Φωτιές: Την Πέμπτη η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή- Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ




Την Πέμπτη (31/8) θα πραγματοποιηθεί η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για τη διαχείριση των πυρκαγιών και την Πολιτική Προστασία, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

«Την προσεχή Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί συζήτηση προ ημερησίας διάταξης σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων όπου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναφερθεί εκτενώς σε όλα τα στοιχεία γύρω από την αντιπυρική περίοδο, τις πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα μας, αλλά και προτάσεις για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των πυρκαγιών στο νέο κλιματολογικό περιβάλλον που αντιμετωπίζει ο πλανήτης» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Αναμένουμε να γίνει ένας γόνιμος διάλογος με στόχο την κατάθεση προτάσεων προς όφελος των πολιτών και της χώρας μας και την προστασία τους απέναντι σε τέτοια ακραία φαινόμενα» συνέχισε.

Αύριο πραγματοποιείται σύσκεψη με θέμα την αποκατάσταση των δασών του Έβρου και της Πάρνηθας παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη και με τη συμμετοχή των υπουργείων Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας. Ενώ την Παρασκευή θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο και εν συνεχεία ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για την πυρόπληκτη Ρόδο.

ΣΥΡΙΖΑ: «Με επιθέσεις στους επιστήμονες, η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει τις ευθύνες της για την καταστροφή»


Για απουσία σχεδίου με σκοπό την πρόληψη και την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σχολιάζοντας παράλληλα την προσπάθεια υποβάθμισης των επιστημονικών στοιχείων για το μέγεθος των καμένων εκτάσεων.

Αναλυτικά:

«Ο Έβρος καίγεται για δέκατη ημέρα με την καταστροφή να είναι ανυπολόγιστη και το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι να κρύψει τις ευθύνες της, ακόμη και με επιθέσεις στους επιστημονικούς φορείς της χώρας.

Σήμερα, η κυρία Βούλτεψη, μιλώντας για ''προπαγάνδα των αριθμών'', δεν δίστασε να επιτεθεί στο Αστεροσκοπείο Αθηνών για τα στοιχεία του Meteo, σύμφωνα με τα οποία με τις μισές μεγάλες δασικές πυρκαγιές φέτος κάηκε τριπλάσια έκταση σε σχέση με την περίοδο 2002-2022.

Είχε προηγηθεί βέβαια ο κ. Σκυλακάκης ο οποίος αμφισβήτησε τα στοιχεία για τις καμένες εκτάσεις στην Ελλάδα της ευρωπαϊκής υπηρεσίας Copernicus.

Κανένα εθνικό σχέδιο για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την εμπλοκή των επιστημόνων. Ωστόσο, στην προσπάθεια της να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αντί να τους ακούσει, επιλέγει τον δρόμο της αντιπαράθεσης μαζί τους».


Σχόλια

Διαβάστε ακόμη