Κούγιας για δολοφονια Άλκη: Ο 20χρονος που διέφυγε στην Αλβανία δεν θα δικαστεί ποτέ στην Ελλάδα-Τα Αλβανικά ΜΜΕ παίζουν φωτογραφίες του δράστη που διαφεύγει τη σύλληψη- Τι είπαν οι δράστες λίγο μετά το φονικό


 

Ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος της οικογένειας του 19χρονου Άλκη, που δολοφονήθηκε στη Θεσσαλονίκη, εξέφρασε τον προβληματισμό του για τη μέχρι στιγμής πορεία των ερευνών.

Ολα όσα τόνισε στο Mega: "Είμαι στο μαύρο σκοτάδι. Θα μάθω τι έχει γίνει μέχρι τώρα για τη διερεύνηση της υπόθεσης, μόλις απολογηθεί ο δράστης που έχει συλληφθεί. Αν δε λάβω αντίγραφα της δικογραφίας δεν μπορώ να πω κάτι. Ακούω φήμες ότι έχουν εντοπίσει 6-7 άτομα ακόμα. Άλλοτε ακούω ότι συμμετείχαν 2 αυτοκίνητα στην επίθεση, άλλοτε 3. Χτες μου είπαν 4.

Μου δημιουργεί άσχημη εντύπωση ότι δεν έχουν συλληφθεί οι υπόλοιποι δράστες. Άκουσα ότι ο ένας διέφυγε για την Αλβανία. Αυτό που άκουσα ότι θα εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης είναι ένα γράμμα κενό, γιατί η Αλβανία δεν εκδίδει στην Ελλάδα υπόπτους. Δε θα έρθει ποτέ στην Ελλάδα να δικαστεί, δεν τους εκδίδει η Αλβανία.

Εγκληματική οργάνωση είναι οποιαδήποτε ένωση προσώπων άνω των τριών, που έχει μια διάρκεια και σκοπός της είναι να διαπράττουν εγκλήματα. Σε αυτές τις λέσχες οπαδών δε συγκεντρώνονται για να αλλάξουν ιδέες για τις ομάδες.

Αυτοί που πλέον μαζεύονται εκεί μαζεύονται μόνο για το πώς θα οργανωθούν και θα φέρουν μαχαίρια και στειλιάρια, και πηγαίνουν στο γήπεδο και πουλούν ναρκωτικά σε παιδιά. Εξελίσσονται σε ομάδες που κάνουν εκβιασμό σε μαγαζιά και καταλήγουν να κάνουν εκβιασμούς και στην ίδια τη διοίκηση ζητώντας χρήματα και μετατρέπονται σε “security” των ομάδων».

Τα Αλβανικά ΜΜΕ παίζουν φωτογραφίες του δράστη



Θέμα και στα αλβανικά μέσα έχει γίνει η δολοφονία του 19χρονου Άλκη από ομάδα χούλιγκαν, στην οποία συμμετείχαν άτομα με καταγωγή από την Αλβανία.

Την Κυριακή, λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη πως ένας 20χρονος, ο οποίος ενεπλάκη στη δολοφονική επίθεση στη Χαριλάου, τα ξημερώματα της Τρίτης, πρόλαβε να φύγει στην Αλβανία, πριν στοχοποιηθεί από τις ελληνικές αρχές, η διαδικτυακή έκδοση του αλβανικού καναλιού Top Channel δίνει πλήρη στοιχεία για την ταυτότητά του. Σύμφωνα με αυτά, πρόκειται για τον Ρότζερς Ντεμιράζι, 20 χρονών, ο οποίος, σύμφωνα με το ίδιο μέσο, είναι καταζητούμενος από την ελληνική αστυνομία.






Το σχετικό ρεπορτάζ αναφέρει πως η ΕΛΑΣ έχει αναγνωρίσει τον 20χρονο από δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό, τα οποία εντοπίστηκαν σε κοντάρια που βρίσκονταν στον τόπο της δολοφονίας, ενώ καταζητούμενοι θεωρούνται άλλος ένας 20χρονος Αλβανός και έξι Έλληνες.

Η αστυνομία ανέφερε πως ο Ντεμιράζι έφυγε για την Αλβανία στις 2 Φεβρουαρίου, λιγότερο από 24 ώρες μετά τη δολοφονία του Άλκη. Πέρασε κανονικά από τα σύνορα στην Κρυσταλλοπηγή και δεν αντιμετώπισε πρόβλημα με το διαβατήριό του, καθώς ως το πρωί του Σαββάτου δεν θεωρούνταν καταζητούμενος, αναφέρει το Top Channel.

Στο θέμα του αλβανικού καναλιού αναφέρεται πως μέχρι το πρωί της Δευτέρας η φωτογραφία του και τα βιομετρικά του στοιχεία θα έχουν φτάσει στις αλβανικές αρχές, ώστε να εντοπιστεί και ακολούθως να εκδοθεί στην Ελλάδα, καθώς θεωρείται μέλος της συμμορίας που δολοφόνησε τον Άλκη.

Οι ελληνικές αρχές αναφέρουν πως ο 20χρονος συμμετείχε σε παρόμοιο επεισόδιο το 2019, στο οποίο δεν υπήρξαν νεκροί.



"Τελειώσατε, τον καθαρίσατε;"

Την ίδια ώρα μια συγκλονιστική μαρτυρία ήρθε στο φως της δημοσιότητας για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη. Ένοικος της πολυκατοικίας, μπροστά στην οποία άφησε την τελευταία του πνοή ο άτυχος νέος, είδε την αιματηρή επίθεση και τα λόγια της προκαλούν ανατριχίλα.

"Τη φωνή του (σ.σ. Άλκη) μέσα στα αυτιά μου την έχω... Γινόταν φασαρία και με το που βγαίνω έξω, βλέπω δύο αυτοκίνητα σταματημένα απέναντι, 6-7 άτομα με κοντάρια να κυνηγούν τα παιδιά. Το ένα το καημένο ήταν έτρεχε, το άλλο κρύφτηκε. Άκουγα τη φωνή του που φώναζε "φτάνει, μην με χτυπάς άλλο, μην με χτυπάς άλλο" δήλωσε η γυναίκα στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1.

Και πρόσθεσε: "Μετά φωνάζουν κάτι αχαρακτήριστοι... "εντάξει, τελειώσατε, τον καθαρίσατε; Στ' αμάξι και φύγαμε", αυτά ήταν τα λόγια τους. Οργανωμένοι εγκληματίες". ανέφερε η γυναίκα, εμφανώς οργισμένη και σοκαρισμένη από το γεγονός.


Σχόλια

Διαβάστε ακόμη