Σε εξέλιξη φωτιές σε Σχηματάρι, Φωκίδα και Κάλαμο


Σε εξέλιξη βρίσκονται το μεσημέρι της Δευτέρας δύο πύρινα μέτωπα σε Σχηματάρι και Σερνικάκι Φωκίδας, με την υπηρεσία Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών να προειδοποιεί για επικίνδυνες συνθήκες στις περιοχές αυτές λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σήμερα. Την ίδια ώρα, νέα φωτιά ξέσπασε στον Κάλαμο.

Όσον αφορά στο μέτωπο στο Σχηματάρι, το περιστατικό βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη και η εικόνα είναι παρόμοια με νωρίτερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις με 106 πυροσβέστες με 22 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, ενώ ρίψεις πραγματοποιούν τέσσερα αεροσκάφη και δυο ελικόπτερα.



Στη μάχη της κατάσβεσης έχουν ριχθεί και ομάδα από 30 Ρουμάνους πυροσβέστες που έχουν έρθει στη χώρα μας για να βοηθήσουν κατά τη θερινή περιόδο, ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες OTA.

Παράλληλα, με εντολή του αρχηγού της Πυροσβεστικής, κλιμάκιο της ΔAEE μεταβαίνει στην περιοχή της πυρκαγιάς για τη διερεύνηση των αιτιών της.


Η περιοχή όπου μαίνεται η πυρκαγιά είναι αραιοκατοικημένη, με τις φλόγες ωστόσο ενίοτε να πλησιάζουν σπίτια και οικοδομές, χωρίς πάντως να έχουν αναφερθεί ζημιές μέχρι στιγμής.



Νωρίτερα, μιλώντας στην «Κ», ο δήμαρχος Τανάγρας, Βασίλης Περγάλιας, ανέφερε ότι δόθηκε εντολή προληπτικής εκκένωσης για το Δήλεσι, σημειώνοντας ότι στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Μάλιστα, εστάλη και μήνυμα από το 112 το οποίο ζητούσε από τους κατοίκους της περιοχής να αποφύγουν τις μετακινήσεις.



Φωτιά στο Σερνικάκι Φωκίδας

Την ίδια ώρα, μαίνεται φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στο Σερνικάκι της Φωκίδας, κοντά στην Άμφισσα.

Στη μάχη για την κατάσβεση έχουν πέσει 47 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 14 οχήματα της Πυροσβεστικής, καθώς και πέντε αεροσκάφη.φωτ. Facebook/Πυρκαγιά Ενημέρωση
Eπικίνδυνες οι συνθήκες σε Βοιωτία και Φωκίδα

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η υπηρεσία Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σήμερα αναμένοταν ιδιαίτερα επικίνδυνες πυρομετεωρολογικές συνθήκες σε μεγάλο μέρος της ανατολικής και νότιας χώρας λόγω των ισχυρών ανέμων και της πολύ χαμηλής υγρασίας.

Στις αγροτοδασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σήμερα στην περιοχή του Σχηματαρίου Βοιωτίας και στο Σερνικάκι Φωκίδας, οι παρατηρήσεις από το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών δείχνουν πολύ χαμηλή σχετική υγρασία της τάξης του 8 – 15 % και ανέμους στα 3 μποφόρ στην περιοχή της Φωκίδας και 4 bf στην περιοχή της Βοιωτίας.


Πυρκαγιά και στον Κάλαμο

Γύρω στις 4 το απόγευμα της Δευτέρας, συναγερμός σήμανε εκ νέου στην Πυροσβεστική, καθώς φωτιά ξέσπασε και στον Κάλαμο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά καίει σε χαμηλή βλάστηση, ενώ στην περιοχή βρίσκονται διάσπαρτα σπίτια.

Αυτή τη στιγμή στο σημείο επιχειρούν 8 οχήματα και 16 πυροσβέστες.

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη