Απεργία στον Επισιτισμό - Τουρισμό: Μοτοπορεία διανομέων προκαλεί κίνηση στο κέντρο της Αθήνας - Κλειστή η Σταδίου



Πανελλαδική απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στον τουρισμό και τον επισιτισμό οι οποίοι έδωσαν ραντεβού στις 12:00 στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου και στη συνέχεια ξεκίνησαν πορεία με τελικό σταθμό το υπουργείο Εργασίας.
Στόχος των συμμετεχόντων στην πορεία είναι να συναντηθούν με στελέχη και των δύο υπουργείων ώστε να συζητήσουν τα αιτήματά τους.

Η πορεία ξεκίνησε λίγα λεπτά μετά τις 12 το μεσημέρι με τελικό σταθμό το υπουργείο Εργασίας αφού πρώτα κάνουν μια στάση έξω από το υπουργείο Τουρισμού. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με δυσκολία στο κέντρο της Αθήνας, με την κίνηση στους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα αυτή την ώρα να είναι αυξημένη. Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την Τροχαία, έχει κλείσει η οδός Σταδίου, καθυστερήσεις καταγράφονται και επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας στο ρεύμα προς Αθήνα.

Οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση πέρασαν έξω από τη Βουλή των Ελλήνων.

Δείτε βίντεο










«Με την τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας για το ταμείο ανεργίας που επαναφέρει τον ''κόφτη'' των 400 ημερών επιδότησης μένουν εκτός οποιασδήποτε επιδότησης δεκάδες χιλιάδες εποχικοί εργαζόμενοι» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι και προσθέτουν: «Καμία εμπιστοσύνη δε δείχνουμε στις δεσμεύσεις του Υπουργείου Εργασίας ότι δε θα ισχύσει για φέτος, μετά από την άμεση αντίδραση του Συνδικάτου μας και πολλών σωματείων πανελλαδικά».

Εικόνα της κίνησης στο κέντρο της Αθήνας, ώρα 13:08





Οι διανομείς έφτασαν στον χώρο της συγκέντρωσης με κοινή μοτοπορεία από τη Συγγρού.



Κοινή μοτοπορεία εργαζομένων eFood και Wolt|Απεργία Επισιτισμού Τουρισμού

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη