Κασσελάκης από Χανιά: «Έχω πολλά να αποδείξω και αυτό θα κάνω»




Με τα μέλη και τους φίλους του κόμματος συναντήθηκε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, στα Χανιά, και από εκεί έβγαλε και τον πρώτο του λόγο μετά την επισημοποίηση της υποψηφιότητάς του.

Συγκεκριμένα, ξεκίνησε την προεκλογική του μάχη από τους Τάφους των Βενιζέλων, τοποθεσία για την οποία νωρίτερα υπήρχαν ενστάσεις από τον δήμο Χανίων και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος».

Εκεί συναντήθηκε με Χανιώτισσες και Χανιώτες στην περιοχή του Ακρωτηρίου, μίλησε για λίγο στους παρευρισκόμενους και απάντησε σε ερωτήσεις τους. Στη συνέχεια, αφού περπάτησε και στάθηκε πάνω από τους τάφους, αποχώρησε.

Φτάνοντας στο σημείο, λίγο πριν την ομιλία του, είπε στους δημοσιογράφους: «Είναι τελείως απρόσμενη για εμένα αυτή η στιγμή, αυτή η υποδοχή. Αισθάνομαι ταπεινοφροσύνη και είμαι πολύ συγκινημένος εδώ, στις ρίζες μου που ερχόμουν κάθε καλοκαίρι. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Ξέρω πολύ καλά ότι έχω πολλά να αποδείξω και αυτό θα κάνω».

Και συνέχισε: «Παραφράζω τις λέξεις του Καζαντζάκη, ότι η Κρήτη δεν είναι για τους νοικοκυραίους, είναι για τους κουζουλούς. Επειδή οι κουζουλοί κάνουν αυτό τον τόπο τόσο υπερήφανο… Είμαι ένας κουζουλός ο οποίος αφήνει την Αμερική για να έρθει εδώ στην πατρίδα του. Για να προσπαθήσει να αφήσει μία παρακαταθήκη με το δικό του μικρό τρόπο» είπε.



«Μπορούμε να είμαστε καλύτεροι από αυτό που βλέπουμε αυτή τη στιγμή»

Μιλώντας, στη συνέχεια, σε μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ που βρέθηκαν στο Ακρωτήρι, τόνισε ότι μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του η πρώτη δημόσια συνάντησή του με πολίτες αποφασίστηκε να γίνει στα Χανιά, ενώ ανέλυσε τις θέσεις και τις προτάσεις του για την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά του μέλλοντος.

Ο κ. Κασσελάκης εμφανίστηκε προβληματισμένος για την πορεία της χώρας ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «μπορούμε να είμαστε καλύτεροι από αυτό που βλέπουμε αυτή την στιγμή».





Σχόλια

Διαβάστε ακόμη

Εικόνα

Τέμπη: Στο Κουλούρι μεταφέρεται κοντέινερ πειστήριο της εμπορικής αμαξοστοιχίας που μέχρι σήμερα βρισκόταν σε οικόπεδο ιδιώτη-«Τα πειστήρια του εγκλήματος βρίσκονται διασκορπισμένα – Μας οφείλετε την αλήθεια» λέει ο Κασσελάκης