Τα μηνύματα του πολιτικού κόσμου για τον Κώστα Καζάκο



«Με θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Κώστα Καζάκου. Μιας πληθωρικής και δυναμικής προσωπικότητας, που υπήρξε διαρκώς παρούσα στην Τέχνη, όπως και στη δημόσια ζωή ως βουλευτής» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Και από τις δύο θα λείψουν, τώρα, τόσο η επιβλητική του εμφάνιση, όσο και η χαρακτηριστική φωνή του» συνεχίζει ο πρωθυπουργός και καταλήγει:

«Αυτήν, με την οποία απέδιδε τους σημαντικούς ρόλους του, αλλά και διατύπωνε τις απόψεις στις οποίες πίστευε. Εκφράζω τα συλλυπητήρια μου στους δικούς του ανθρώπους».
Τσίπρας για Καζάκο: Κόσμησε το θέατρο και τη Βουλή


Ο Αλέξης Τσίπρας έπλεξε το εγκώμιο του Κώστα Καζάκου ο οποίος έφυγε την Τρίτη από τη ζωή.

Αναλυτικά τόνισε:

Η χώρα και ο κόσμος του πολιτισμού έχασαν σήμερα έναν σπουδαίο καλλιτέχνη, έναν ακούραστο αγωνιστή.

Ο Κώστας Καζάκος ανέβασε την τέχνη στο πεζοδρόμιο του αγώνα και έδεσε το θέατρο με τις αγωνίες του λαού μας.

Δοκίμασε από παιδί τις διώξεις του μετεμφυλιακού κράτους και αντιστάθηκε στη Χούντα με την τέχνη και τον λόγο του.

Κόσμησε με την παρουσία του όχι μόνο το θέατρο αλλά και το ελληνικό κοινοβούλιο μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ.

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους δικούς του ανθρώπους.

ΠΑΣΟΚ για Καζάκο: Μια ξεχωριστή προσωπικότητα της πολιτιστικής και πολιτικής ζωής της χώρας


Για μια ξεχωριστή προσωπικότητα της καλλιτεχνικής, πολιτιστικής και πολιτικής ζωής της χώρας μας, έκανε λόγο σε ανάρτηση του στο Facebook ο Δημήτρης Μάντζος, Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, λίγο μετά την γνωστοποίηση του θανάτου του σπουδαίου Κώστα Καζάκου.

"Ο Κώστας Καζάκος υπήρξε μια ξεχωριστή προσωπικότητα της καλλιτεχνικής, πολιτιστικής και πολιτικής ζωής της χώρας μας. Μέσα από τη μακρά διαδρομή του, τους εμβληματικούς ρόλους που ενσάρκωσε και τις παραστάσεις που σκηνοθέτησε, άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στο θέατρο και στην υποκριτική τέχνη.

Συνεπής αγωνιστής και εκφραστής των ιδεών της αριστεράς και εκλεγμένος βουλευτής, συμμετείχε ενεργά στη δημόσια ζωή του τόπου, με ελεύθερη και διακριτή πολιτική σκέψη και συνείδηση. Απευθύνουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας στους οικείους του" ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του κόμματος.


Σχόλια

Διαβάστε ακόμη