Παύλος Φύσσας: Μαζική συμμετοχή στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του



Εκατοντάδες κόσμου έχουν πλημμυρίσει το Κερατσίνι για να δώσουν το "παρών" στην αντιφασιστική διαδήλωση για τα δέκα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ο κόσμος συγκεντρώθηκε αρχικά στο μνημείο του Παύλου, λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, απ' όπου ξεκίνησε η πορεία και αμέσως μετά κατευθύνθηκε στη μάντρα του Μπλόκου της Κοκκινιάς. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης απεύθυναν χαιρετισμούς ο σύλλογος πολιτισμού "Παύλος Killah P Φύσσας", ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, Σωτήρης Πουλικόγιαννης και ο Δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος.

"Ο Παύλος ζει, τσακίστε του Ναζί", "Ούτε στον Πειραιά ούτε και πουθενά, μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά", ήταν μερικά από τα συνθήματα που ήχησαν δυνατά στους δρόμους του Πειραιά.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πραγματοποιήθηκαν 11 προληπτικές προσαγωγές, μία εκ των οποίων έγινε σύλληψη λόγω απείθειας ενώ σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, μικρή ένταση σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Ηλιουπόλεως και Γρεβενών, στη Νίκαια, ύστερα από φωτιά που έβαλαν άγνωστοι σε δύο κάδους.
Δείτε φωτογραφίες από το σημείο:



Μεγάλη η διαδήλωση και στη Θεσσαλονίκη

Πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, πραγματοποίησε πλήθος κόσμου, μέλη φοιτητικών συλλόγων, αντιφασιστικών οργανώσεων, της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, αλλά και άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.


Σχόλια

Διαβάστε ακόμη