Βάσεις για ΑΕΙ: Αγωνία τέλος για τους υποψηφίους – Εντός ωρών τα αποτελέσματα



γωνία τέλος για τους περίπου 90.000 υποψηφίους των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων για τα ΑΕΙ και τους γονείς τους, καθώς σε λίγες ώρες, «το απόγευμα της Πέμπτης» όπως ελέχθη προ ολίγου στην «Κ» από υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Παιδείας, θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα. 

Οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν για το αποτέλεσμά τους είτε με γραπτό μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο (εάν έχουν κάνει σχετική αίτηση), είτε μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας (κάθε υποψήφιους με τον κωδικό του), είτε στο λύκειο του υποψηφίου.
Εκτός από τα αποτελέσματα για τις θέσεις σε πανεπιστήμια και τις παραγωγικές σχολές των υπουργείων Άμυνας, Τουρισμού και Προστασίας του Πολίτη, θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα για τις θέσεις σε δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ), καθώς φέτος οι υποψήφιοι μπορούσαν να συμπληρώσουν μηχανογραφικό δελτίο και για τα ΙΕΚ. Όσοι υποψήφιοι δεν ξεπέρασαν την ΕΒΕ των σχολών που τους ενδιέφεραν μπορούσαν να διεκδικήσουν θέση σε δημόσιο ΙΕΚ.

Πώς θα δείτε πού περάσατε

Οι υποψήφιοι μπαίνοντας στη διεύθυνση http://results.it.minedu.gov.gr και αφού πληκτρολογήσουν:
Τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους
τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).

μπορούν να δουν το τμήμα ή τη σχολή εισαγωγής τους.

Παράλληλα, οι υποψήφιοι μπορούν να λάβουν τα αποτελέσματα των βάσεων 2022 και με sms στο κινητό, αν έχουν γραφτεί στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Ταυτόχρονα με την ηλεκτρονική ανάρτηση, τα αποτελέσματα των επιτυχόντων για τις βάσεις 2022 θα αναρτηθούν στα Λύκεια όλης της χώρας. Οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη

Εικόνα

Τέμπη: Στο Κουλούρι μεταφέρεται κοντέινερ πειστήριο της εμπορικής αμαξοστοιχίας που μέχρι σήμερα βρισκόταν σε οικόπεδο ιδιώτη-«Τα πειστήρια του εγκλήματος βρίσκονται διασκορπισμένα – Μας οφείλετε την αλήθεια» λέει ο Κασσελάκης