μέτρα, αποκλειστικά στις «κόκκινες» περιοχές και με το βλέμμα κυρίως στους «μεικτούς χώρους» της εστίασης.

Αλλαγές στα μέτρα για ανεμβολίαστους και μεικτούς χώρους

Προσαρμογές στο πλαίσιο των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού που θα αφορούν κυρίως τους ανεμβολίαστους, προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ειδικότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο μεταξύ άλλων για ενδεχόμενο αυξημένων διαγνωστικών ελέγχων Covid για τους ανεμβολίαστους καθώς και αλλαγές σε ό,τι αφορά την πρόσβασή τους σε μεικτούς χώρους.

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη