Νέα Φιλαδέλφεια: Πολλαπλές μαχαιριές δέχτηκε ο 22χρονος οπαδός της ΑΕΚ - Ανήλικο άτομο ανάμεσα στους τραυματίες-


Συγκλονισμένη είναι ολόκληρη η Ελλάδα από το νέο αιματηρό περιστατικό οπαδικής βίας που σημειώθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια το βράδυ της Δευτέρας, οδηγώντας στον θάνατο ενός 22χρονου οπαδού της ΑΕΚ, μετά από επιδρομή εκατοντάδων υποστηρικτών της Ντίναμο Ζάγκρεμπ έξω από την OPAP Arena.




Ένας 22χρονος φίλος της ΑΕΚ έχασε τη ζωή του, καθώς υπέκυψε στα τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο μετά από χτύπημα που δέχτηκε έξω από το γήπεδο.



Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, ο 22χρονος δέχτηκε πολλαπλές μαχαιριές, με αποτέλεσμα να εκπνεύσει.


Την ίδια ώρα, ανάμεσα στους συνολικά οκτώ τραυματίες (τρεις Έλληνες και πέντε Κροάτες), φέρεται να υπάρχει και ένα ανήλικο άτομο που φέρει τραύμα από πέτρα στο κεφάλι.

Από την αστυνομία έγιναν 98 συλλήψεις.



Τα βίντεο που έρχονται ήρθε στη δημοσιότητα είναι σοκαριστικά. Μάχες σώμα με σώμα, χρήση φωτοβολίδων και άλλα αντικείμενα μπροστά σε ανυποψίαστους περαστικούς έξω από το γήπεδο.







Το χρονικό των επεισοδίων


Όλα ξεκίνησαν όταν Πάνω από 100 οπαδοί της Ντίναμο Ζάγκρεμπ, που έφτασαν ανενόχλητοι στη χώρα μας παρά την απαγόρευση μετακίνησής τους, έκαναν ντου και επιτέθηκαν σε οπαδούς της ΑΕΚ μία μέρα πριν από τη μεταξύ τους αναμέτρηση στην OPAP Arena για τα προκριματικά του Champions League.

Ακολουθήσαν τρομακτικά σκηνικά στην πλατεία πλησίον της έδρας της Ένωσης, όπου οι Κροάτες οπαδοί έκαναν και προσπάθειας για να μπουν στο γήπεδο, του οποίου οι πόρτες ήταν κλειστές.



Κόσμος τρομαγμένος κλείστηκε στα μαγαζιά γύρω από την OPAP Arena προκειμένου να προστατευτεί από τις άγριες συμπλοκές, ενώ υπάρχουν φόβοι για τραυματίες, και μάλιστα ένας οπαδός φέρεται να είναι σε αρκετά σοβαρή κατάσταση.

Το βίντεο από την στιγμή που Κροάτες οπαδοί κάνουν επιδρομή στην πλατεία έξω από την OPAP Arena, είναι σοκαριστικό.

Ένα ακόμη βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media δείχνει τις μάχες σώμα με σώμα, τις συμπλοκές με καδρόνια κι άλλα αντικείμενα στη Νέα Φιλαδέλφεια.


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές έχουν προχωρήσει σε αρκετές προσαγωγές, χωρίς να είναι γνωστός ο ακριβής αριθμός τους.

Νωρίτερα, στα social media κυκλοφόρησε βίντεο, σύμφωνα με το οποίο φίλος της ΑΕΚ καταγγέλλει ότι αυτοκινητοπομπή από την Κροατία κατευθυνόταν προς την Αθήνα. Εφόσον η καταγγελία ευσταθεί, απορίας άξιον είναι πώς η ΕΛ.ΑΣ "πιάστηκε στον ύπνο" αφότου οι Κροάτες διέσχισαν το εθνικό οδικό δίκτυο κι έφτασαν ανενόχλητοι στην ελληνική πρωτεύουσα.



Η ΠΑΕ ΑΕΚ γνωστοποίησε πως τόσο ο ατσάλινος αετός, όσο και το γήπεδο δεν έχουν υποστεί κάποια ζημιά, ενώ για πιθανούς τραυματίες και συλλήψεις θα υπάρξει σχετική ενημέρωση από την αστυνομία.



Υπήρξαν «Έλληνες οπαδοί – συνεργοί» λέει η ΕΛΑΣ


Την ύπαρξη «Ελλήνων οπαδών – συνεργών» βλέπει η Αστυνομία μετά τη δολοφονική επίθεση των Κροατών χούλιγκανς στη Νέα Φιλαδέλφεια που έφτασαν ως την Αθήνα ανενόχλητοι, αναδεικνύοντας με τον πλέον τραγικό τρόπο την απίστευτη ανικανότητα των ελληνικών Αρχών.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της το πρωί της Τρίτης: «ομάδα περίπου 100-120 οπαδών της Dinamo Zagreb, μαζί με Έλληνες οπαδούς-συνεργούς τους, βρέθηκαν στον Περισσό. Στην ευρύτερη περιοχή ήταν συγκεντρωμένοι οπαδοί της Α.Ε.Κ.. Ακολούθησαν επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

«Αναφορικά με περιστατικό συμπλοκής οπαδών της Α.Ε.Κ. και της Dinamo Zagreb, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό ενός ατόμου και τον τραυματισμό ακόμη οκτώ, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Βραδινές ώρες χθες, Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023, ομάδα περίπου 100-120 οπαδών της Dinamo Zagreb, μαζί με Έλληνες οπαδούς-συνεργούς τους, βρέθηκαν στον Περισσό. Στην ευρύτερη περιοχή ήταν συγκεντρωμένοι οπαδοί της Α.Ε.Κ.. Ακολούθησαν επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων, που προέβησαν σε ρίψεις φωτοβολίδων, αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, αντικειμένων, πετρών, αλλά και χρήση αυτοσχέδιων ροπάλων.


Τα επεισόδια έλαβαν χώρα μιάμιση ώρα μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης της φιλοξενούμενης ομάδας και της αποχώρησής της από το γήπεδο, καθώς και των παραγόντων, συνοδεία αστυνομικών.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες κατέστειλαν την συμπλοκή, ενώ γρήγορα ακινητοποίησαν και συνέλαβαν συνολικά 98 άτομα, εμπλεκόμενα στα επεισόδια.

Προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό επιπλέον δραστών και για οποιαδήποτε άλλη πτυχή της υπόθεσης συνεχίζεται εντατικά».


Ανενόχλητο το κονβόι των χούλιγκαν στην Ελλάδα - Με καδρόνια στον ΗΣΑΠ, απούσα η ΕΛΑΣ


Από την αστυνομία έγιναν πάνω από 90 συλλήψεις, ωστόσο η επέμβαση των δυνάμεων σημειώθηκε όταν ήταν πλέον αργά, γεγονός που εγείρει σοβαρά ερωτήματα για την απουσία των ελληνικών αρχών στην άφιξη των 150-200 Κροατών χούλιγκανς στην Ελλάδα.

Το βράδυ της Τρίτης, η ΑΕΚ αντιμετωπίζει την Ντίναμο Ζάγκρεμπ για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League και ως γνωστόν η μετακίνηση οπαδών των φιλοξενούμενων είχε απαγορευτεί.

Παρ' όλα αυτά, εκατοντάδες οπαδοί της κροατικής ομάδας ήρθαν οδικώς στη χώρα μας, με ένα βίντεο που αναρτήθηκε στα social media να δείχνει το κονβόι που καταφτάνει στην Αθήνα, χωρίς τη συνοδεία αστυνομικών.




Σε άλλο βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι χούλιγκανς εμφανίζονται σε σταθμό του ΗΣΑΠ, να κρατούν καδρόνια και άλλα αντικείμενα, φορώντας κουκούλες και να εξέρχονται από τον σταθμό χωρίς την παρουσία αστυνομίας.



Είναι, λοιπόν, απορίας άξιο πώς το κονβόι των Κροατών διένυσε οδικώς 1.500 χιλιόμετρα φτάνοντας ανενόχλητο από το Ζάγκρεμπ στην Αθήνα, πώς πέρασε τα σύνορα, αλλά και πώς οι οπαδοί έφτασαν στη Νέα Φιλαδέλφεια οπλισμένοι με αιχμηρά αντικείμενα που οδήγησαν και στον θάνατο του νεαρού οπαδού της ΑΕΚ.

Αναβλήθηκε η συνάντηση Οικονόμου με Μπάλλα – Επέστρεψε στην Αθήνα μετά τα επεισόδια

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα, συνάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννη Οικονόμου, με τον Υπουργό Εσωτερικών της Αλβανίας, κ. Ταουλάντ Μπάλλα, στο συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς.

Ο Υπουργός επέστρεψε στην Αθήνα μετά τα επεισόδια με χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια, που είχαν ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 22χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ.

Οι Αρχές προχώρησαν σε 96 συλλήψεις: οι 88 είναι στη ΓΑΔΑ και οι οκτώ είναι οι τραυματίες που παραμένουν στον Ερυθρό Σταύρο. Συγκεκριμένα, έχουν συλληφθεί 82 Κροάτες, ένας Αυστριακός, ένας Βόσνιος, ένας Αλβανός, ένας Γερμανός και δύο Έλληνες. Οι συλληφθέντες που βρίσκονται στο νοσοκομείο είναι πέντε Έλληνες και τρεις Κροάτες.

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη