Κορωνοϊός: 395 νέα κρούσματα, 21 θάνατοι, 239 διασωληνωμένοι

 



Σε 395 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, τα οποία κατεγράφησαν το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Παράλληλα, σήμερα Παρασκευή 25 Ιουνίου, ανακοινώθηκαν 21 θάνατοι.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) ανέρχεται σε 239.

Μετάλλαξη «Δέλτα»: Κίνδυνος τοπικών lockdown σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη

Παράλληλα, σημειώνεται ότι έντονη ανησυχία και συναγερμό στις αρμόδιες αρχές προκαλεί η αύξηση των κρουσμάτων της μετάλλαξης «Δέλτα» του κορωνοϊού.

Διαβάστε επίσης

Κορωνοϊός: Στη δίνη της μετάλλαξης «Δέλτα»

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, είπε πως η «παγκόσμια κοινότητα βρίσκεται σε εγρήγορση και υπάρχει και μια ανησυχία γιατί αυτή η μετάλλαξη Δέλτα είναι 50%-60% πιο μεταδοτική από την προηγούμενη την Άλφα, τη βρετανική, που είχε κυριαρχήσει και στη χώρα μας». 

Ερωτηθείς εάν υπάρχει το ενδεχόμενο «κλεισίματος» είπε πως είναι πιθανόν να δούμε τοπικά lockdown σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη. «Είναι λάθος να έχει κανείς τη δυνατότητα και να μην εμβολιάζεται», ανέφερε.

Κυρ. Μητσοτάκης: Οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκηςαναφερόμενος στην μετάλλαξη «Δέλτα», τόνισε ότι «μια απάντηση υπάρχει, η επιτάχυνση της διαδικασίας των εμβολιασμών».

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής, είπε ότι η πλειονότητα των ηγετών της Ε.Ε. θεωρεί ότι δεν πρέπει να υπάρξουν πρόσθετοι περιορισμοί στις μετακινήσεις.

Υπογράμμισε ότι «όσοι είναι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν» και πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνει μια «συστηματική προσπάθεια να εντείνουμε τους ρυθμούς του εμβολιασμού».

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη