«Διαστρεβλώθηκε η σκέψη μου ζητώ συγγνώμη»




Συγνώμη ζητάει τώρα ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος, ύστερα από τον σάλο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του αλλά και την σκληρή ανακοίνωση της Ιεράς συνόδου. Αποδίδει σε <<διαστρέβλωση της σκέψης >> του αλλά και στο ενδεχόμενο να μην ήταν ο ίδιος ξεκάθαρος.

Αντιδράσεις από καλλιτεχνικό και πολιτικό κόσμο

Οι σκοταδιστικές και εξωφρενικές απόψεις του Μητροπολίτη προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων τόσο στον καλλιτεχνικό όσο και τον πολιτικό χώρο. Πιο συγκεκριμένα ο γνωστός σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς δήλωσε: <<Δεν καταλαβαίνω πως ένας άνθρωπος της Εκκλησίας μπόρεσε να πει τόσο άγρια και αρνητικά πράγματα>> ενώ σε δήλωση προχώρησε και η συγγραφέας Λένα Δαβάνη λέγοντας πως << αυτή η δήλωση ήταν τόσο παλιακή, που θα την χαρακτήριζα προ χριστού, δεν θα μπω και στον κόπο να την καταδικάσω, νομίζω είναι ομόθυμη>>.

<<Η τοποθέτηση του Μητροπολίτη Δωδώνης δεν εκφράζει ούτε τις αξίες της κοινωνίας μας ούτε το δόγμα της πίστης μας. Τα θύματα βίας πόσω μάλλον βιασμού, τα στηρίζουμε απροϋπόθετα, χωρίς υποσημειώσεις και αστερίσκους>> ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Η γραμματέας της Κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ράνια Σβίγκου κάνει λόγο για <<ανατριχιαστικές δηλώσεις που παραπέμπουν σε εποχές σκοταδισμού>>. Οι δηλώσεις του Μητροπολίτη καταδικάστηκαν και από τα υπόλοιπα κόμματα.

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη