«Λυπάμαι που δεν πρόλαβα ένα χορό μαζί σου»


 Σε κλίμα οδύνης και πένθους τελείται στον Μητροπολίτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου στη Λάρισα, η νεκρώσιμη ακολουθία της Θάλειας Κορδαμπάλου, της ναυτικής δοκίμου που έχασε τόσο πρόωρα τη ζωή της πριν από μία βδομάδα στο πρώτο της εκπαιδευτικό ταξίδι.

Έξω από την εκκλησία βρίσκεται παραταγμένο ναυτικό άγημα προκειμένου να αποδώσει τις δέουσες τιμές.


Το παρών στην τελετή δίνουν ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, ο Διοικητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων Υποναύαρχος Ιωάννης Πάττας και συμμαθητές της Θάλειας από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Επίσης παρίστανται ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο βουλευτής Λάρισας της Ν.Δ. Χρήστος Κέλλας και η βουλευτής Λάρισας του ΚΙΝΑΛ Ευαγγελία Λιακούλη.

Σύμφωνα με τον τοπικό ειδησεογραφικό ιστότοπο onlarissa.gr, τραγικές φιγούρες ο πατέρας, η μητέρα και ο αδελφός της άτυχης ναυτικής δοκίμου.


Δείτε φωτογραφίες από την κηδεία της 19χρονης Θάλειας:

kideia-thaleias-8
kideia-thaleias-7
kideia-thaleias-5
kideia-thaleias-6
kideia-thaleias-4
kideia-thaleias-3

Συμμαθητής της Θάλειας, υποσχέθηκε ότι “δεν θα ξεχάσει κανείς όλες τις στιγμές που ζήσαμε μαζί. Μπορεί να έφυγες, αλλά θα ζεις για πάντα ανάμεσά μας”.

Συγκίνηση προκάλεσαν τα λόγια του εξαδέλφου της Θάλειας. “Δεν φεύγουν οι άνθρωποι, φυλαχτά γίνονται και τους κουβαλάς μαζί σου”, είπε, μεταξύ άλλων.

Ο επικήδειος του διοικητή της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων:

Η σημερινή μέρα είναι μέρα θλίψης και οδύνης για όλους μας, για όλο το Πολεμικό Ναυτικό. Τα λόγια πολύ σπάνια μπορούν να εκφράσουν τα συναισθήματα που μας πλημμυρίζουν σε αυτές τις περιστάσεις και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα αποδειχθούν ανεπαρκή.

Οι συγγενείς, οι φίλοι σου και όσοι είχαμε την τιμή και την ευτυχία να σε γνωρίσουμε, είμαστε σήμερα εδώ για να αποτίσουμε φόρο τιμής σε σένα αλησμόνητη Θάλεια.

Στη σύντομη πορεία σου στη Σχολή, κατόρθωσες να ξεχωρίσεις για το ήθος σου, τον δυναμισμό σου και τη συνέπειά σου στο λειτούργημα που τόσο έντονα επιδίωξες να υπηρετήσεις. Ανταπεξήλθες σε πολλές αντιξοότητες και δυσκολίες κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής σου, τις οποίες αντιμετώπισες με σύνεση πίστη και σεβασμό στον όρκο σου. Υπήρξες αξιοπρεπής και έχαιρες της εκτίμησης των συμμαθητών, των Αξιωματικών, αλλά και των καθηγητών σου.

Το κενό που αφήνεις στην οικογένεια σου, αλλά και στη μεγαλύτερη οικογένεια, τη δική μας, αυτήν του Πολεμικού Ναυτικού στην οποία ανήκες είναι δυσαναπλήρωτο, αλλά η μεγαλύτερη παρακαταθήκη κάθε ανθρώπου είναι η μνήμη.

Στη σύντομη ζωή σου να ξέρεις ότι επηρέασες πολλούς με τον δυναμικό σου χαρακτήρα και είναι βέβαιο ότι εκτός της οικογενείας σου θα μείνεις για πάντα χαραγμένη στις μνήμες και τις καρδιές όλων όσοι είχαν την τύχη να συνεργαστούν ή να συμπορευθούν μαζί σου είτε στο χώρο της Σχολής, είτε στον ευρύτερο κοινωνικό σου περίγυρο.

Κυρίως όμως η μνήμη σου θα μείνει χαραγμένη στις καρδιές των συμμαθητών και φίλων σου οι οποίοι θρηνούν την απώλεια σου, αλλά να είσαι σίγουρη ότι θα σε θυμούνται πάντα με ένα χαμόγελο για τις στιγμές που ζήσατε μαζί, και είμαι πεπεισμένος ότι αυτή θα ήταν και η δική σου επιθυμία, να βλέπεις την οικογένειά σου και τους φίλους σου χαρούμενους. Το φως και η καλοσύνη που σκόρπισες στο πέρασμά σου δεν θα σβήσει.

Ως ο τελευταίος σου Διοικητής, αλλά και όλη η οικογένεια του Πολεμικού Ναυτικού, συμμεριζόμαστε απόλυτα τον πόνο της οικογενείας σου και εκφράζουμε τα βαθύτατα και ειλικρινή μας συλλυπητήρια. Ευχόμαστε, να είναι ελαφρύ το χώμα της Λαρισινής γης που θα σε σκεπάσει. Θάλεια, καλό σου ταξίδι, στις θάλασσες των αγγέλων που από σήμερα θα κοσμείς τον κόσμο τους.

Υποναύαρχος Ιωάννης Πάττας ΠΝ Διοικητής

Το μεγάλο «ευχαριστώ» του πατέρα της στον κόσμο

«Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που στάθηκε όλες αυτές τις ημέρες με μηνύματα και τη θλίψη του, στη δική μας θλίψη. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλο τον κόσμο για την αγάπη που πήραμε», ανέφερε ο πατέρας της 19χρονης ναυτικής δοκίμου Θάλειας Κορδαμπάλου, η οποία έφυγε αναπάντεχα από τη ζωή την περασμένη Πέμπτη, στο πρώτο της εκπαιδευτικό ταξίδι.

Οι γονείς, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι του 19χρονου κοριτσιού την συνόδευσαν πριν από λίγη ώρα στην τελευταία της κατοικία. Η κηδεία της πραγματοποιήθηκε σε κλίμα βαθιάς οδύνης και με τιμές από άγημα του Πολεμικού Ναυτικού, με την εξοδιο ακολουθία να γίνεται στον στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, στη Λάρισα.

Τραγικές «φιγούρες» οι γονείς της οι οποίοι έφτασαν αγκαλιά και ξέσπασαν σε κλάματα μπαίνοντας στην εκκλησία, μη μπορώντας ακόμα να πιστέψουν πως έχασαν έτσι ξαφνικά και άδικα την 19χρονη κόρη τους.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο για την αγάπη που πήρα όλες αυτές τις ημέρες, για τον Γολγοθά που τράβηξα μια εβδομάδα στην Ιταλία και για αυτό που ζω τώρα. Όλοι μας περιμένουμε το πόρισμα», τόνισε ο πατέρας της αδικοχαμένης 19χρονης.

«Θα σε θυμόμαστε να χαίρεσαι, να χορεύεις μαζί μας»

«Ο πόνος μας είναι αβάστακτος. Αγωνίστηκες πολύ, ξεπέρασες κάθε εμπόδιο, με τους κόπους και τις θυσίες σου έγινες πρότυπο δοκίμου. Η στάση σου απέδειξε πως ήσουν παράδειγμα προς μίμηση. Θα σε θυμόμαστε να χαίρεσαι, να χορεύεις μαζί μας και να μας γεμίζεις ζωντάνια και λεβεντιά. Μας έκανες να νιώθουμε περήφανοι που είμαστε δόκιμοι. Μετανιώνω προσωπικά που δεν είμαι καλός χορευτής και δεν πρόλαβα να χορέψω μαζί σου έναν τελευταίο χορό. Θα σε αγαπάμε για πάντα και είμαστε περήφανοι για εσένα. Καλό παράδεισο, θα ζεις για πάντα στις καρδιές μας», ανέφερε στον επικήδειο λόγο του φίλος και συμφοιτητής της 19χρονης Θάλειας.

«Μπορεί να έφυγες αλλά θα είσαι πάντα μια από εμάς. Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ Θάλεια», είπε στον επικήδειο του ένας άλλος συμφοιτητής της.

Με τρεις βολές στον αέρα το τελευταίο «αντίο»

Ρίγη συγκίνησης προκάλεσαν οι επικήδειοι λόγοι που εκφώνησαν οι φίλοι και συμμαθητές της Θάλειας, οι οποίοι ήταν μαζί της στην σχολή Πολεμικού Ναυτικού. Όλοι τους τόνισαν την αγάπη που είχε για τη θάλασσα, το θάρρος και την δύναμη που έδειχνε σε όλες τις καταστάσεις και πόσο πολύ ενέπνεε τους υπόλοιπους ανθρώπους αλλά και για τον χορό που τόσο πολύ αγαπούσε. Με δάκρυα στα μάτια μίλησαν για ένα κορίτσι-πρότυπο και για μια απώλεια που δύσκολα θα μπορέσουν να ξεπεράσουν.



Σχόλια

Διαβάστε ακόμη