Θεσσαλονίκη: Συντετριμμένος ο πατέρας του διανομέα - "Τον διέλυσε..."


Συντετριμμένος εμφανίστηκε ο πατέρας του άτυχου διανομέα που έχασε τη ζωή του το περασμένο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, όταν το δίκυκλο στο οποίο επέβαινε παρασύρθηκε από όχημα το οποίο οδηγούσε ένας 21χρονος.


Ο οδηγός του ΙΧ, σύμφωνα με μαρτυρίες, είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα, εμβόλισε τη μηχανή, τραυμάτισε και στη συνέχεια εγκατέλειψε τον αναβάτη του. Ο διανομέας μεταφέρθηκε από διασώστες του ΕΚΑΒ σοβαρά τραυματισμένος στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όπου λίγη ώρα μετά, κατέληξε.

Ο πατέρας του θύματος μίλησε στον ΑΝΤ1, περιγράφοντας τι ακριβώς συνέβη και τονίζοντας πως ο οδηγός του οχήματος έτρεχε με 150 χιλιόμετρα την ώρα:


"Αυτός ο νεαρός έτρεχε με υπερβολική ταχύτητα στην Παπανδρέου από την παραλία. Στην συνέχεια ο γιος μου κατέβαινε από την Μαρτίου και έστριψε αριστερά όπως επιτρεπόταν, αφού άναψε πράσινο στο φανάρι. Αυτός έτρεχε με 150 χλμ. Τον διέλυσε... ακαριαίος θάνατος".
Αφέθηκε ελεύθερος ο 21χρονος οδηγός

Ο 21χρονος οδηγός του αυτοκινήτου οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα την Κυριακή (31/10). Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη, ενώ ορίστηκε τακτική δικάσιμος, με την ημερομηνία να μην έχει γίνει προς το παρόν γνωστή και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Συνάδελφοί του, διανομείς έχουν προγραμματίσει για το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης ενώ στις 11:00 μέλη του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών Επισιτιστικών Επιχειρήσεων θα πραγματοποιήσουν για τον ίδιο λόγο μηχανοκίνητη πορεία με αφετηρία το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται πως το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, συγκεκριμένα στις 23:50, στη διασταύρωση των οδών Γ. Παπανδρέου με 25ης Μαρτίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο οδηγός του αυτοκινήτου ενώ αρχικά είχε εγκαταλείψει τον τόπο του δυστυχήματος, επέστρεψε και συνελήφθη, ενώ κατά τη σύγκρουση προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε τέσσερα σταθμευμένα οχήματα.
Χωρίς δίπλωμα ο οδηγός του ΙΧ

Ο 21χρονος οδηγός που, σύμφωνα με τη μητέρα του θύματος πέρασε τρία κόκκινα φανάρια, δεν είχε δίπλωμα οδήγησης.

Η ταχύτητα με την οποία οδηγούσε ήταν μεγάλη, ωστόσο από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας δεν φαίνεται να προκύπτει πως έκανε κόντρα με άλλο πολυτελές όχημα μάρκας Πόρσε, όπως έχει αναφερθεί σε δημοσιεύματα.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως ο 21χρονος είχε δανειστεί το όχημα από συγγενικά του πρόσωπα.
Διανομείς Θεσσαλονίκης: Να διερευνηθούν τα αίτια του δυστυχήματος

Να διερευνηθούν τα αίτια του δυστυχήματος, που οδήγησε στον θάνατο 47χρονου διανομέα φαγητού στη Θεσσαλονίκη, αλλά και να αποδοθούν ευθύνες στον οδηγό που τον παρέσυρε τα ξημερώματα του Σαββάτου, απαιτεί η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου της πόλης (ΕΚΘ), εκφράζοντας τη θλίψη και την αγανάκτησή της για το περιστατικό.



«Ο άτυχος εργαζόμενος σε γνωστή εταιρεία διανομής φαγητού έχασε τη ζωή του λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα, έχοντας αφήσει την οικογένειά του, προκειμένου να βγει στους δρόμους και να εργαστεί σε συνθήκες δύσκολες, όπως αυτές έχουν κατά καιρούς επισημανθεί από τους εργαζόμενους διανομείς σε ντελίβερι και κούριερ. Το δυστύχημα αυτό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά εργατικών ατυχημάτων που καταγράφονται στον κλάδο, με τους εργαζόμενους να ζητούν και να διεκδικούν τα αυτονόητα εργασιακά τους δικαιώματα» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΕΚΘ, που εκφράζει συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του 47χρονου.

 

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη