Κιβωτός του Κόσμου: Στο εδώλιο ο πατέρας Αντώνιος και άλλοι επτά



Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας θα καθίσουν σήμερα, Τρίτη ο πατέρας Αντώνιος και επτά πρώην εργαζόμενοι και μέλη της διοίκησης της "Κιβωτού του Κόσμου", οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με κατηγορίες για κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος ανήλικων την περίοδο που αυτοί φιλοξενούνταν σε δομές της οργάνωσης ανά την Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι ο πατέρας Αντώνιος διώκεται επιπλέον για το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια. Για το τελευταίο απολογήθηκε στον ανακριτή και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους έως ότου κριθεί από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο η παραπομπή του σε νέα δίκη. Ο ίδιος υποστηρίζει εξ αρχής ότι όλα αυτά είναι μία σκευωρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο κατηγορητήριο, περιγράφονται κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος τουλάχιστον 12 ανήλικων, την περίοδο 2018-2022 σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου». Ενδεικτικά, στο Διμήνι του Βόλου ανήλικος φέρεται να παρέμεινε για τρεις μήνες κλειδωμένος σε ένα δωμάτιο. «Τού πήγαιναν μόνο φαγητό, ενώ τον ανάγκαζαν να πίνει νερό από την τουαλέτα», σημειώνεται.

Ξεχωρίζουν οι περιπτώσεις στη δομή της «Κιβωτού» στον Άνω Βόλο. Έναντι 50 και 150 ευρώ τον μήνα, αντίστοιχα, δύο ανήλικοι φέρεται να έκαναν βαριές χειρωνακτικές εργασίες, καθαρίζοντας το έδαφος με χορτοκοπτικό μηχάνημα, φροντίζοντας τα ζώα και μεταφέροντας τις ακαθαρσίες τους σε τσουβάλια, από τις 7 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Οι κατηγορίες στο πλημμελειοδικείο αφορούν, κατά περίπτωση, τα αδικήματα της βαριάς σωματικής βλάβης ανήλικου ευρισκόμενου υπό την προστασία του δράστη, με την μεθοδευμένη πρόκληση σε αυτόν σωματικής εξάντλησης επικίνδυνης για την υγεία του και ψυχικού πόνου ικανού να επιφέρει σε αυτόν σοβαρή ψυχική βλάβη, μέσω της παρατεταμένης απομόνωσης, κι επιπλέον επικίνδυνη και απλή σωματική βλάβη, απειλή, έκθεση και ηθική αυτουργία στα παραπάνω αδικήματα.

Σημειώνεται ότι ξεχωριστή έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη αναφορικά με την οικονομική διαχείριση στην «Κιβωτό του Κόσμου». Για το παραπάνω σκέλος της υπόθεσης ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα έχουν κληθεί να καταθέσουν ως ύποπτοι τέλεσης των κακουργημάτων της απιστίας, της υπεξαίρεσης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη