Σε εξέλιξη η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της UEFA- Η αθλητική βία στο επικέντρο


Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ (UEFA) Αλεξάντερ Τσεφερίν. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρίσκεται το θέμα της αθλητικής βίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Η συνάντηση των δύο ανδρών γίνεται στον απόηχο των αιματηρών επεισοδίων στη Νέα Φιλαδέλφια που κόστισαν την ζωή στον 29χρονο Μιχάλη Κατσουρή. Αυτή την ώρα πραγματοποιείται διευρυμένη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με τη συμμετοχή του πρόεδρου της ΟΥΕΦΑ και αρμόδιων υπουργών, στην οποία έχουν προσκληθεί και οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ Ολυμπιακού (Βαγγέλης Μαρινάκης), Παναθηναϊκού (Γιάννης Αλαφούζος), ΑΕΚ (Δημήτρης μελισσανιδης) και ΠΑΟΚ (Ιβάν Σαββίδης) τον οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα εκπροσωπήσει στενός του συνεργάτης.
 

Στις 12:00 ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος της UEFA, Aleksander Čeferin μετά τη διευρυμένη σύσκεψη θα προχωρήσουν σε δηλώσεις στις κάμερες.


Οι επαφές αυτές έρχονται μετά τη θύελλα αντιδράσεων για τη δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ από Κροάτες χούλιγκαν, που αφέθηκαν ανενόχλητοι από την αστυνομία να διασχίσουν τη χώρα, παρότι ήταν γνωστές οι κινήσεις τους και οι πινακίδες κυκλοφορίας τους.

Το Μαξίμου δεν έχει αναφέρει συγκεκριμένα το αντικείμενο των «ραντεβού» αλλά είχε γνωστοποιήσει απλώς τηλεφωνική συνομιλία των Μητσοτάκη - Τσέφεριν, που συμφώνησαν τη συνάντηση «για να συζητήσουν όσα συμβαίνουν στο ελληνικό και στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο», αν και η UEFA δεν είναι αρμόδια για το ζήτημα της ασφάλειας στη χώρα μας.

Δείτε Live τις δηλώσεις:

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη