Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας



Επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας και ειδικότερα στους δρόμους γύρω από τα Προπύλαια το απόγευμα της Παρασκευής μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών.


Πιο συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 19:30 ομάδα 300 ατόμων συγκεντρώθηκε στα Προπύλαια και επιχείρησε να κλείσει το δρόμο, προκειμένου να κάνει πορεία διαδηλώνοντας ενάντια στην κατασκευή του μετρό στα Εξάρχεια.

Όταν οι αστυνομικοί τους ζήτησαν να ανοίξουν τον δρόμο, τους επιτέθηκαν με μπογιές και αντικείμενα και κινήθηκαν προς τα Εξάρχεια. Εκεί ξεκινησαν επιθέσεις με βόμβες μολότοφ και πέτρες με τους άνδρες των ΜΑΤ να κάνουν χρήση χημικών και κρότου λάμψης. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 15 προσαγωγές.

Μέχρι αυτή την ώρα υπάρχουν διασπασμένες ομάδες στα Εξάρχεια όπου έχουν βάλει φωτιές σε κάδους απορριμμάτων.



















Βρέθηκε γεμιστήρας σε σκαλιά πολυκατοικίας

Την ώρα των επεισοδίων Ένα απίστευτο περιστατικό διαδραματίστηκε στα Εξάρχεια λίγο μετά την επίθεση της αστυνομίας στην πορεία στα Προπύλαια. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της «Αυγής» και του avgi.gr Κώστας Παπαντωνίου, άνδρας των ΜΑΤ έχασε την γεμιστήρα του η οποία έπεσε σε είσοδο πολυκατοικίας.

Συγκεκριμένα, όλα έγιναν όταν αστυνομικοί επιχείρησαν να συλλάβουν ομάδα ατόμων που απλώς καθόταν σε σκαλιά πολυκατοικίας. Όταν οι πολίτες αντιλήφθηκαν τις άγριες προθέσεις των ανδρών των ΜΑΤ, μπήκαν γρήγορα στην πολυκατοικία για να γλιτώσουν. Εκείνη τη στιγμή, ο αστυνομικός των ΜΑΤ έχασε την γεμιστήρα του η οποία όπως φαίνεται στη φωτογραφία του avgi.gr, είχε σφαίρες.

Γεμιστήρας όπλου

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη